4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 40)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 40)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een hoofdkussen met temperatuurregeling en juwelen met ingebouwde powerbank, tot een touchscreen-afstandsbediening voor al je apparaten.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Moona 2 - slimme koeling voor je hoofdkussen

Voor wie is het?

Voor wie slecht slaapt door warmte in bed

Wat is het?

De temperatuur in bed heeft een grote invloed op ons vermogen om in slaap te vallen. De Moona 2 wil je meer controle geven over de temperatuur van je hoofdkussen, omdat de temperatuur rondom je hoofd de meeste invloed heeft op je werkelijke warmtegevoel.

Het apparaat is tweedelig en bestaat enerzijds uit een pad die je in je kussensloop schuift en een apparaat voor de bediening op je nachtkastje. De Moona 2 kan automatisch voor een aangename koelte van je kussen zorgen en de temperatuur wordt ook tijdens je slaap verder geregeld. Je kan ook handmatig de koeling aanpassen. Daarnaast kan je ook een planning instellen voor de koeling zodat je kussen al koel is wanneer je gaat slapen.

Het basisstation op je nachtkastje werkt ook met de Google Assistent en de bijhorende app analyseert ook je slaapkwaliteit. Je kan de Moona 2 makkelijk meenemen op vakantie wanneer je nog warmere oorden opzoekt.

  • Moona 2  - Kickstarter - 325 euro inc. verzending - verwacht in juli 2023. 

2. BR-Projects - juwelen met powerbank ontworpen in Odessa, Oekraïne

Voor wie is het?

Voor wie juwelen wil met ook een praktisch nut

Wat is het?

BR-Projects stelt een hele reeks juwelen voor die werken met een ingebouwde powerbank. Zo kan je een powerbank makkelijk met je meedragen dankzij verschillende soorten van armbanden die zowel op mannen als vrouwen zijn gericht. De grootste heeft een 6.000 mAh accu en ondersteunt ook draadloos opladen.

Deze start-up uit Odessa in Oekraïne stelt nog meer gadgets voor. Er zijn ook verschillende ringen die werken als een blueotooth-headset. Je houdt je hand dan tegen je oor en zo kan je praten zonder je telefoon boven te halen. Deze ringen komen ook weer in verschillende modellen.

  • BR-Projects - IndieGoGo - v.a. 40 euro inc. verzending - verwacht in juni 2023. 
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 40)

3. Blackcoffee.io - slimme weegschaal voor koffie

Voor wie is het?

Voor doe-het-zelf barista's

Wat is het?

Heb je niet altijd een barista in de buurt die de beste mogelijke koffie voor je maakt? Met de Blackcoffee.io kan je dat zelf makkelijker doen en op verplaatsing. Het is in feite een compacte slimme weegschaal die met een app verbindt. Je volgt de recepten van de app en weegt de juiste hoeveelheid gemalen koffie af voor in de filter.

Je kan ook zelf recepten maken met de app en beoordelingen geven over de smaak. Daarna kan je die recepten delen met anderen. Op dit moment is er alvast een iOS-app voor de Blackcoffee.io, maar ook de Android-app is onderweg.

  • Blackcoffee.io - Kickstarter - 49 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022. 

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 40)

4. Ovomote - veelzijdige touchscreen-afstandsbediening

Voor wie is het?

Voor we een afstandsbediening wil voor alle apparaten

Wat is het?

De Ovomote gaat nog een aantal stappen verder dan de doorsnee universele afstandsbediening. Hij werkt namelijk niet alleen met de verschillende merken van tv's, maar ook met smarthome-apparaten en gameconsoles. Je kan dus onder meer de kleur en helderheid van slimme lampen aanpassen, zappen op je tv, de Nintendo Switch aanzetten en de soundbar wat zachter zetten

De makers van de Ovomote hebben gekozen voor een touchscreenbediening, omdat je zo voor elke toepassing de juiste lay-out van virtuele knoppen krijgt. Deze afstandsbediening komt wel in combinatie met een een hub waarmee hij via bluetooth en wifi in verbinding staat. De hub dient ook als een draadloze oplader, want eens om de 10 dagen heeft de Ovomote een oplaadbeurt nodig. De Afstandsbediening biedt ten slotte ook ondersteuning voor de Google Assistent.

  • Blackcoffee.io - Kickstarter - 112 euro inc. verzending - verwacht in maart 2023. 
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 40)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk