4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een mini tv, tot een mini gaming handheld en een extra groot scherm voor je laptop.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. EDGE Pro - breid je laptopscherm uit

Voor wie is het?

Voor wie vaak op zijn laptop werkt zonder externe monitor

Wat is het?

EDGE Pro is niet meer dan een eenvoudig bevestigingsmiddel waarmee je een tweede scherm aan je laptop hangt. Dat tweede scherm kan een smartphone of een tablet zijn. In het geval van een tablet kan je ook software gebruiken om je beeldscherm uit te breiden.

Je hangt dat extra scherm waar je maar wil, want met de EDGE Pro zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Hij werkt ook als een kickstand en er is ook een lampmodule die je kan gebruiken voor bij het videobellen of filmen met de selfiecamera. Je kan het beste gewoon naar onderstaande gif kijken om een beeld te krijgen van het product.

  • EDGE Pro - Kickstarter - 36 euro inc. verzending - verwacht in januari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

2. TinyTV 2 - mini tv

Voor wie is het?

Geen idee, insecten? Vertel jij het me. Maar leuk is is 'ie zeker

Wat is het?

De TinyTV 2 heeft een 1,9 inch scherm waarop je content kan streamen. Dat werkt via bijhorende software voor je computer. Het apparaat heeft 8 GB opslag die je kan gebruiken om video's te laden en met een druk op de knop speelt hij ze af. Het ding is een leuk hebbedingetje dat werkt op een Raspberry Pi. Je kan hem zelfs dankzij de infraroodontvanger met een afstandsbediening gebruiken en met zijn batterij kan je 40 uur video's afspelen.

  • TinyTV 2 - Kickstarter - 63 euro inc. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

3. VELLO SUB - elektrische fiets voor zwaar vervoer

Voor wie is het?

Voor wie vaak personen of spullen vervoert met de fiets

Wat is het?

De VELLO SUB is een elektrische fiets die helemaal is toegespitst op vervoer. Je kan makkelijk kinderen vervoeren dankzij het zitje aan de achterkant, maar hij is ook gemaakt om spullen met je mee te nemen. De VELLO SUB heeft daarvoor verschillende accessoires die je kan bevestigen en zo kan je de fiets helemaal aanpassen zoals jij het wil.

De fiets is verder zo ontworpen dat je lichaam minimaal wordt belast als je een gewicht met je meeneemt. Daarnaast er een speciale functie waarbij de elektrische motor je extra helpt wanneer je veel met je meezeult en je kan in totaal 210 kilogram met de fiets dragen, jou inclusief. Het is tenslotte makkelijk om een telefoon te bevestigen voor navigatie.

  • VELLO SUB - IndieGoGo - 3.649 euro inc. verzending - verwacht in juli 2023

4. PocketStar - kleine handheld speelt retrogames

Voor wie is het?

Voor wie nostalgisch is naar oude games of gewoon graag gamet op het toilet

Wat is het?

We hadden het al over een mini tv, maar de PocketStar is een kleine gaminghandheld. Hij doet denken aan de originele Game Boy van Nintendo, maar hij komt in de plaats met een mooi OLED-kleurenscherm en emulator. Hij speelt de oude Game Boy-games, maar ook spellen van SEGA Master Systems. Het apparaatje is zo klein dat hij niet eens met rugzak mee moet, want hij past gewoon in je broekzak. Toch is de PocketStar ideaal als je even wat tijd wil doden.

  • PocketStar - Kickstarter- 58 euro incl. verzending - verwacht in april 2023

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 42)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk