Fortnite noteert piek van 8,3 miljoen gebruikers die tegelijk online waren

Fortnite noteert piek van 8,3 miljoen gebruikers die tegelijk online waren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fortnite

Fortnite is een bekend en mateloos populair spel van het battle royale-genre. Je wordt samen met 99 andere spelers op een eiland geplaatst waar je wapens en uitrusting vindt om de strijd aan te gaan tegen de 99 andere tegenstanders. de bedoeling is dat je uiteindelijk als laatste overblijft. Het gratis spel van ontwikkelaar Epic Games won aan een hoog tempo nieuwe gebruikers en ondertussen is het zowat overal beschikbaar: op spelconsoles, pc, Android en iOS.

In dit artikel lees je stap voor stap hoe je het spel installeert, want typisch aan Fortnite is, dat je het niet speelt op de gebruikelijke manier, maar via een launcher die ontwikkeld is door Epic Games zelf. Je vindt het spel niet in de Google Play Store of in de bibliotheek van Steam voor pc. Steam is een bekende game-launcher op desktops waarmee je een grote verzameling van spellen kan kopen en vervolgens spelen met online-functionaliteiten.

Fortnite op de Note9

Fortnite op de Samsung Galaxy Note 9

8,3 miljoen

In een interview met de Koreaanse nieuwssite Inven vertelde Epic Games Korea CEO Sung Chul Park dat Fortnite een piek heeft bereikt van 8,3 miljoen actieve gebruikers op een zelfde moment. Dat is een verbijsterend hoog cijfer voor één enkel spel, zeker als je weet dat de hoogste piek in februari vorig jaar 'slechts' 3,2 miljoen gebruikers behaalde. Sung Chul Park verduidelijkte wel niet op welke moment de piek had plaatsgevonden.

Als we even een vergelijking maken met Steam - het platform dat dus een hele bibliotheek aan games bevat - merken we dat tegelijk op het moment van schrijven 9.922.932 spelers online zijn. Je kan het aantal gebruikers nagaan via het platform SteamDB.

Heb jij Fortnite al geprobeerd, en wat vind je van het spel? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Fortnite Android verschijningsdatum

Via PC Gamer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk