4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 30)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 30)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een plantenbak die energie opwekt tot een draadloze printer zonder inkt en op batterij.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. HPRT MT810 - thermische printer op batterij
Voor wie is het?

Voor wie een handige printer voor onderweg wi

Wat is het?

De HPRT MT810 is een compacte en lichte printer die werkt zonder stroomkabel of inkt. Hij gebruikt in de plaats enkel hitte om af te drukken op thermisch papier. Wat de MT810 zo compact maakt is het printrolletje dat onder de behuizing zit. Het bestaat uit papier dat uit drie lagen is opgebouwd en milieuvriendelijker is dan traditioneel papier. Toch kan de MT810 printen in A4-formaat en je maakt afdrukken zo lang als je zelf wil.

Naast een papierrolletje schuilt onder de behuizing van het apparaat ook een 2.600 mAh accu, goed voor 200 afdrukken in A4-formaat. De MT810 kan je met een app bedienen, maar er is wel één duidelijke beperking: hij print enkel in zwart/wit.

  • HPRT MT810 - IndieGoGo - 176 euro inc. verzending - verwacht oktober 2022

De HPRT-printer aan het werk

2. ALINTI A-bro- wek energie op met je planten
Voor wie is het?

Voor wie houdt van planten en hernieuwbare energie

Wat is het?

De ALINTI A-bro is de bijzonderste plantenbak die je ooit zag. Hij komt met een zonnepaneel op de achterkant, en het fotosyntheseproces van de plant zorgt dat het paneel meer energie opwekt. Door fotosynthese ontstaat er in de grond een residu dat elektronen produceert als het vermengt met de micro-organismen in de plantenbak. Die elektronen worden opgevangen door microcellen onderaan de ALINTI A-bro en vervolgens voegt het apparaat biologische stroom toe aan de energie die het zonnepaneel opwekt. Beide energiebronnen laden een 74 Wh accu op.

De energie van die batterij kan worden gebruikt voor gekleurde LED-lamp die deel uitmaakt van de ALINTI A-bro, maar je kan er ook je usb-apparaten mee opladen. Denk aan je tablet, smartphone, oortjes en smartwatch. Het apparaat heeft ook slimme assistent die tegen je praat als de ALINTI A-bro aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer de plant water of kunstmest kan gebruiken.

  • ALINTI A-bro - Kickstarter- 224 euro inc. verzending - verwacht februari 2023

De lamp en oplaadfunctie van de ALINTI A-bro

3. Omega - compacte 200W oplader voor je apparaten
Voor wie is het?

Voor wie houdt van snelladen

Wat is het?

De Omega is een 200W oplader die je laptop of smartphone erg snel kan opladen. Hij gebruikt Galium Nitride (GaN)-technologie en kan vier apparaten tegelijk opladen. Dat komt door zijn vier aansluitingen: 2x usb-a en 2x usb-c. Het grafeenmembraan onder de behuizing en een koelplaat houden de temperatuur tijdens het opladen onder controle. De Omega bestaat ook in kleinere 100W-versie die de helft minder poorten heeft.

  • Omega - IndieGoGo- 123 euro inc. verzending - verwacht augustus 2022

Een woordje uitleg over de OMEGA

4. HIGOLE PC - compacte Windows 11-pc met scherm en op batterijen
Voor wie is het?

Voor wie een compacte en veelzijdige pc wil

Wat is het?

De HIGOLE PC is een betaalbare Windows 11-pc met een scherm en accu. Hij werkt met een Intel Celeron N4000-chipset en hij heeft een 128 GB SSD. De HIGOLE heeft zijn eigen batterij, maar je kan hem ook met stroom verbinden via usb-c. Je kan in totaal drie schermen gebruiken met dit apparaat: een 5,5 inch LCD-paneel dat ingebouwd is, en maximaal twee monitors die met HDMI verbindt. De HIGOLE PC heeft verder ook een ingebouwde speaker en microfoon. De behuizing in van metaal gemaakt, en je kan het apparaat makkelijk meenemen, want het weegt slechts 200 gram.

  • HIGOLE PC- IndieGoGo - 224 euro inc. verzending - beschikbaarheid nog onbekend

Introductievideo van de HIGOLE PC

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk