4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 29)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 29)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een automatische fietspomp tot een ontzettend handige portefeuille.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. ONE - automatische (fiets)pomp met accu
Voor wie is het?

Voor iedereen. Wie pompt er graag zelf fietsbanden op?

Wat is het?

De ONE is een nieuwe gadget op Kickstarter die in geen tijd meer dan 100.000 euro wist te verzamelen, terwijl maar 5.000 euro werd gevraagd. Het is namelijk een realiteit: niemand pompt graag fietsbanden op en zeker niet als je onderweg bent. De ONE is een pomp die je ook voor auto- en motorbanden kan gebruiken en je stelt vooraf de gewenste druk in. Daarna gaat het apparaatje snel en nauwkeurig te werk.

Afhankelijk van de auto die je gebruikt duurt het 1 à 2 minuten om een band van 80 tot 100 procent op te pompen. Voor een fietsband is dat een kwestie van seconden. Verder heeft de ONE ook een goede accuduur: een 7.800 mAh accu, goed voor 300 dagen van stand-by-tijd. Het apparaatje is ook nog eens goed ontworpen met zijn 3,2 inch scherm en knoppen voor de bediening. Ben je in het donker, dan kan je het LED-licht van de ONE activeren. Opladen doe je met de usb-c-poort en de ONE weegt 819 gram.

  • ONE - Kickstarter - 122 euro inc. verzending - verwacht september 2022
De ONE neemt een fietsband onder handen

De ONE neemt een fietsband onder handen

2. PIX NII - krachtige mini-pc met 4K HDMI
Voor wie is het?

Voor wie een capabele pc van 160 gram kan gebruiken

Wat is het?

Er is iets aantrekkelijk aan het concept van een kleine, maar krachtige pc. De PIX NII met 68 w 48 mm en je kan hem zo in je handpalm houden. Toch heeft hij een Intel Pentium N6005 onder de motorkap samen met 8 GB RAM en 512 GB opslag. Verder kan je naar wens een distributie van Linux installeren of je kan uiteraard voor Windows kiezen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de genereuze hoeveelheid aansluitingen: 3 usb 3.2 -poorten, 2 HDMI-aansluitingen (4K 60Hz), 1 usb-c-poort, 1 gigabit ethernetpoort, een 3,5 mm audiojack, een microSD-slot. Je kan al gauw zien wat de PIX NII zo interessant maakt.

  • PIX NII - IndieGoGo - 170 euro inc. verzending - verwacht december 2022

De introductievideo van de PIX NII

3. MKON - streamt 4K-beeld draadloos op een scherm
Voor wie is het?

Voor iedereen die een scherm vanop afstand wil aansluiten, zonder lange kabel

Wat is het?

Toegegeven dit is op het eerste gezicht niet de meest sexy gadget uit de selectie, maar is op technisch vlak een erg interessant product. De MKON bestaat uit een compacte zender en een ontvanger. De zender verbind je via usb-c of HDMI met een pc, smartphone, gameconsole, camera of een settopbox. Vervolgens kan je de ontvanger in een monitor, tv of projector pluggen, ofwel het scherm waarop je het beeld wil afspelen. Je hoeft dat scherm dus niet meer met een kabel aan te sluiten.

Het werkt draadloos en met minimale vertraging dankzij 60 GHz mmWave-technologie. De overdrachtssnelheid bedraagt 4 Gbps en er is sprake van een vertraging van minder dan 2,5 ms. De MKON is een handige een plug-and-play-oplossing. De toepassingen voor dit systeem zijn enkel beperkt door je eigen verbeelding.

  • MKON - Kickstarter - 78,69 euro inc. verzending - verwacht oktober 2022
Hier getest met een Nintendo Switch

Hier getest met een Nintendo Switch

4. BORDO Mini - handige portefeuille met RFID-bescherming
Voor wie is het?

Voor iedereen die een hekel heeft aan zijn huidige portefeuille

Wat is het?

De BORDO Mini komt met een andere benadering voor het klassieke design van een portefeuille. Hij heeft de grootte van een bankbiljet en je kan hem ook oprollen, zodat hij compact wordt. Er is nog een afneembare houder voor je klantenkaarten bankpassen en achter een ritssluiting zitten je munten. Ook de designs zijn erg leuk. Het is heel wat anders dan een compacte mini-pc of een zender waarmee je monitors draadloos aansluit, maar het is hoe dan ook een leuk hebbeding.

  • MKON - Kickstarter - 78,69 euro inc. verzending - verwacht oktober 2022

- Lees verder onder de afbeeldingen -

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 29)

De verschillende stijlen waarin de BORDO Mini beschikbaar is

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk