4 beste Android-games om cryptomunten en NFT's te verdienen

4 beste Android-games om cryptomunten en NFT's te verdienen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn heel wat Android-games waarmee je cryptomunten of NFT's verzamelt die je achteraf kan omruilen voor geld. We bespreken de vier beste games voor je telefoon en leggen ook uit waar je best op kan letten zodat je niet in een valstrik loopt.

Crypto- en NFT-games

Sinds vorig jaar groeien cryptomunten als Bitcoin en Ethereum aan populariteit en de laatste maanden winnen ook NFT's aan populariteit. NFT's zijn unieke tokens die gebaseerd zijn op een digitaal werk. Je kan ze verzamelen en verkopen. In onderstaande artikelen leggen we je uit wat je moet weten over crypto en NFT's.

Ondertussen duiken er steeds meer Android-games op waar je cryptomunten of NFT's niet verhandeld, maar wel kan verzamelen. Een van de eerste en meest bekende is CryptoKitties dat alvast in 2017 verscheen. Je kan daarmee virtuele katten fokken en ze verkopen in ruil voor cryptomunten. Die munten verschijnen op een wallet die je met de game koppelt en je kan ze achteraf ruilen voor geld. 'Play-to-earn', zo wordt dit niche genre van games soms genoemd.

Het verdienmodel

Crypto- en NFT-games zijn vaak gratis om te spelen, maar als je even deze apps onderzoekt, merk je dat het verdienmodel voor de ontwikkelaars hem vooral zit in de in-app aankopen. Je kan dan wel een beperkte hoeveelheid cryptomunten verdienen, maar de ontwikkelaars hopen dat spelers in het spel nog meer uitgeven aan virtuele items. In sommige gevallen bevatten games ook advertenties waarmee de ontwikkelaar geld verdient.

Zo lang je vermijdt dat je effectief geld uitgeeft, kunnen crypto- en NFT-games best leuk zijn. Start met realistische verwachtingen, want je kan uiteraard niet rijk worden door een gratis spel te spelen. Je krijgt doorgaans heel kleine hoeveelheden van een bepaalde cryptomunt. Dit zijn de vier leukste crypto-games.

1. Crypto Planet

In Crypto Planet ben je op een ruimtemissie en op een planeet kan je waardevolle kristallen mijnen. Door die kristallen te verzamelen wordt je beloond met cryptomunten Bitcoin, Ethereum, Litecoin en ander cryptovaluta. Je kan die munten naar een externe wallet overzetten, maar alleen als je een bepaalde limiet hebt bereikt. Je verdient maar kleine hoeveelheden en dat is ook logisch gezien het een gratis game is. De game komt met dagelijkse uitdagingen die Crypto Plent interessant houden.

Crypto Planet

Crypto Planet

In Crypto Planet ben je op een ruimtemissie en op een planeet kan je waardevolle kristallen mijnen. Door die kristallen te verzamelen wordt je beloond met cryptomunt ..
4 beste Android-games om cryptomunten en NFT's te verdienen

2. CryptoPop

We kennen allemaal wel het bekende spel Candy Crush. Wel, Cryptopop werkt ongeveer hetzelfde, maar per level dat je speelt, word je betaald in een hele kleine som cryptomunten: Ethereum om precies te zijn. Het bedrag zal eerst minuscuul lijken, maar wanneer het groot genoeg is om te liquideren, is het toch mooi meegenomen. Om de munten te verzamelen, moet je eerst je eerst je portefeuille koppelen. Cryptopop bevat verder wel duidelijk zichtbare advertenties, want zo kan de game jou betalen tijdens het spelen.

CryptoPop - Earn Free ETH

CryptoPop - Earn Free ETH

Deze is eigenlijk geen app maar een game. We kennen allemaal wel het bekende spel Candy Cush. Wel, Cryptopop werkt net hetzelfde, maar per level dat je speelt, word ..

3. Merge Cats

In Merge Cats kan je cryptomunten verzamelen op je wallet door schattige virtuele katten te verzamelen, ze van upgrades te voorzien en dan samen te voegen tot één. De opzet is ontzettend eenvoudig en leunt vooral op het schattige uiterlijk van de katten die je verzamelt.

Met het samenvoegen van katten tot één krijg je zogenaamde LIS-tokens, dat is de cryptomunt die het spel gebruikt. Je kan die inwisselen voor Bitcoin of Ethereum en daarna ook voor geld. LIS-tokens kun je ook spenderen aan in-game-items of je kan de cryptomunten kopen voor echt geld en daarin zit het verdienmodel van deze game. Merge Cats werkt binnenkort ook met NFT's, maar hoe dat er zal uitzien is nog niet bekend.

Merge Cats - Verdien Crypto

Merge Cats - Verdien Crypto

In Merge Cats kan je cryptomunten verzamelen op je wallet door schattige virtuele katten te verzamelen, ze van upgrades en kleding te voorzien en dan samen te voegen ..
4 beste Android-games om cryptomunten en NFT's te verdienen

4. CropBytes: A Crypto Farm Game

CropBytes is zoals het bekende spel FarmVille, maar dan met cryptomunten die je kan verdienen. Je oogst graan of groenten en kweekt dieren om ze vervolgens te verkopen in ruil voor cryptomunten. Het spel werkt ook met NFT's, want je kan schattige wezens verzamelen die nog het meeste lijken op cavia's. Met deze wezens kan je ook gevechten aangaan en ze kunnen de opbrengst van je boerderij verhogen.

Crop Bytes bestaat al sinds 2018 en onderging al veel veranderingen sinds de lancering van het spel, waaronder de introductie van NFT's en grafische verbeteringen. Deze game komt wel met een nadeel. Hoewel CropBytes een vrij uitgebreid spel is, moedigt het zijn spelers iets te vaak aan om in-game items te kopen.

CropBytes: A Crypto Farm Game

CropBytes: A Crypto Farm Game

CropBytes is zoals het bekende spel FarmVille, maar dan met cryptomunten die je kan verdienen. Je oogst graan of groenten en kweekt dieren om ze vervolgens te verkop ..

Zijn er cryptogames die jij speelt of in het verleden gespeeld hebt? Wat zijn jouw ervaringen en zijn er games die je kan aanraden? Misschien vind je dit soort spellen niet zo interessant vanwege de microtransacties? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk