4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 44)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 44)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slim fietsslot tot een slim systeem voor opslag van spullen en een ontzettend handige bureau.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. LIVALL PikaBoost - maakt een gewone fiets elektrisch

Voor wie is het?

Voor wie een elektrische fiets wil, maar ook houdt van zijn huidige fiets

Wat is het?

De LIVALL PikaBoost bevestig je onder het zadel van je fiets. Het is een motor die een wiel laat draaien dat rechtstreeks in contact staat met het achterste wiel van je fiets. Het accessoire is zonder materiaal te monteren en het is ook makkelijk te verwijderen.

Verder kan de PikaBoost met sensoren detecteren dat je op moeilijk terrein fiets en dan geeft hij je een boost. Volgens de makers kan hij nauwkeuriger dan de meeste elektrische fietsen de kracht van de motor aanpassen aan de snelheid waarmee je trapt. Daarnaast kan hij ook snel reageren wanneer je remt, want dan wordt de motor meteen stilgelegd, en hij reageert ook op vallen of slippen. Je kan 30 kilometer fietsen met de PikaBoost en daarna moet het apparaat aan de oplader. Het ook een verwisselbare accu.

  • LIVALL PikaBoost - Kickstarter - 349 euro inc. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 44)

2. Brightbin - slimme opslag van spullen

Voor wie is het?

Voor wie meer orde wil in de opslag van spullen

Wat is het?

De Brightbin maakt het gemakkelijk om een inventaris te maken van je spullen en zo makkelijker te vinden wat je zoekt. Je hoeft alleen de naam van een product te typen en meteen zie je een lichtje branden in de kast op de plaats waar het zich bevindt. De Brightbin werkt zowel op desktop als via een app.

Je kan ook in plaats van individuele producten te zoeken een soort filter gebruiken. Stel, je hebt een boekencollectie, dan kan je alle detectiveromans laten oplichten. De verschillende lampjes kunnen samen in één stopcontact en je kan de bedrading netjes verstoppen.

  • Brightbin - Kickstarter - 107 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023

3. Livtab CyberOne - een slimme bureau

Voor wie is het?

Voor wie veel tijd achter zijn bureau spendeert: van gamers tot telewerkers

Wat is het?

De Livtab CyberOne is een bureau die je motor kan verhogen zodat je hem ook kan gebruiken als je rechtstaat, maar hij bevat nog veel meer functies. Zo is er een zone waar je drankjes op kan plaatsen en waarmee je koffie warm blijft of je frisdrank koel. Er is ook bluetooth-speaker voorzien die met een druk op de knop naar boven wordt gelift. Op het bureau is verder een ingebouwde zone waarop je een telefoon draadloos kan opladen. De bediening werkt via knoppen op de bureau, maar ook via een app en met de Google Assistent of Alexa.

De makers willen ook gamers aanspreken en er is dus een flinke lading van RGB-verlichting die kan kleuren met de content die op je monitor te zien is. Er is ook veel opbergruimte en een goot waar je kabels kan wegstoppen.

  • Livtab CyberOne - Kickstarter - 818 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023

4. LAAS Keyless O-Lock - fietsslot zonder sleutel

Voor wie is het?

Voor wie niet van sleutels houdt of zijn fiets vaak deelt

Wat is het?

Een fietsslot zonder sleutel heeft een aantal voordelen. Je loopt niet het risico dat je het kleine sleuteltje verliest, want je gebruikt in de plaats je telefoon als sleutel. Bovendien is het makkelijk om je fiets te delen met anderen. Via de app van de LAAS Keyless O-Lock kan je je slot ontgrendelen of je kan andere personen toegang geven tot jouw fiets. De LAAS Keyless O-Lock is van Nederlandse makers.

  • LAAS Keyless O-Lock - Kickstarter - 89 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 44)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 44)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk