6 beste game emulator apps voor Android-telefoons en -tablets

6 beste game emulator apps voor Android-telefoons en -tablets

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Oude consoles zijn steeds moeilijker om te pakken te krijgen. Als je dus je oude games wil blijven spelen, dan is is een emulator op je telefoon of pc de beste optie. Dit zijn de zes beste emulatorapps voor GameBoy (Advance), PlayStation 1, Nintendo DS, SEGA Genesis en nog tal van andere consoles.

Over emulatorapps

In tegenstelling tot wat sommige gamers denken, zijn emulators voor games niet illegaal. Ze vormen slechts een alternatief middel waarmee je je je eigen games kan spelen. Wat wel illegaal is, is het downloaden van ROM's, ofwel gedigitaliseerde versies van games. Het is dus de bedoeling dat je ROM's gebruikt van de oude games die je zelf bezit. Je kunt een emulator dus vergelijken met een mp3-speler die gebruikt om je eigen nummers - of in dit geval games - af te spelen.

Het is namelijk zo dat het steeds moeilijker wordt om nog werkende exemplaren te vinden van oude gameconsoles. Op het moment dat bijvoorbeeld je oude SEGA Genesis zijn laatste adem uitblaast, mag je diep in de buidel tasten om nog een nieuw exemplaar te kopen. Een emulator gebruiken, is veel goedkoper en in sommige gevallen slagen ze erin om de graphics van klassieke games te verbeteren ten opzichte van het origineel.

1. GameBoy (Advance): John GBAC

John GBAC is de meeste complete emulator voor GameBoy, GameBoy Color en GameBoy Advance. Games zien er visueel aantrekkelijk uit en je kan bepaalde spellen ook versneld afspelen. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor die oudste Pokémon-games waar er nog geen knop was om te rennen.

Verder kan je de touchbediening helemaal naar wens aanpassen en fysieke controllers worden ook ondersteund. John GBAC gaat al lang mee en de app werkt ontzettend stabiel. De app blijkt ook heel regelmatig updates krijgen in tegenstelling tot veel andere GameBoy-emulators.

  • Sterren in de Play Store: 4,1
John GBAC

John GBAC

John GBAC is de meeste complete emulator voor GameBoy, GameBoy Color en GameBoy Advance. Games zien er visueel aantrekkelijk uit en je kan bepaalde spellen ook versn ..

2. PlayStation 1: ePSXe for Android

De eerste PlayStation was een enorm succes voor Sony en heel wat ¨games zitten dus nog vers in het geheugen bij gamers. De kwaliteit van veel PlayStation-emulators kan sterk schommelen, maar ePSXe for Android is compatibel met de meeste games.

De app ondersteunt een split-screen weergave en instelbare touchknoppen, fysieke controllers. Het is in deze app makkelijk om je voortgang in games te bewaren en achteraf verder te gaan waar je bent gebleven. Daarnaast heeft ePSXe for Android ook functies die de graphics van oude PS1-games verbeteren. Wie thuis een Android TV heeft, kan een aangepaste versie van deze app vinden in de Play Store.

  • Sterren in de Play Store: 4,4

ePSXe for Android

ePSXe for Android

De eerste PlayStation was een enorm succes voor Sony en heel wat ¨games zitten dus nog vers in het geheugen bij gamers. De kwaliteit van veel PlayStation-emulators ..

3. SEGA Genesis en Mega Drive: MD.emu

De SEGA Genesis was eind jaren 80 en begin jaren 90 een grote uitdager van Nintendo en PlayStation. MD.emu kan games spelen van zowel de Genesis- als Mega Drive-consoles en hij bevat de basisfuncties die je verwacht van een emulator.

Voor de echte die hard fans is het ook interessant om te weten dat ook de meer exotische controllers worden ondersteund. Denk aan de geweercontrollers voor de games Menacer en Justifier. De code van MD.emu is open-source gemaakt.

  • Sterren in de Play Store: 4,1
MD.emu

MD.emu

De SEGA Genesis was eind jaren 80 een grote uitdager van Nintendo en PlayStation. MD.emu kan games spelen van de Genesis- en Mega Drive Consoles. Voor de echte& ..

Gerelateerde artikelen

4. Nintendo DS: DraStic DS Emulator

DraStic is de beste Nintendo DS-emulators, omdat hij stabiel presteert voor zowat alle games die je erop speelt. Je stelt de knoppen naar wens in, graphics worden verbeterd in de app. Je kan zo zelfs de resolutie van spellen verhogen. Er is ook een handige integratie met clouddiensten en je kan cheatcodes invoeren in DraStic DS Emulator. Deze app heeft voor lange tijd geen updates gekregen, maar gelukkig wordt ze nu weer bijgewerkt.

  • Sterren in de Play Store: 4,5
DraStic DS Emulator

DraStic DS Emulator

DraStic is de beste Nintendo DS-emulators, omdat hij stabiel presteert voor zowat alle games die je erop speelt. Je stelt de knoppen naar wens in, graphics worden ve ..

5. PSP en PS Vita: PPSSPP - PSP emulator

Je kan je games van de PlayStation Portable (PSP)-en PS Vita-handhelds spelen via de PPSSPP-emulator. De app is immens populair met meer dan 100 miljoen downloads in de Google Play Store. Dat komt simpelweg omdat PPSSPP ontzettend stabiel is en veel concurrenten van deze app gebruiken de open-source code van PPSSPP.

Omdat de PSP en PS Vita iets krachtiger zijn, zijn de prestaties van sommige games wel afhankelijk van de chipset en het werkgeheugen van je telefoon.

  • Sterren in de Play Store: 4,4

PPSSPP - PSP emulator

PPSSPP - PSP emulator

Je kan je games van de PlayStation Portable (PSP)-en PS Vita-handhelds spelen via de PPSSPP-emulator. De app is immens populair met meer dan 100 miljoen downloads in ..

Gerelateerde artikelen

6. Andere systemen: RetroArch

Er zoveel consoles en handhelds, dat het onbegonnen werk is om voor elk systeem een emulator te noemen. De ontwikkelaars van RetroArch bundelen tal van emulators te bundelen in hun app. Je kan deze installeren als een soort van add-on.

RetroArch ondersteunt niet alleen emulators voor de bovenstaande platformen, maar ook onder meer: de Nintendo Wii, (S)NES, GameCube, Commodore 64, Atari-consoles en de Saturn. het enige nadeel is dat prestaties soms kunnen variëren en het is dus soms een kwestie van testen voordat je zeker bent dat een spel goed goed werkt.

  • Sterren in de Play Store: 4,0
RetroArch

RetroArch

Er zoveel consoles en handhelds, dat het onbegonnen werk is om voor elk systeem een emulator te noemen. De ontwikkelaars van RetroArch proberen om tal van emulators ..

Welke van de bovenstaande emulators heb jij al getest? Misschien heb jij nog ervaring met andere apps die je kan aanbevelen? Of misschien hou je helemaal niet van emuleren, maar misschien wacht jij op heruitgaven van oude games? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over games

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk