4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 47)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 47)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een opvouwbare bluetooth-muis tot een extra veilige VPN-dienst en een bijzonder accessoire voor je hond.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Puzzle Feeder - betere eetgewoonten voor je hond

Voor wie is het?

Voor wie een hond heeft die te gulzig naar eten snakt

Wat is het?

Sommige honden zij te veel gefocust op eten. Dat is vaak een gevolg van mensen die ze te veel eten toestoppen en slechte gewoon aanleren. Alleen kan dat gevolgen hebben voor de gezondheid van je harige vriend, naarmate hij steeds meer naar eten verlangt en te snel zijn voer binnen schrokt.

De Puzzle Feeder ziet eruit als een soort labyrint waar je hondenbrokken in doet. Dat maakt het veel moeilijker voor je hond om hondenbrokken met zijn tong naar binnen te werken en zo leert hij om zijn tijd te nemen bij het eten. Daarnaast is er nog een tweede accessoire dat kan ronddraaien. De Puzzle Feeder is volgens de makers ontworpen met zachte, maar duurzame materialen materialen.

  • Puzzle Feeder - Kickstarter - 60 euro incl. verzending - verwacht in december 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 47)

2. ValeVPN - VPN die echt privé is

Voor wie is het?

Voor wie een dienst verlang die nog veiliger is dan een klassieke VPN

Wat is het?

ValeVPN gaat verder dan de klassieke VPN-diensten. Bij andere apps maak je verbinding met een server die tegelijk door honderden of duizenden gebruikers tegelijk wordt gedeeld. ValeVPN schakelt een privéserver in voor elke sessie en die server wordt automatisch verwijdert, na gebruik.

De dienst belooft hogere snelheden die tot 34 procent hoger liggen vergeleken met de concurrentie. Er is ook lagere ping, ofwel minder vertraging bij je verbinding, ValeVPN werkt met een Android-app en op pc. Je kan verbinden met servers uit 140 steden.

  • ValeVPN - Kickstarter - 5 euro per maand, 48 euro per jaar of 95 euro levenslang - verwacht in december 2022

3. Air.0 - opvouwbare bluetooth-muis

Voor wie is het?

Voor wie regelmatig reist met een laptop of tablet

Wat is het?

Laptops of tablets zijn vaak compact en makkelijk om mee te nemen, maar de kans is groot dat je ook een computermuis mee wil om efficiënter te werken. Een computermuis neemt meer ruimte in in je tas. De Air.0 is een muis die met bluetooth verbindt en veel makkelijker is om mee te nemen.

De Air.0 is 4,5 mm dun wanneer hij is uitgevouwen. Wanneer je hem bij gebruik samen vouwt dan krijgt hij de vorm van een ergonomische computermuis. Het accessoire is ook erg licht, het komt in verschillende kleuren en hij kan drie maanden verder met zijn accu. Interessant is dat het materiaal waterdicht is en dat er onder de behuizing mechanische knoppen schuilen, inclusief een touchpad in het midden waarmee je kan scrollen.

  • Pimax Portal QLED - Kickstarter - 613 euro incl. verzending - verwacht in januari 2023

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 47)

4. Pimax Portal QLED - handheld en VR-headset in één

Voor wie is het?

Voor wie niet kan kiezen tussen een handheld en een VR-headset

Wat is het?

Je kent misschien de Meta Quest 2 VR-headset. Die komt met een mobiele chipset en laat je draadloos gamen in virtual reality aan de hand van bewegingsgevoelige controllers die je in de hand houdt. De Pimax Portal bouwt verder op dat idee en mixt het met het bekende concept van de Nintendo Switch.

Je kan dus met andere gamen op een handheld. Wanneer je hem daarna als VR-headset wil gebruiken koppel je de controllers los langs weerszijden en je plaatst het scherm in de zogenaamde Portal View-headset. je kan in VR naar een 4K QLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid. Het registreren van je bewegingen gebeurt volgens de ontwikkelaars op een realistische manier met 6 DOF, ofwel bewegingen over zes assen.

  • Pimax Portal QLED - Kickstarter - 613 euro incl. verzending - verwacht in januari 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 47)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk