4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 4)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 4)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slimme draagbare airco tot een oven op zonne-energie en een fancy speaker met ferrofluïdum? "Ferrowat"? We leggen het uit.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Iceberg Crystal - speaker met ferrofluïdum

Voor wie is het?

Voor als een gewone speaker veel te saai is

Wat is het?

Niemand heeft erom gevraagd, maar een coole gadget, dat is het zeker. De Iceberg Crystal is een speaker die vooraan een rond venster heeft. Daarachter zit een ferrofluïdum, een vloeistof die magnetische deeltjes bevat. Aan de hand van een elektromagneet laat de Iceberg Crystal deze vloeistof dansen op het ritme van de muziek die je afspeelt.

Het design van de speaker doet ook niet toevallig denken aan de vorm van een ijsberg. Binnenin in de behuizing zit nog een lamp die je kan activeren en het maakt het apparaat wel een eyecather. De makers beloven ook een goed geluid met de drie speakers van in totaal 50W. Verbinden doe je via bluetooth.

  • Iceberg Crystal - Kickstarter - 229 euro incl. verzending verwacht in april 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 4)

2. IcyFlow - 6-in-1 mobiele airco

Voor wie is het?

Voor wie een alles-in-één oplossing zoekt voor de komende zomer

Wat is het?

De ijsbergspeaker van hierboven brengt ons naadloos bij de IcyFlow. Hij houdt je gedurende zes uur koel op zijn batterij, maar hij is tegelijk ook meer dan alleen een draagbare airco. Het apparaat werkt daarnaast ook als een ledlamp, een 18.400 mAh powerbank, een draadloze oplader, een bluetooth-speaker en een muggenverjager. Het is dus met andere woorden een apparaat dat je de zomer doorhelpt tijdens warme uitjes.

De IcyFlow kan je bedienen via touchknoppen en opladen werkt via usb-c. De poweroutput kan ook werken via usb-c, maar je kan ook rechtstreeks een 230V-stekker aansluiten. De makers leggen ten slotte op Kickstarter uit, dat de airco relatief stil is en werkt met een geluid van 42db.

  • IcyFlow  - Kickstarter - 183 euro incl. verzending verwacht in juni 2023

3. Heisr - elektrische tandenborstel met drie poetsrichtingen

Voor wie is het?

Voor wie extra veel belang hecht aan mondhygiëne

Wat is het?

De Heisr moet elektrisch tanden poetsen naar een hoger niveau tillen. De mechanische borstels vegen volledig rond de tanden heen, waardoor de de Heisr effectiever is dan een gewone elektrische tandenborstel. Hij maakt ook gebruik van sonische vibratietechnologie om zo grondig met de borstelharen de etensresten en tandplak weg te nemen.

Daarnaast draait het opzetstuk van de Heisr met de mond mee zodat het poetsen ook comfortabel blijft. Er zijn modi om je tanden te reinigen, ze witter maken en je tandvlees te masseren, zodat het gezonder wordt. En volgens de makers gebeurt tanden poetsen niet alleen grondiger vergeleken met een normale tandenborstel, maar je bent ook sneller klaar. Dat komt omdat er in één keer in drie richtingen wordt schoongemaakt.

  • Heisr  - Kickstarter - 91 euro incl. verzending verwacht in maart 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 4)

4. GoSun Sport-E - oven op zonne-energie

Voor wie is het?

Voor wie buiten wil koken op een duurzame manier.

Wat is het?

Barbecueën is altijd leuk bij mooi weer, maar het is niet erg duurzaam. De GoSun is een knap apparaat dat gebruik maakt van de kracht van de zon. Je kan hem opladen met twee losse accessoires: de GoSun-zonnepanelen of een tafel met een ingebouwd zonnepaneel. Je kan met het apparaat alle soorten van voedsel bereiden: van rijst, groenten en burgers tot kippenvleugels, soep, koekjes en vis.

Natuurlijk weet iedere Belg en Nederlander dat de zon helaas niet altijd even betrouwbaar is. Uiteraard wil je niet dat je lekkere hamburgers stoppen met bakken op het moment dat er plots grijze wolken opduiken. Daarom kan je met de GoSun altijd overschakelen op een tweede energiebron, die de zon een handje helpt. Dat kan gaan om netstroom, maar ook om energie van een thuisbatterij of de accu van je auto.

  • GoSun Sport-E - IndieGoGo - 372 euro incl. verzending verwacht in februari 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk