Dit zijn de beste 30 retro-games voor Android

Dit zijn de beste 30 retro-games voor Android

Rayman Classic

Rayman wierf bekendheid in 1995 en is tot op de dag van vandaag nog één van de grote favorieten. Een aantal van de Rayman-games, die uitkwamen op console en Steam, zijn ook beschikbaar op de Play Store.

Rayman Classic werd uitgebracht op Android naar aanleiding van de 20ste verjaardag. De gemene Mr Dark is verantwoordelijk voor het stelen van de Great Protoon en de gevangengenomen Electoons. Rayman gaat in deze remaster op reddingsmissie om ze te redden.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Er zijn ook in-game aankopen.

Sonic The Hedgehog 2 Classic

Door Middel van het SEGA Forever-programma, dat gebruikt werd om Sega-games te publiceren op Android, werd Sonic The Hedgehog 2 Classic uitgebracht op Android. De game is gratis te installeren, maar bevat wel tal van advertenties.

In Sonic The Hedgehog 2 Classic is Dr. Eggman op zoek naar de zeven Chaos Emeralds waarmee hij het ultieme wapen kan maken, de Death Egg. Sonic krijgt de opdracht om hem tegen te houden.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Wil je geen advertenties meer, dan kan je je game upgraden voor een kleine prijs.

Atari’s Greatest Hits ReMaster

Niet één, maar meerdere Games van de Atari 2600 vind je hier terug. Een selectie van 100 Games brengen je terug naar de jaren '70 en '80. Je kan er alle klassiekers op terugvinden.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Er zijn ook in-game aankopen voor gevarieerde prijzen.

Commander Keen in Keen Dreams

Oorspronkelijk uitgebracht voor DOS in 1991, is de 2D side-scrolling game Commander Keen in Keen Dreams. Het is de vierde game in de Commander Keen reeks. Commander Keen gaat samen met een achtjarig genie op avontuur in het groetenkoninkrijk. Natuurlijk is dit allemaal maar een droom, of misschien wel een nachtmerrie.

In totaal zijn er 13 verschillende niveaus in de game en drie moeilijkheidsgraden die je kan veranderen bij de instellingen.

De game is gratis en zonder advertenties. Er zijn ook geen in-game aankopen.

Nethack

Nethack is één van de weinige games die sinds zijn release (1987) nog steeds in ontwikkeling is. Natuurlijk is de game over de jaren heen wel hard veranderd. Het is een klassieke roguelike game die 6 tilesets bevat. Spelers die niet tevreden zijn met de touchscreen controles, kunnen ook een USB-aansluiting gebruiken.

De game is gratis en zonder advertenties, er zijn ook geen in-game aankopen.

Carmageddon

Carmageddon is een vechtspel met voertuigen dat voor het eerst verscheen op PC in 1997. Je moet voetgangers zien omver te rijden, maar ook zien dat je je tegenstanders kan verslaan. Vernietiging staat centraal in dit spel. Voetganger (en koeien) zijn punten waard en je tegenstanders zijn er op uit om je te vermoorden.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Er zijn ook in-game aankopen.

Beyond Oasis Classic

Deze SEGA Forever RPG lijkt nog steeds op het origineel, enkel de controls zijn wat anders. Roep geesten van de vier elementen op met de kracht van een magisch armlet. Met de krachten die je verzameld kan je het kwaad dat het land heeft overgenomen overmeesteren.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Wil je geen advertenties meer, dan kan je je game upgraden voor een kleine prijs.

Crazy Taxi Classic

Naast Beyond Oasis en Sonic the Hedgehog 2 heb je ook nog Crazy Taxi die het rijtje van SEGA Forever opvult. Je moet als taxichauffeur passagiers ophalen en vervoeren binnen de tijdslimiet. Dit is duidelijk geen gemakkelijke opdracht, want je rijd als een gek door de stad.

De game is gratis, maar bevat wel advertenties. Wil je geen advertenties meer, dan kan je je game upgraden voor een kleine prijs.

Ghosts’n Goblins MOBILE

Ghost ‘n Goblins is één van de bekendere titels die Capcom uitbracht op de Play Store. Het is een side-scrolling actie game waar je het verhaal van Sir Arthur verkent. Sir Arthur moet vechten tegen demonen en de ondoden, eens ze verslagen zijn kan hij Prinses Prin-Prin redden.

De game kost €1.19, maar bevat geen advertenties en geen in-game aankopen.

Tomb Raider

Tomb Raider is een 3D adventure game waar je uitgedaagd wordt om puzzels op te lossen en tombes te verkennen. Trek naar de verloren stad van Atlantis en de piramiden van Egypte.

De game kost €1.09, maar bevat geen advertenties en geen in-game aankopen.

BLAZING STAR

Ga de strijd aan met je vijanden en vernietig ze met de krachtige opties en verschillende wapens die je op zak hebt. Deze game heeft naast de Arcade Mode ook een Mission Mode waarbij je kan kiezen welk level je speelt.

De game kost €1.09, maar bevat geen advertenties en geen in-game aankopen.

R-TYPE

Eén van de meest bekende 2D sidescrolling space shooters is R-Type. De game neemt je terug mee naar de jaren 80. Elk level heeft een boss fight op het einde wat zorgt voor uitdaging. Je moet het patroon van hun acties zien te achterhalen, zodat je ze gemakkelijker kan verslaan.

De game kost €1.99, maar bevat een advertenties en geen in-game aankopen.

Alien Breed

Alien Breed is voornamelijk geïnspireerd op de Alien films en dat merk je in het sci-fi thema. Ga de strijd aan met aliens in deze 8-bit shooter van Team17. Je kan ervoor kiezen om met de originele graphics te spelen, of een vernieuwde versie te starten.

De game kost €1.79, maar bevat advertenties en in-game aankopen.

SAMURAI SHOWDOWN II

In SAMURAI SHOWDOWN betreden 15 krijgers het slagveld om hun lot te tegemoet te gaan. Je moet krachtige vijanden verslaan en ervoor zorgen dat Mizuki Rashojin zijn ambities niet kan voltooien.

De game kost €3.49, maar bevat geen advertenties en in-game aankopen.

The Bard’s Tale

Kruip in de rol van de Bard, een egoïstische schurk die het beu is om op speurtocht te gaan. Aan de hand van magische liedjes roep je personages op die mee de strijd aangaan, zorgen dat je partners gehealed worden en schade aanrichten aan vijanden.

De game kost €3.19, maar bevat geen advertenties. Er zijn wel in-game aankopen.

METAL SLUG X

Metal Slug X is een vreemde eend in de Metal Slug serie. Metal Slug X is een remake van Metal Slug 2, maar zonder problemen met vertragingen.

Het is een mix van de 2D side-scrolling run ‘n gun ervaring met een van de meest gedetailleerde pixel art graphics die er bestaan. Er zijn leuke elementen zoals nieuwe slechteriken. Ervaren spelers van de andere games zullen deze ook vast en zeker plezierig vinden.

Metal Slug en Metal Slug 3 zijn ook beschikbaar in de Play Store.

De game kost €3.49, maar heeft geen advertenties.

Double Dragon Trilogy

Double Dragon was vroeger koning van de speelhal en was zelfs beschikbaar op de NES. Double Dragon trilogy zijn alle drie de games met de originele graphics en gameplay. Al zijn de touchscreen controllers even wennen. Het beste wat je kan doen is een controller aansluiten.

Dit pakket bevat dus Double Dragon, Double Dragon 2: the Revenge en Double Dragon: The Rosetta Stone. Deel één begint met Billy en zijn broer Jimmy, twee martial arts experten, die op missie gaan om Billy’s vriendin Marian te redden die ontvoerd is door de Black Shadows Gang.

De game kost €2.99, maar heeft geen advertenties of in-game aankopen.

Ms. PAC-MAN by Namco

Ms. PAC-MAN is zoveel beter dan de originele game. De strik op haar hoofd is nog maar het begin. De verschillende levels veranderen om de beurt van kleur.

De meerderheid van de doolhoven hebben twee vluchttunnels in plaats van één. De verschillen zijn dus niet zo groot, maar toch wel opmerkelijk. Je kan Ms. PAC-MAN op drie manieren besturen.

De game kost €4.09, heeft geen advertenties of in-game aankopen.

Ys Chronicles 1

Eens een klassieke Japanse role-playing game die niet van studio Square Enix komt. Ys Chronicles I is een verbeterde versie van Ancient Ys Vanished: Omen, met nieuwe graphics, cutscenes in anime-stijl en volledige touch controls.

In Ys speel je als Adol Christin, een avontuurlijke jonge schermer. In het begin van het verhaal vind je jezelf op een geheimzinnig strand in Esteria, een koninkrijk wiens steden belegerd worden door demonische wezens. De inwoners van Esteria rekenen op jou om de demonen te verslaan en het koninkrijk te redden.

Deze actie RPG is niet echt een hit buiten Japan, maar het is zeker aan te raden aan gamers die niet van turn-based battles houden en toch dat old-school gevoel willen hebben.

De game kost €4.99, zonder advertenties of in-game aankopen.

RollerCoaster Tycoon Classic

Atari heeft misschien de Rollercoaster Tycoon-franchise verpest, maar dat betekent niet dat de klassiekers niet meer plezierig zijn. Rollercoaster Tycoon Classic is op veel vlakken nog steeds de beste in het rijtje.

De graphics zijn misschien niet zo mooi als de meer recentere games, maar dat betekent ook dat het veel apparaten kan ondersteunen.

Rollercoaster Tycoon Classic combineert de beste onderdelen van de originele Rollercoaster Tycoon® en Rollercoaster Tycoon 2. Bouw en onderhoudt je park met de coolste attracties.

De game kost €5.99 en heeft geen advertenties. Er zijn wel in-game aankopen van gevarieerde prijzen.

RE-VOLT Classic 3D (Premium)

De moderne manier van racen mag dan wel cool zijn, maar de verleiding van een goede ouderwetse RC racer is toch moeilijk te weerstaan.

De RE-VOLT Classic 3D brengt de gelijkenissen van de gelijknamige console uit 1990 naar de Play Store met vonken, elektriciteit en veertien parcours die je door alle ‘vriendelijke buurten’ stuurt tijdens een race.

De game kost €6.93 en heeft geen advertenties. Er zijn wel in-game aankopen van verschillende prijzen.

Grand Theft Auto: San Andreas

Van alle Grand Theft Auto games voor Android, heeft Grand Theft Auto: San Andreas de grootste beleving.

In deze game kan je door fictioneel Zuid-Californië scheuren en je plekje als alpha bemachtigen. Vijf jaar geleden is Carl Johnson ontsnapt van het drukke leven in Los Santos, San Andreas. De stad is langzaam zichzelf aan het vernietigen door de bende problemen, drugs en corruptie. Het is begin jaren 90 en Carl moet naar huis.

De game kost €6.99, heeft geen advertenties of in-game aankopen.

Bully: Anniversary Edition

Bully: Anniversary Edition is een andere populaire titel van Rockstar Games, maar in tegenstelling tot GTA is deze game meer gefocust op het verhaal en gameplay. Deze game heeft alles van de Bully: Scholarship edition, maar dan betere graphics, licht en touch controllers.

Het vertelt het verhaal van een schoolpestkop die de sociale hiërarchie van een corrupte kostschool Bullworth Academy moet bevaren.

De game kost €6.99 en heeft geen advertenties of in-game aankopen.

Secret of Mana

Square Enix heeft een hoop klassieke RPG games van de jaren '80 en '90. Secret of Mana is er een van en kan goed een van de beste games zijn die ze gemaakt hebben. In tegenstelling tot andere titels, lijkt deze actie RPG op de Zelda franchise. De touchscreen controllers zijn een aanpassing, maar je kan ook een fysieke controller aansluiten.

Voor het eerst uitgekomen in Japan in 1993, veroverde Secret of Mana de wereld met zijn innovatieve real-time battle system en prachtig ontworpen wereld. Ook nu reikt de game uit boven andere RPGs met een gameplay waar zowel beginners als gevorderden van kunnen genieten.

De game kost €8.99 en bevat geen advertenties of in-game aankopen.

DARIUSBURST -SP-

Dariusburst -SP- was een niet zo bekende side-scrolling shooter series voor Playstation Portable. Ook de Android versie heeft alle kogel snelle actie die je zou verwachten van dit soort shooter.

De graphics vragen veel, dus zorg ervoor dat je toestel aan de vereiste specificaties voldoet. En als je niet graag in het rond schiet met touchscreen controllers, kan je altijd met Bluetooth een andere controller aansluiten.

De game kost €8.99 en heeft geen advertenties of in-game aankopen.

Star Wars: KOTOR

Vijftien jaar geleden kwam de beste Star Wars RPG uit voor Xbox. Elf jaar later bracht Bioware Star Wars: Knights of the Old Republic naar Android onder Aspyr Media. Het werkt prima met de standaard touchscreen controllers, maar het ondersteunt ook externe controllers.

Het is 1000 jaar voor de Galactic Empire en honderden Jedi Knights zijn gesneuveld in de strijd tegen de meedogenloze Sith. Jij bent de laatste hoop voor de Jedi Order. Kan je de geweldige kracht van de Force beheersen en de republic redden?

De game kost €9.99 en bevat geen advertenties of in-game aankopen.

XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Within is een van de nieuwere classics in deze lijst. Dit is een van de beste strategie games gemaakt voor PC en ook de Android versie komt dicht in de buurt. Je vindt alles vanuit de originele Enemy Within, maar met een betere uitvoering. De touchscreen controllers zijn een beetje ingewikkeld, maar goed genoeg om de game zonder problemen te spelen.

XCOM®: Enemy Within is een uitbreiding van XCOM®: Enemy Unknown. Het heeft nieuwe soldaten, talenten, vijanden, kaarten, missies en een multiplayer modus.

De game kost €9.99. Het heeft wel advertenties, maar geen in-game aankopen.

CHRONO TRIGGER (Upgrade Ver.)

Ook deze game Chrono Trigger is van Square Enix en is vrijwel een van de beste Japanese Role-playing games uit de jaren '90. De game was even verwaarloosd door zijn makers, maar een recente update bracht de game weer helemaal terug. Met die update kwamen ook betere controls, graphics, geluid en de mogelijkheid om in je cloud op te slaan.

Reis naar het vergeten verleden, de verre toekomst en naar het einde van het bestaan. Het is een groot avontuur om de planeet te redden.

De game kost €10.99 en heeft geen advertenties of in-game aankopen.

FINAL FANTASY TACTICS: WotL

Final Fantasy Tactics: The War of the Lions is nog een grote Square Enix uitgave, maar deze is toch anders dan de rest. Het is voornamelijk een tactische game, met maar een paar RPG elementen. Je kan het vergelijken met een potje schaak waar je de helden strategisch verplaatst en hun krachten tactisch gebruikt.

De game kost €13.99 en heeft geen advertenties of in-game aankopen.

The World Ends With You

Nog een game van Square Enix. The World Ends With You was oorspronkelijk een game voor Nintendo DS die iets nieuws bracht met de RPG gameplay. De art-design is uniek en ook de gameplay is origineel.

De game kost €15,99. Het heeft geen advertenties, maar wel in-game aankopen.

Lees meer over:
Arcade

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Lees meer

Net binnen

Entertainment Themaweek: alle artikelen op een rij

Bijna iedereen is wel gek op muziek, films en series. Op Androidworld spraken we een week lang over games, streamingdiensten,...

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat...

Spotify gratis gebruiken: hoe werkt het en is het de moeite waard?

Spotify is de grootse muziekdienst voor betaalde abonnees ter wereld, maar de app komt ook met een gratis variant: Spotify Fr...

Hoe lang gaat een smartphone mee?

Als je een smartphone koopt, dan kijk je naar specificaties. Wat heb ik nodig, wat kan het toestel en welk prijskaartje hangt...

Dutch Audio Event 2021: alles over geluid en HiFi

Op op 30 en 31 oktober gaat het Dutch Audio Event plaatsvinden op het Koningshof in Veldhoven. Het Dutch Audio Event is hierm...

Lees meer