4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 36)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 36)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een fietshelm met verlichting en speakers tot virtual reality-trackers voor je voeten en een heel complete robotstofzuiger.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. LIVALL - fietshelm met verlichting en JBL-speakers

Voor wie is het?

Voor wie vaak fietst

Wat is het?

De LIVALL maakt fietsen zowel veiliger als leuker. Hij beschermt je niet alleen tegen vallen, maar hij verder een achterlicht en je kan knipperlichten vanaf je stuur bedienen. Daarnaast waarschuwt hij bestuurders achter je wanneer je remt.

De LIVALL maakt fietsritten ook fijne, want hij heeft ingebouwde JBL-speakers waarmee je tot 12 uur lang naar muziek kan luisteren. Krijg je een telefoontje binnen, dan kan je dat vanaf je helm accepteren, en er is verder ook een ingebouwde walkietalkiefunctie. De LIVALL komt met een begeleidende app die je helpt om de helm op te sporen als je hem kwijt bent. Verder kan de app ook je familie of vrienden op de hoogte brengen zodra ze een signaal krijgt dat jij met de fiets bent gevallen. De LIVALL is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

  • LIVALL - IndieGoGo - 157 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 36)

2. Surplex - VR-tracking voor aan je voeten

Voor wie is het?

Voor wie houdt van VR-games

Wat is het?

Virtual Reality-platformen zoals die van Meta en HTC Vive zijn de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Toch is het jammer dat niet alle bewegingen van je lichaam worden vastgelegd. De Surplex maakt van je voeten controllers, en dat werkt in de games: 'VRChat', 'Blade and Sorcery', 'Beat Saber' en 'Neos VR'. De start-up achter deze campagne werkt ook samen met de ontwikkelaars van aankomende VR-games zoals 'VRWorkout', 'Planet Theta' en 'First Person Tennis'.

De bedoeling van de Surplex is dat je ze boven het uiteinde van je schoenen vastmaakt. Er zijn verder ook geen sensoren die je in de ruimte moet plaatsen om je bewegingen te registreren. De sensoren zijn daarentegen ingebouwd en ze registreren bewegingen in 360 graden. Dat blijft ook niet beperkt tot alleen je voeten, want de Surplex weet ook hoe je ellebogen, knieën, je midden en heupen te keer gaan. Het accessoire werkt met headsets die compatibel zijn met Steam VR.

  • Surplex  - Kickstarter - 178,31 euro inc. verzending - verwacht in december 2022

3. Lydsto W2 - dweil- en stofzuigrobot die zichzelf leegt

Voor wie is het?

Voor iedereen die een net huis wil met een druk op de knop

Wat is het?

Er zijn tal van robotstofzuigers en dweilrobots te koop, maar de Lydsto W2 combineert beide en kan ook zijn afval legen. Voor het dweilen kan hij zelf water halen van de watertank in zijn basisstation. Dat is ook de plaats waar hij zijn afval leegt en waar hij zijn batterijen oplaadt. Verder heeft het basisstation ook een systeem waarmee de dweil automatisch wordt gereinigd na schoonmaken, en het vieze water komt daarbij in in een aparte tank terecht. Als laatste wordt de Lydsto W2 droog geblazen.

Een belangrijk aspect van een robotstofzuiger is zijn navigatietechniek. De Lydsto W2 gebruikt lasernavigatie die je woning in kaart brengt. Je kan in de bijhorende app no-go-zones toevoegen.

  • Lydsto W2 - Kickstarter - 645,99 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

4. ICEFIRE - ontdooit eten in 15 minuten

Voor wie is het?

Voor wie graag eten lang bewaart, maar liever snel ontdooit

Wat is het?

Als je eten uit de vriezer op een natuurlijke manier wil ontdooien neemt dat veel tijd in beslag. Gebruik je de microgolfoven, dan kan het sneller, maar riskeer je ook om het eten uit te drogen. De ICEFIRE werkt met een 'ultrasonische atomizer' die de originele smaak en structuur van het eten bewaart. Toch verloopt het ontdooien aanzienlijk sneller. Het water komt terecht in een reservoir, en je kan het apparaat onder de kraan schoonmaken.

  • ICEFIRE - Kickstarter - 129,37 euro inc. verzending - verwacht in november 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 36)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk