4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een theemachine tot een slimme recorder en een droogapparaat voor herbruikbare flessen.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Cargenta Brain - verbind je auto met je telefoon

Voor wie is het?

Voor wie vaak onderweg is of een veiliger gevoel wil in de auto

Wat is het?

Cargenta Brain is een klein accessoire dat je in de ODB-poort van je auto plugt. Vervolgens maakt het verbinding met een app op je telefoon waardoor je de status van je auto makkelijk kan opvolgen. Wanneer en er eventuele problemen of defecten zijn krijg je een melding, zodat je ze tijdig kan oplossen.

Verder kan je ook informatie bekijken over ritjes uit het verleden en afgelegde routes. Het accessoire beschermt je ook tegen diefstal, want je krijgt een melding zodra je auto een beweging komt wanneer dat eigenlijk niet hoort. Daarnaast kan je ook de precieze locatie achteraf bekijken op de kaart. Zelfs wanneer iemand dit kleine gadget loskoppelt, ontvang je al een melding. De Cargenta is ook veilig. Stel dat jij een ongeval hebt met de auto, dan verstuurt hij automatisch een bericht naar een vriend of familielid. Hij kan ook automatisch de huldiensten contacteren.

  • Cargenta Brain - Kickstarter - 269 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023

2. EezyDry - droogt herbruikbare flessen razendsnel

Voor wie is het?

Voor wie snel en makkelijk herbruikbare flessen wil schoonmaken

Wat is het?

We moeten af van wegwerpplastic en herbruikbare flessen kunnen daarbij helpen. Alleen kan het soms verdomd lastig zijn om zulke flessen schoon te maken en vervolgens te drogen. Dat drogen speelt de EezyDry in enkele minuten klaar doordat het de binnenkant van de fles verwarmt tot 90 graden.

Daarnaast gebruikt het apparaat ook een UVC-LED waarmee het de fles schimmel- en bacteriënvrij maakt. Het apparaat is veilig om te gebruiken, want je schermt de fles af met een beschermende koepel. Verder zijn er nog accessoires die je helpen om nog andere spullen te drogen zoals tandenborstels, sponzen, plastic dopjes en fopspenen.

  • EezyDry - Kickstarter - 139 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

3. ChaiBot - alles-in-één theemachine

Voor wie is het?

Voor wie houdt van thee

Wat is het?

De ChaiBot helpt om alle soorten van thee te maken en dat op een veel snellere manier dan via een waterkoker. Op die manier heb je een thee in drie minuten tijd. Om het apparaat te activeren, dien je de juiste thee te selecteren op het touchscreen. Eerst zorg je nog dat je de ChaiBot vult met water daarna met theezakjes, verse thee of matcha. Zodra de ChaiBot klaar is krijg je een thermos met thee.

Het is ook interessant dat de makers van de ChaiBot beweren dat hun apparaat thee maakt die meer smaak heeft en meer gezonde antioxidanten bevat. Het is te slotte handig dat het apparaat zichzelf achteraf kan schoonmaken.

  • ChaiBot- Kickstarter - 169 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

4. Allingo Remo - geluidsrecorder die transcribeert in 134 talen

Voor wie is het?

Voor wie vaak geluidsopnames maakt en deze wil omzetten naar tekst

Wat is het?

Geluidsopnames kunnen in veel gevallen handig zijn. Wanneer je de volledige inhoud van een gesprek voor later wil bewaren, bijvoorbeeld bij vergaderingen. De Allingo Remo werkt volledig zelfstandig zonder de tussenkomst van een smartphone. Hij neemt met zijn drie kwalitatieve microfoons geluid op in 360 graden en hij kan personen verstaan tot op een afstand van 10 meter. Achtergrondgeluid wordt automatisch in de opnames beperkt.

Tijdens het opnemen zie je op zijn scherm alvast de transcriptie verschijnen en je kan de geluidsfragmenten en transcripties achteraf op je pc of telefoon bekijken. Een van de interessante eigenschappen van dit apparaat is dat transcripties werken in maar liefst 134 talen.

  • Allingo Remo - Kickstarter - 134 euro incl. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 46)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk