'Altijd aan'-camera Google Clips beschikbaar in Verenigde Staten

'Altijd aan'-camera Google Clips beschikbaar in Verenigde Staten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Niet knipsen

Het nadeel van reguliere camera's, of het nu gaat om losse camera's of die in je smartphone, is dat je vaak net te laat bent om een mooi moment vast te leggen. Google wil dat probleem oplossen met Clips. Deze camera neemt fragmenten op en bepaalt vervolgens door middel van kunstmatige intelligentie of deze fragmenten het bewaren waard zijn. Zo zal een fragment met glimlach wel bewaard worden, maar een videootje van een muur zal automatisch niet worden opgeslagen.

In de meeste gevallen waarbij Google gebruik maakt van machine learning worden gegevens doorgestuurd naar de servers van het bedrijf om deze vervolgens te kunnen analyseren. Dat is bij Google Clips niet het geval, de verwerking en selectie gebeurt op het apparaatje zelf. Dat is mogelijk omdat het bedrijf de software aan heeft geleerd welke fragmenten wel leuk zijn en welke minder in de smaak zullen vallen.

Google Clips heeft geen eigen scherm, maar wordt bediend vanaf je smartphone. Hier kun je de foto's en video's op bekijken en deze vervolgens delen of bijvoorbeeld naar Google Foto's uploaden. In verband met privacy lijkt het niet verstandig om Clips in de publieke ruimte te dragen, maar de camera geeft wel door middel van een knipperend rood lampje aan dat deze aan het opnemen is.

US Only

Voorlopig is Google Clips alleen nog in de Verenigde Staten aan te schaffen. Dit zal te maken hebben met het feit dat het om een experimenteel product gaat waarvan de daadwerkelijke vraag onbekend is, maar ook de strengere privacywetgeving in Europa zou zeker van invloed kunnen zijn op de beslissing om de release vooralsnog te beperking tot Amerika. Daar kost het apparaat 250 dollar exclusief BTW en dat is omgerekend iets meer dan 200 euro.

Bron: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk