4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een reiskoffer die van grootte verandert tot een gadget dat je sneller laat typen en een machine voor wijnliefhebbers.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Winetell - bewaart, koelt en serveert wijn

Voor wie is het?

Voor wie regelmatig wijnt in de weekends

Wat is het?

De Winetell is een heerlijk apparaat voor wie gek is op wijn. Als je een nieuwe fles in zijn geheel in het apparaat plaatst dan gaat de machine met een naald door de kurk prikken. Zo kan het argongas in de wijn injecteren en dat is de beste manier om de originele smaak, kleur en geur te behouden, en dat voor 100 dagen.

De Winetell kan ook de wijn koelen met de meest geschikte temperatuur voor elke fles. Met zijn knoppen kan je ook wijn laten uitschenken in een glas en dat gebeurt met vaste hoeveelheden. In de machine zit een fles argongas van 1 liter die je om de 90 flessen dient te vervangen.

  • Winetell - Kickstarter - 731 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

2. CharaChorder X - typ sneller op je toetsenbord

Voor wie is het?

Voor wie veel typt

Wat is het?

De CharaChorder X is een usb-dongle die je de mogelijkheden van je toetsenbord uitbreidt. Je kan typen zoals je gewend bent, maar aanvullend kan je met deze gadget ook toetsencombinaties gebruiken om hele woorden in één keer te typen. Je drukt daarbij alle letters van een woord tegelijkertijd in en de CharaChorder X vormt vervolgens het woord.

Het systeem is plug-and-play en komt zonder extra software om te installeren. Er is een website die je helpt om aan het product gewend te raken en om je eigen toetsencombinatie in te stellen.

  • CharaChorder X - Kickstarter - 76 euro incl. verzending - verwacht in juli 2023

3. CXBER - blender en koffiezetter in één

Voor wie is het?

Voor wie zowel van sapjes als koffie houdt

Wat is het?

Met een alles-in-één-apparaat komt er meer ruimte vrij in je keuken. De CXBER is een koffiezetter die zelf koffiebonen fijn maalt, maar ook net zo goed als blender dient. Je kan dus zelf sapjes maken en daarbij ijsblokjes toevoegen. Anderzijds kan je op een warme zomerdag ook makkelijk koffie zetten en die daarna omtoveren tot ijskoffie in de blender.

  •  CXBER - Kickstarter - 118 euro incl. verzending - verwacht in januari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

3. VELO Luggage - flexibele koffer

Voor wie is het?

Voor wie vaak reist voor lange en kortere trips

Wat is het?

Met de VELO Luggage kan je je koffer in drie verschillende formaten gebruiken. Je duwt op een knop en zo zet je hem in de verschillende standen. Hij heeft op die manier een inhoud van 40, 56 of 72 liter. Het kleinste formaat is geschikt voor handbagage en de grotere vormen zijn goed voor langere verblijven. De VELO Luggage is volgens de makers ook stevig en hij komt met een TSA 008-slot. De koffer is waterbestendig en hij bevat verschillende vakjes zodat je het overzicht kan bewaren.

  • VELO Luggage - Kickstarter - 289 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 48)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk