4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 5)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 5)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een robothond met arm, tot een toetsenbord met instelbare feedback en een platform dat je vakantie en weekendtrips plant van A tot Z.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. XGO 2 - slimme robothond met mechanische arm 

Voor wie is het?

Voor iedereen die een slimme robotviervoeter wil

Wat is het?

De XGO 2 is een robot die zich als een hond kan gedragen. Het apparaat herkent zijn 'baasje' op basis van zijn microfoons en camera. Daarnaast zorgt AI ervoor dat de XGO 2 begrijpt wat jij bedoelt.

Je kan hem bijvoorbeeld vragen om een voorwerp op te pakken met zijn mechanische arm en het is ook mogelijk om hem dingen te leren. Wie kennis heeft van de Python- en Blocky-programmeertalen kan ook meer complexe commando's maken. De XGO 2 werkt namelijk met een Raspberry Pi, dat is een compacte Linux-computer.

Verder beweegt de robothond in 12 dimensies en op zijn scherm kan hij onder meer de 'emoties' tonen die door zijn algoritme worden bepaald. Via de bijbehorende app kan je makkelijk de instellingen aanpassen of je robothond met een afstandsbediening bedienen alsof het een RC-auto is.

  • XGO 2 - Kickstarter - 458 euro incl. verzending verwacht in april 2023

2. AM Compact Touch - toetsenbord met handige features

Voor wie is het?

Voor wie houdt van fancy toetsenborden

Wat is het?

De AM Compact Touch is een toetsenbord waarbij je als gebruiker zelfde mate en van feedback kan instellen. De knoppen kunnen harder of zachter reageren op je toetsaanslagen, en er zijn in totaal acht verschillende instellingen mogelijlk.

Verder is de AM Compact Touch heel compact doordat er geen pijltjestoetsen zijn. Die zijn vervangen door een touchpad aan de voorzijde. Je kan de AM Compact Touch tot op de laatste toets personaliseren en de makers laten je kiezen uit zeven totaal verschillende stijlen en kleurenpaletten. En maak je geen zorgen: instelbare RGB-verlichting is ook van de partij.

  • AM Compact Touch - IndieGoGo - 451 euro incl. verzending verwacht in april 2023

via GIPHY

3. Storaxa - NAS met wifi 6-router

Voor wie is het?

Voor wie fan is van clouddiensten, maar toch zelf de touwtjes in handen wil houden

Wat is het?

De Storaxa is je persoonlijke clouddienst. Het is fysieke opslag die zoals een NAS - Netwerk Attached Storage - bestanden kan synchroniseren met al je apparaten.

Het apparaat heeft vijf slots voor harde schijven en daarmee kan het tot 110 TB aan gegevens opslaan. Daarnaast is er ook nog plaats voor 4 SSD's, goed voor maximaal 32 GB aan opslag. Op de Storexa kan je dus de SSD's gebruiken om een back-up te maken van de data op je harde schijven.

Maar er is nog meer over de Storaxa te vertellen, want dit apparaat doet ook dienst als een dual-band wifi 6-router. Hij bevat vier 2,5 Gpbs-ethernetpoorten waarmee je je apparaten rechtstreeks kan aansluiten. Tot slot is er ook nog een SD- en een microSD-slot. De Storexa is compatibel met Windows, macOS, iOS, Android en Linux.

  • Storaxa - Kickstarter - 252 euro incl. verzending verwacht in juni 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 5)

4. WeTime - slimme website plant reizen van A tot Z

Voor wie is het?

Voor wie houdt van vakantie, maar zonder het plannen

Wat is het?

De Belgische start-up WeTime maakt van kunstmatige intelligentie gebruik om vakanties en korte trips volledig voor de gebruiker te plannen. Het hotel, vervoer, activiteiten en restaurantbezoeken worden tot in de puntjes gepland op basis van jouw behoeften.

Met WeTime stel je in wanneer je wil reizen, met wie en van waar je vertrekt. Je stelt vooraf het voorziene budget in en vervolgens geeft WeTime je een overzicht van mogelijke vakanties. Daarna kan je je criteria nog aanscherpen door bijvoorbeeld zelf een land te kiezen. De uiteindelijke eindbeslissingen liggen altijd bij de gebruiker. Naast bijvoorbeeld het hotel dat WeTime als beste geselecteerd heeft voor jouw trip, toont het nog vier alternatieven samen met de nodige informatie.

  • WeTime - Kickstarter - v.a. 15 euro verwacht in februari 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk