Orii: slimme ring maakt bellen met vinger mogelijk

Orii: slimme ring maakt bellen met vinger mogelijk

Slimme ring

Er zijn al veel slimme ringen geweest die het geprobeerd hebben en Orii claimt erg goed te werken. Deze slimme ring zorgt ervoor dat je geluiden hoort via je vinger. Op deze manier kun je bijvoorbeeld bellen of zelfs naar muziek luisteren. Zodra je de Orii-ring aan je vingers hebt, hou je één vinger tegen je oor en kunt horen wat er gebeurt.

Dit wordt gedaan door het zogenaamde 'bone conduction', waarbij geluid als het ware wordt doorgegeven door - in dit geval - de vinger. Het ziet er wellicht wat futuristisch uit, maar we zien dat dit vaker toegepast wordt, niet alleen bij tech-gadgets, maar ook in de medische sector. In onderstaande video wordt Orii verder uitgelegd door de makers.

Orii heeft een bijbehorende app waarmee je kunt aangeven welke meldingen er al dan niet door mogen komen. Er zitten een aantal LEDs op de ring, die vervolgens gebruikt worden om bepaalde meldingen aan te geven.

Groot

Of de Orii in de praktijk ook goed werkt, dat moet nog blijken. Daarnaast is het design zoals te zien in de video nog niet optimaal, alhoewel de renders er wel vrij goed uitzien. Hou er in ieder geval rekening mee dat de Orii niet klein zal zijn, omdat er toch de nodige technologie benodigd is om tot deze resultaten te komen.

Op Kickstarter is de Orii populair en is de funding en meerdere malen binnengehaald. Wil jij Orii steunen, dat kan maar je moet wel nog wat geduld hebben. Voor 119 dollar (+ 15 dollar verzendkosten), ontvang je de Orii in februari 2018, als alles goed gaat uiteraard...

Lees meer over:
Accessoires

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties