Snapchat lanceert compacte Pixy drone met camera die je volgt

Snapchat lanceert compacte Pixy drone met camera die je volgt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft een cameradrone voorgesteld die in de lucht vliegt om dan foto's en video's van je te maken. De Pixy, zoals hij heet, kost omgerekend 218 euro en komt zonder controller. We leggen uit hoe het werkt.

Snapchat Pixy

Snap heeft een nieuw product bedacht dat kan dienen als jouw persoonlijke fotograaf tijdens tripjes. Want dat is hoe je de Pixy het beste kan beschouwen: een fotograaf, anders dan een klassieke drone. Het apparaat komt namelijk zonder een controller waarmee je hem kan besturen en er is ook geen SD-slot om beelden te bewaren.

Wat de Pixy doet is vliegen volgens een selectie van vooraf bepaalde instellingen en vooral veel foto's en video's maken. De drone kan ter plaatse blijven zweven, om je heen cirkelen, je volgen of omlaag filmen en vervolgens naar boven vliegen om een landschap in beeld te brengen. Er is een simpele draaiknop op de Pixy waarmee je tussen de modi kan wisselen. Als je een vlucht eerder wil beëindigen dan kan je je hand onder de drone houden. Je beelden worden telkens bewaard in het 'Herinneringen'-gedeelte van Snapchat.

Verwisselbare accu

Je moet ook in de instellingen van Snapchat duiken als je meer geavanceerde opties wil aanpassen aan de Pixy. He tis mogelijk om de duur van een vlucht aan te passen en je kan de drone ook enkel laten filmen, alleen laten fotograferen of hij kan beide doen. De Pixy heeft verder ongeveer de grootte van een handpalm en hij weegt 101 gram. Snap levert ook een draagtasje waarmee je hem veilig kan vervoeren.

Het opladen van de Pixy gebeurt via een usb-c-kabel en hij kan vijf tot acht vluchten doen met één volle acculading. Een vlucht duurt telkens maximaal 60 seconden, maar het voordeel van deze drone is dat hij met een verwisselbare batterij komt. Je kan dus meerdere accu's met je meenemen.

Gerelateerde artikelen

De Pixy-drone van Snap zal 230 dollar kosten, dat is omgerekend 218 euro. Extra verwisselbare accu's zijn apart aan te schaffen. De Pixy is te koop in de VS en Frankrijk. De kans bestaat dat je hem dus via grijze import in Nederland zal kunnen bestellen. Wat denk jij van Snaps drone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Snapchat? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk