Nederlandse gadget moet afleiding door je telefoon voorkomen

Nederlandse gadget moet afleiding door je telefoon voorkomen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Unpluq, een Nederlandse start-up heeft een nieuw product uitgebracht dat je helpt om geconcentreerd te werken. Je gebruikt je telefoon zonder afleidende apps zoals WhatsApp of Instagram en pas als je even met de Unpluq Tag op de achterzijde tikt, gun je jezelf toegang tot die apps.

Unpluq Tag

Als we aan verslavende dingen denken, dan komen we al snel terecht bij zaken als alcohol of sigaretten, maar verschillende onderzoeken wijzen erop dat de apps op onze telefoon ook een verslavende werking kunnen hebben. Als gevolg ben je de hele dag op je telefoon bezig.

Unpluq is een Nederlandse start-up die een oplossing heeft bedacht: een accessoire waarmee je jezelf tijdens de werkdag even wat rust gunt op sociale media. Je werkt de hele tijd geconcentreerd zonder afleidende apps tot je even met de Unpluq Tag op de achterzijde van je telefoon tikt. Zo heeft je via NFC een commando aan je telefoon en dan geeft de Unpluq Launcher jou toegang tot de afleidende apps.

Bewust smartphonegebruik

De bedoeling is dat je door de fysieke handeling meer bewust omgaat met je smartphonegebruik. Door de Unpluq Tag te gebruiken, kunnen gebruikers dagelijks 69 minuten schermtijd besparen, dat beweert de start-up. En het bedrijf spreekt ook over betere slaaptijden en meer productiviteit.

Gerelateerde artikelen

De Unpluq Tag is niet het eerste product van de start-up, want eerder bracht het ook al de 'Unpluq' uit, dat is een usb-c-stickje dat je de hele tijd in je telefoon moet pluggen als je afleidende apps wil gebruiken. De Tag lijkt een gebruiksvriendelijker alternatief, ook al leek het Unpluq-team twee jaar geleden in een interview met Androidworld nog niet erg overtuigd van het idee van NFC-tag. De Unpluq Tag kost op de crowdfundingsite IndieGoGo 42 euro inclusief verzending. Het moet in juli worden geleverd en de Unpluq Tag werkt met Android en IOS.

Ben, jij vaak afgeleid door je telefoon? En zou je liever een gadget als de Unpluq gebruiken om dat probleem op te lossen of functies zoals Digitaal Welzijn? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk