4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van jaloezieën op zonne-energie tot een Lego-toetsenbord en een thermos die je drankjes laat koken.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. SwitchBot Blind Tilt - slimme jaloezieën on zonne-energie

Voor wie is het?

Voor wie jaloezie wil uitlokken bij de buren

Wat is het?

De Switchbot gebruikt de zon om jaloezieën open en dicht te laten gaan. Dat werkt met de bestaande jaloezieën die je al in huis hebt. Allereerst gebruikt hij zonne-energie om de jaloezieën te sluiten en te openen en dat werkt door een zonnepaneel dat is bevestigd tussen de raam en de jaloezieën. Anderzijds kan hij het veranderende zonlicht ook gebruiken om automatisch de hoeveelheid licht te regelen dat naar binnen komt.

Je kan de Switchbot op verschillende manieren bedienen. Via de bijhorende app, kan je tot in detail de hoek bepalen waarin de jaloezieën zijn geopend. Daarnaast kan je in de app timers en tijdschema's instellen en er is ondersteuning voor de Google Assistent en Alexa. De Switchbot heeft ook een optionele afstandsbediening die je aan de muur kan bevestigen en je kan een NFC-tag kopen waarmee je je jaloezieën dan bedient met behulp van je telefoon. En het beste van dit product is ongetwijfeld zijn prijs.

  • SwitchBot Blind Tilt - Kickstarter - 59 euro inc. verzending - verwacht in december 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

2. Raynolse - slim springtouw

Voor wie is het?

Voor wie houdt van ropeskipping

Wat is het?

De Raynolse is een springtouw dat je workouts in detail kan registreren. Hij telt hoe vaak je springt en kan zelf het tweemaal slaan per sprong registreren. Daarnaast gebruikt Raynolse haptische feedback om je een beeld te geven van je voortgang tijdens een sportsessie. In de app kan je achteraf je activiteiten bekijken de verbrande calorieën zien.

De Raynolse is bovendien ook een goed springtouw door de materialen die makers gebruiken en de lengte van het touw, die je makkelijk kan aanpassen. De makers van de Raynolse benadrukken dat ropeskipping een goed idee is voor wie calorieën wil verbanden, want je verbrandt er meer mee vergeleken met de meeste andere sporten. Met zijn accu kan je de Raynolse 25 dagen gebruiken en dat als je dagelijks een sessie doet van 30 minuten.

  • Raynolse - Kickstarter - 79 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023

3. Pixel Mechanical Keyboard - Lego-toetsenbord zonder Tensor

Voor wie is het?

Voor wie graag toetsenborden personaliseert en van Lego houdt

Wat is het?

Gepersonaliseerde toetsenborden winnen aan populariteit en de makers van deze crowdfundingcampagne zijn op het idee gekomen om een mechanisch toetsenbord met Lego te combineren. Alle toetsen van de Pixel - wel degelijk de naam van het toetsenbord - zijn op een plaat gemaakt waar je ook Lego-blokken op kan plaatsen. De toetsen zelf zijn ook blokjes en je kan dus als Lego-fan je creativiteit de vrij loop laten.

Een leuke extra is dat je zelfs de draadloze dongle achter een paar blokjes kan wegstoppen als je je toetsenbord niet gebruikt. Verder kan je de werking van toetsen naar wens instellen en er is ook aangepaste software waarmee je ontwerpen voor je Lego-toetsenbord maakt. Het is tenslotte mogelijk om lichtjes toe te voegen aan de Pixel en opladen kan via usb-c.

  • Pixel Mechanical Keyboard - Kickstarter - 189 euro inc. verzending - verwacht in januari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

4. Kimos - thermos die water kookt in 3 minuten

Voor wie is het?

Voor wie graag warme dranken echt lang warm houdt

Wat is het?

De Kimos thermos kan in feite je waterkoker vervangen. Het apparaat werkt ook nog eens als een thermos en je kan hem dankzij zijn batterij makkelijk onderweg gebruiken. Het duurt 3 minuten om water te koken en zo kan je hem vijf keer gebruiken per oplaadbeurt. De Kimos heeft een handige indicator die aangeeft hoe veel je hem nog gebruiken met zijn accu.

Hij is handig voor wie kampeert, want de Kimos is stof- en waterdicht. Hij houdt je drankje warm zoals bij een normale thermos en de Kimos heeft een ingebouwde veiligheid die verhindert dat je hem per ongeluk gebruikt wanneer er geen vloeistof in zit.

  • Pixel Mechanical Keyboard - Kickstarter - 89 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 43)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk