4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 41)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 41)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een wel heel ijverige robot voor in de tuin en een webcam om oogcontact te maken, tot een apparaat in de koelkast waarmee je je eten langer bewaart.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Shelfy - bewaar je eten langer

Voor wie is het?

Voor wie te vaak bedorven voedsel weggooit

Wat is het?

Dat eten bederft proberen we met zijn allen zo veel mogelijk te vermijden. Het leidt namelijk niet alleen tot geldverspilling, maar het zorgt voor onnodige CO2-uitstoot. Shelfy is een nieuw apparaat dat ervoor zorgt dat eten tot 12 dagen langer goed blijft in de koelkast. Het vertraagt actief het werk van bacteriën en het filtert de lucht in je koelkast. Dat neemt ook nog eens vieze geurtjes weg.

De Shelfy heeft een accu die 30 dagen meegaat, en na verloop van tijd kan je hem dan weer opladen via usb-c. Het apparaat filtert lucht met een filter, maar die hoef je nooit te vervangen. Je maakt hem alleen schoon onder de kraan. De Shelfy is verder vanop afstand met een app te bedienen, en hij werkt ook met Google Home. Het apparaat kan daarnaast een melding naar je telefoon sturen als je bent vergeten om de koelkastdeur te sluiten. En nog een belangrijk detail: dit is niet het eerste succesvolle Kickstarter-project van de makers van de Shelfy.

  • Shelfy - Kickstarter - 89 euro inc. verzending - verwacht in mei 2023

2. Eye-to-Cam 2 - maak oogcontact in videovergaderingen

Voor wie is het?

Voor wie vaak videomeetings doet met zijn pc of laptop

Wat is het?

Is het je al opgevallen dat niemand recht vooruit kijkt als je in een videovergadering zit. Ze kijken allemaal opzij of omlaag. Nochtans maak je wel een betere indruk wanneer je personen in de ogen kijkt. Het scherpt meer vertrouwen en je komt automatisch zelfverzekerder over, aldus de makers van de Eye-to-Cam 2. Maar voor die uitspraken baseren ze zich wel op wetenschappelijk onderzoek.

Met hun webcam lijkt het altijd alsof je je online gesprekspartner in de ogen kijkt. Je plaatst hem in het midden van je monitor op ooghoogte, en hij is compact zodat hij niet je hele scherm bedekt. Wanneer je zelf kijkt naar een heel specifieke plaats op je monitor kan je de camera even vastgrijpen en verplaatsen, en je kan hem ook draaien zodat hij in een bepaalde hoek filmt. Dit accessoire is vooral handig wanneer jij degene bent die vaak de lange prestentaties doet. De Eye-to-Cam 2 filmt in een 4K-resolutie en heeft een autofocus.

  • Eye-to-Cam 2 - Kickstarter - 110 euro inc. verzending - verwacht in november 2022

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 41)

3. Yarbo - robotmaaier, blad- en sneeuwblazer

Voor wie is het?

Voor wie veel werk heeft in de tuin

Wat is het?

Er zijn al robots die stofzuigen en dweilen combineren, en bijna volledig automatisch werken. Nu heeft een start-up ook een robotmaaier gemaakt die andere taken kan uitvoeren. Hij heeft namelijk een blaasfunctie en hij kan in de herfst alle blaadjes op een hoopje blazen, en in de sneeuw maakt hij je tuin vrij van sneeuw.

De Yarbo werkt met drie verschillende modules die je vooraan aan het apparaat bevestigt. Bij het maaien kan hij intelligent navigeren, obstakels vermijden, en je kan no-go-zones instellen. Als hij gaat blazen kan je vervolgens aangeven op welke plaats alles blaadjes of sneeuw mogen liggen. De Yarbo kan in veel omstandigheden werken dankzij zijn rupsbanden. Wanneer hij klaar is of zonder batterij komt te vallen, gaat hij zelf opladen aan een basisstation. Je kan hem daar ook laten staan, want als een dief hem onverwacht vastgrijpt, gaat de Yarbo herrie maken.

  • Yarbo - Kickstarter - 2.860 euro inc. verzending - verwacht in mei 2023

4 . REVOXEN - usb-c-switch met 8K-video, 10GBps en 100W opladen

Voor wie is het?

Voor als je twee computer op je bureau gebruikt

Wat is het?

Met de REVOXEN kan je vlot tussen twee computers wisselen die dan met een druk op de knop verbinden met je monitor, muis en toetsenbord. Je kan de computers anderzijds ook met één externe SSD laten werken.

De REVOXEN heeft high-end-specificaties. Via usb-c ondersteunt hij monitors met een resolutie tot 8K en hij kan een overdrachtssnelheid aan tot 10GB per seconde. Er is ook een aparte usb-c-poort voor stroomtoevoer, en daarmee kan je een apparaat opladen met een vermogen tot 100W. In onderstaande voorwaarden zie de je de usb-switch aan het werk.

  • REVOXEN - IndieGoGo - 75 euro inc. verzending - verwacht in november 2022

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 41)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 41)

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk