Update: HTC Vive Focus Plus officieel: draadloze VR-headset met Snapdragon 835

Update: HTC Vive Focus Plus officieel: draadloze VR-headset met Snapdragon 835

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 27/03 om 11 uur: HTC heeft meer bekend gemaakt wat betreft de prijzen en beschikbaarheid van de headset. Daarnaast werd onze video van MWC toegevoegd.

HTC Vive Focus Plus

HTC heeft een nieuwe Vive VR-headset voorgesteld, de HTC Vive Focus Plus. De gewone Vive Focus ging al de strijd aan met de Oculus Go, een andere draadloze virtual reality-headset (VR) die we hier onlangs op Androidworld getest hebben. De Vive Focus Plus rekent nu af met eerdere tekortkomingen van draadloze headsets - wat ook naar voren kwam in de Oculus Go review - en dat is 3DOF, ofwel de richtingen waarin de headset en de controllers je bewegingen registreert.

De Vive Focus Plus is een 6DOF-headset en hij registreert de bewegingen: voor en achter, links en rechts, onder en boven en alle rotaties in die richtingen. Op die manier zou VR natuurlijker moeten aanvoelen en heb je niet het benauwde gevoel als bij 3DOF dat je in je bewegingsvrijheid beperkt wordt. HTC heeft dat klaargespeeld door een nieuwe technologie die we nog niet eerder zagen bij mobiele VR, het gebruik van ultrasoon geluid. Voordien werd enkel infarood gebruikt en voor de draaiing diende een gyroscoop.

Beelden van de headset

Specificaties

Verder zijn de specificaties van de HTC Vive Focus veelal dezelfde gebleven. Het apparaat heeft een AMOLED-scherm met een resolutie van 2880 bij 1600 pixels en een Qualcomm Snapdragon 835 samen met 4 GB werkgeheugen. Voor audio is er een ingebouwde speaker aanwezig en het apparaat komt met een 4000 mAh accu waarmee je de headset gedurende 2,5 uur zou kunnen gebruiken. Je laadt hem op via de usb-c verbinding.

HTC heeft het al jaren moeite om het hoofd boven water te houden in de smartphone-industrie, maar op het gebied van virtual reality is het samen met Oculus één van de innovators in de industrie. Toch maakte HTC onlangs bekend dat het zeker niet de handdoek in de ring gooit wat smartphones betreft.

Beschikbaarheid

De Vive Focus Plus zal voor 829 euro (exclusief BTW) beschikbaar zijn voor zakelijke klanten vanaf 15 april. HTC heegft op MWC gesteld dat er mogelijk ook plannen zijn om het toestel rechtstreeks op de consumentenmarkt uit te brengen, maar die zijn dus nog niet concreet.Beelden van de headset

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk