4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 38)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 38)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van schoenen met instelbare luchtdemping tot een slimme elektrische gitaar en een augmented realitybril.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Dream Glass Flow - AR-bril laat je overal gamen en streamen

Voor wie is het?

Voor wie wil gamen op een 120 inch scherm, waar dan ook, zonder zo'n scherm echt te bezitten

Wat is het?

Heel wat techfabrikranten werken volgens geruchten aan eigen augmented reality (AR)-bril. Onder meer Google, Meta en Samsung werken er volop aan. Met AR wordt de echte wereld gemixt met virtuele elementen, en de Dream Glass Flow is een AR-bril die binnenkort al beschikbaar is. Hij plaats een virtueel 120 inch scherm voor je neus waarop je kan gamen of series streamen. Via de HDMI-poort kan je je console aansluiten, maar ook een Chromecast, een gaming-handheld, je pc of smartphone.

Het grootste voordeel is dat je waar dan ook van het grote scherm kan genieten, en dat is een resolutie van maximaal 3840 x 1080 pixels. Verder is de Dream Glass Flow relatief licht en compact en hij komt met een wifi 6-modem. Het apparaat is ook geschikt voor cloudgaming en op films en series te kijken. De Dream Glass Flow heeft ook ingebouwde speakers en een 3,5 mm audiojack. Al is het ook mogelijk om een koptelefoon met bluetooth te verbinden.

  • Dream Glass Flow - IndieGoGo - 466 euro inc. verzending - verwacht in november 2022

2. Loona - slimme huisdierrobot

Voor wie is het?

Voor wie een robothuisdier wil dat zich ook gedraagt als een huisdier

Wat is het?

Loona is een robothuisdier dat kan krabben, niezen, moeiteloos kan rondrijden in huis. Hij heeft complexe interacties met mensen en hij herkent verschillende gezichten met zijn camera. Daarnaast kan hij objecten ontwijken in huis en bewegingen detecteren.

Als je met de Loona communiceert dan kan dan aan de hand van gebaren en spraakopdrachten. Loona kan je volgen, knuffelen en spelletjes spelen. Daarnaast kan de robot ook zelf gevoelens uitbeelden. Loona kan ook nuttig zijn als je niet thuis bent, want kan je via de app vanop afstand de robot bedienen en zijn camera inschakelen. Op die manier kan je in interactie gaan met je levende huisdieren.

  • Loona - Kickstarter - 332 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 38)

3. AeroGuitar - een gitaar met slimme functies

Voor wie is het?

Voor wie makkelijk gitaar wil leren spelen zonder de pijnlijke snaren

Wat is het?

Met de AeroGuitar kan je gitaar spelen zonder dat je vingers op den duur pijnlijk aanvoelen door de snaren. Die zijn namelijk van silicone gemaakt bij deze gitaar. Verder is complex vingerwerk met akkoorden ook optioneel, want je kan gewoon met één enkele aanraking een akkoord afspelen. Een LED-indicator kan tonen waar je je vinger moet houden voor het betreffende akkoord.

AeroGuitar komt ook met tutorial en oefeningen in een begeleidende app. Je kan daarnaast met de AeroGuitar de tonen van andere snaarinstrumenten afspelen. In onderstaande video zie en hoor je de de AeroGuitar aan het werk.

  • AeroGuitar- Kickstarter - 332 euro inc. verzending - verwacht in november 2022

4. WAHU - schoenen met aanpasbare luchtdemping

Voor wie is het?

Voor wie op wolken wil lopen en daarbij minder vermoeid wil raken

Wat is het?

WAHU is een paar schoenen die in verbinding staan met een app. Je kan daar de mate van luchtvering bedienen, en in de hoogste stand voelt het volgens de makers alsof je op wolkjes loopt. De bedoeling is dat je stappen worden gedempt zodat je minder snel vermoeid raakt. Verder kan de WAHU ook je stappen tellen, en wanneer je regelmatig dezelfde weg wandelt, dan kan de schoen zelf zijn luchtdemping aanpassen op basis van het oppervlakte op je route.

  • WAHU - Kickstarter - 189 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 38)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk