Android 12 laat je games spelen terwijl je ze downloadt

Android 12 laat je games spelen terwijl je ze downloadt

Google heeft een grote nieuwe functie aangekondigd voor Android 12: het spelen van games terwijl je ze aan het downloaden bent. Voor zeer grote games is dit erg handig, want je hoeft dan niet meer te wachten totdat de download klaar is. Je kan bijna meteen beginnen met gamen.

Play as you Download

De functie die Google tijdens de Google for Games Developer Summit 2021 aangekondigd heeft, heet Play as you Download. Dave Burke, de VP Engineering van Android, legt in een tweet uit wat Play as you Download precies inhoudt: “Begin binnen 10 seconden met het spelen van een Androidgame van 400 MB.” Burke geeft aan dat een nieuw virtueel bestandssysteem (IncFS) ervoor zorgt dat een game kan worden gespeeld terwijl terwijl in de achtergrond bepaalde onderdelen nog steeds worden gedownload.

De onderstaande gif van Google laat goed zien hoeveel sneller je een game kunt starten. Links zie je de oude situatie waarbij je eerst een game moet downloaden en installeren om deze te spelen. Rechts zie je de situatie met hulp van Play as you Download. Volgens Google worden games al minstens 2 keer sneller geopend dan voorheen.

Android 12 laat je games spelen terwijl je ze downloadt

Game-ontwikkelaars kunnen gebruik maken van Play as you Download via het Play Asset Delivery-systeem. Met dit systeem kunnen ze games opdelen in afzonderlijke onderdelen, en de essentiële onderdelen voor het starten van de game als eerste laten downloaden. Als games van dit systeem gebruik maken, wordt Play as you Download automatisch ingeschakeld. Ontwikkelaars hoeven hier niks voor te doen.

Google Play Instant

Play as you Download lijkt in veel opzichten op Google Play Instant, waarmee je een app eerst kunt proberen zonder deze te installeren. Ook bij Instant Apps wordt slechts een deel van de app geladen. Ontwikkelaars moeten hun apps hiervoor opdelen in verschillende modules. Een module moet dan onafhankelijk kunnen draaien van andere delen. Deze functie werd in 2016 aangekondigd en in 2017 aan de Play Store toegevoegd. Een jaar later volgden de Instant Games. Play as you Download zal beschikbaar komen met Android 12, de nieuwe Androidversie die we in augustus verwachten.

Play as you Download in de keynote 

Lees meer over:
Androidgames Android 12

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer