Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Gratis, maar ook goed!

De 10 beste gratis Android-games om je thuis mee te vermaken

· 23 maart 2020

Als je thuisblijft kan verveling toeslaan. Ben je al dat Netflix-kijken meer dan beu? Speel dan één van deze steengoede gratis Android-spellen op je telefoon. Hier vind je onze favoriete games samen met hun review.

1. Old school RuneScape

Vroeger speelde je misschien de bekende rpg-game (rollenspel) RuneScape op je pc, maar nu is er ook een mobiele versie van dit spel beschikbaar: Old school RuneScape. De game heeft nieuwe menu's en een nieuwe gebruikersinterface, maar de basisprincipes van deze games blijven dezelfde: skills verzamelen, je pantser verbeteren en vrienden maken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

2. Mario Kart Tour

Mario Kart Tour slaagt erin om de leuke en herkenbare sfeer van de Mario Kart-games op te wekken in deze gratis titel voor Android-telefoons. De game laat je racen met alle bekende helden van Nintendo en je kan ook je kart zelf personaliseren. De game komt met prachtige parcours waarvan sommige je ook bekend zullen zijn.

> Lees hier onze review van Mario Kart Tours

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenhshots van Mario Kart Tour

3. Pokémon GO

Hoe kan je nu op zoek gaan naar Pokémon als je binnen blijft? Pokémon GO-Ontwikkelaar Niantic heeft daar een geweldige oplossing voor bedacht. Als jij niet naar de Pokémon komt, dan laat je de Pokémon gewoon naar jou komen, en dat kan dankzij een nieuwe update voor het spel die er speciaal kwam als gevolg van de corona-epidemie. 

> Lees hier over de Pokémon Go-wijzigingen als gevolg van corona

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Pokémon GO Latios

4. Lawgivers

Mag het allemaal wat serieuzer? Wel, Lawgivers is een politiek spel, en hoewel dat klinkt als een kleine niche is de kans groot dat ook jij je erg goed zal vermaken. Je kan namelijk wetten maken en stemmen om uiteindelijk de plaats van eerste minister op te eisen na de verkiezingen. Vanaf dan heers je over je land als een man of vrouw van het volk of een stiekeme dictator.

> Lees hier onze review van Lawgivers

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van het spel

5. Asphalt 9: Legends

Ben je op zoek naar een meer realistische racegame dan Mario Kart, dan moet je eens kijken naar Asphalt 9: Legends. Je kruipt daar achter het stuur van spannende en dure racewagens langs mooie parcours. Verder is het de bedoeling om een indrukwekkende garage bij elkaar te verzamelen en je auto's te verbeteren met upgrades.

> Lees hier onze review van Asphalt 9:Legends

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Asphalt 9: Legends

6. Harry Potter: Wizards Unite

Je begeeft je in de wereld van Harry Potter en de toverschool Zweinstein met Wizards Unite. De game lijkt sterk op Pokémon GO en je gaat op pad om wezens uit de Harry potter-wereld op te sporen en te verbannen uit onze wereld. Zo weet je zeker dat de toverwereld niet ontdekt wordt. onderweg duelleer je met vijanden en groeien je krachten. Wizartds Unite heeft een update gekregen om thuis spelen gemakkelijker te maken.

> Lees hier onze review over Harry Potter: Wizards Unite

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

7. Brew Town

Heb je ooit een eigen bier willen brouwen? Dat kan gewoon in Brew Town. Je stelt zelf de ingrediënten samen om dan een uniek recept te maken en de productie op te starten. Vervolgens kan je bieren op allerlei manieren verkopen en je kan ook uitgebreid het flesje ontwerpen. Verder kan je ook de brouwsels van andere gebruikers bekijken in deze originele game.

> Lees hier onze review van Brew Town

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

8. Top Drives

In deze game ben jij niet zelf de racer maar wel de manager die bepaald welke auto wordt ingezet voor welke race. Je houdt rekening met de banden, de wendbaarheid in bochten en natuurlijk de paardenkracht van je auto's. Het leuke aan Top Drives is dat je een brede selectie van auto's hebt - zowel splinternieuwe als oldtimers - en dat elke auto zijn statistieken heeft die je kan gebruiken om de juiste keuze te maken.

> Lees hier onze review van Top Drives

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de race game Top Drives

9. Dr. Mario World

Hou je meer van puzzelgames, dan moet je zeker Dr. Mario World proberen. In deze remake  van de klassieke game uit 1991 combineer je de kleuren van pilletjes om zo de virussen op je scherm te laten verdwijnen. Je speelt met de bekende personages van Nintendo die elk hun eigen krachten hebben als dokter.

> Ontdek hier onze bevindingen over Dr. Mario World

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

10. Call of Duty: Mobile

In deze nieuwe Call of Duty-game kan je samen met je vrienden naar de frontlinie. Call of Duty: Mobile laat je kiezen tussen een heleboel wapens en hulpmiddelen die je helpen tijdens de strijd. De game komt ook met een leuke Battle Royale-modus die je met 100 spelers tegelijk laat spelen, en de bedoeling is dat jij als laatste overblijft.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van de aankomende game

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...