4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 39)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 39)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slimme ring tot handschoenen met verwarming en een kwalitatieve 4K laserprojector met realistische kleuren en Android TV.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Ultrahuman Ring - meet slaap, beweging, hartslag en stress

Voor wie is het?

Voor wie een compacter accessoire wil om je gezondheid en activiteiten te tracken

Wat is het?

Er is een enorme markt voor fitnesstrackers en slimme horloges die je hartslag meten, stappen tellen en je slaap analyseren. De makers van de Ultrahuman Ring stoppen al die benodigde sensors nu in een ring om je vinger. Hij analyseert je mate van beweging, hartslag, variatie in hartritme en slaapkwaliteit. Daarnaast meet hij ook je lichaamstemperatuur.

Alle verschillende meetdata brengt de Ultrahuman Ring vervolgens ook samen om na sportactiviteiten een herstelscore te berekenen. Die adviseert gebruikers al dan niet pauze te nemen, alvorens opnieuw te sporten. De Ultrahuman Ring is beschikbaar in meerdere stijlen en zijn accu gaat vier tot zes dagen mee.

  • Ultrahuman Ring - Kickstarter - 214 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

2. Asmart heated - handschoenen met verwarming

Voor wie is het?

Voor wie houdt van wintersport, maar niet van koude handen

Wat is het?

De Asmart heated-handschoenen bevatten een warmte-element en ze zijn zo gemaakt dat warmte over de volledige handschoen verspreidt. Dat werkt met een laag aluminium die in de stoffen vulling zit verwerkt.Er zijn drie verschillende warmtemodi en afhankelijk van die keuze zal de accu van de handschoenen 3 tot 8 uur meegaan. Er is ook een batterijindicator die de status van de accu weergeeft.

Verder kunnen de handschoenen automatisch geactiveerd worden wanneer een sensor detecteert dat ze ze om doet. Veiligheid speelt volgens de ontwikkelaars een belangrijke rol en daarom kan je hand nooit rechtstreeks in contact komen met het warmte-element en de bedrading. De handschoenen zijn ook waterdicht en de vingertoppen zijn zo afgewerkt dat je een touchscreen kan bedienen als je de Asmart heated gebruikt.

  • Asmart heated - Kickstarter - 122 euro inc. verzending - verwacht in december 2022

- Lees verder onder de afbeelding -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 39)

3. MODIplay - kleine slimme raceauto's

Voor wie is het?

Voor wie houdt van racen

Wat is het?

De MODIplay zijn kleine raceauto's die je via een app op je telefoon bestuurt. Ze maken realistische motorgeluiden en ze kunnen zowel op een racebaan als door je huis rijden. De MODIplay komt met verschillende soorten van raceauto's die je kan kopen, en ze hebben allemaal andere eigenschappen wat betreft de snelheid, acceleratie en rijgedrag. Daarnaast komen ze ook met verschillende losse stukken van een racebaan die je zelf kan vormgeven.

  • MODIplay - Kickstarter - 185 euro inc. verzending - verwacht in augustus 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 39)

4. Casiris A6 - 4K laserprojector met rijkere kleuren

Voor wie is het?

Voor wie een kwalitatieve projector zoekt met een breed kleurenpallet

Wat is het?

Casiris A6 is een hoogwaardige laserprojector die werkt met rode, groene en blauwe lasers, ofwel drievoudige lasertechnologie. Naast de hoge helderheid van 2200 ANSI lumen kan hij projecteren met een breder kleurenpallet dan andere projectors. Je kan hem dichtbij de muur plaatsen en hij toont zijn beeld in een 4K HDR en met een formaat tot 120 inch.

De Casiris A6 heeft verder ingebouwde speakers die Dolby Atmos-geluidseffecten ondersteunen. Daarnaast werkt de projector met Android TV 10 en er is 32 GB opslag beschikbaar voor apps.

  • Casiris A6  - Kickstarter - 2345 euro inc. verzending - verwacht in november 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 39)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk