4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 28)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 28)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een toetsenbord met ingebouwde pc tot een slimme digitale assistent die je helpt om beter te slapen.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Abacus - pc in een toetsenbord geïntegreerd
Voor wie is het?

Voor als een laptop niet compact genoeg is

Wat is het?

De start-up Pentaform stelt zijn Abacus toetsenbord voor dat onder de behuizing een volledig functionele Windows-pc verschuilt. Abacus werkt met een Intel Cherry Trail Z8350-chipset en hij is in verschillende varianten verkrijgbaar tot 8 GB RAM/ 128 GB opslag. Verder komt hij met bluetooth en wifi.

Het toetsenbord beschikt verder over een ethernetpoort, drie usb-a-poorten, een microSD-slot, een 3,5 mm audiojack, een HDMI-aansluiting, een usb-c-poort en een micro-usb-poort. Die laatste dient om de Abacus op te laden. Je kan de Abacus aansluiten op een tv of monitor en de geïntegreerde touchpad aan de zijkant kan je ook verwijderen wanneer je bijvoorbeeld een muis gebruikt.

  • Abacus- Kickstarter - 146 euro inc. verzending - verwacht januari 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 28)
2. SleepHoHo - slimme slaaprobot
Voor wie is het?

Voor wie geen oog dicht doet

Wat is het?

De SleepHoHo is de nieuwe robotvriend op je nachtkastje voor wie moeilijk de slaap kan vatten. Hij maakt geluiden om je in slaap te wiegen en gebruikt tegelijk ook ultrasone tonen om insecten op afstand te houden. Tegelijk analyseert hij ook je slaappatronen en toont ze overzichtelijk in een app. De kleine robot geeft verder ook de tijd weer, hij kan dienen als een bluetooth-speaker en hij maakt je zachtjes wakker op een aangename manier.

  • SleepHoHo- Kickstarter - 149,50 euro inc. verzending - verwacht september 2022

Hoe de SleepHoHo je in slaap wiegt

3. ICEFOX - drankjeskoeler
Voor wie is het?

Voor wie koele drankjes wil op warme dagen

Wat is het?

De ICEFOX is een oplossing die in enkele minuten tijd je drankje koelt, ook als het lauw is. Een drankje met een temperatuur van 28 graden kan in 10 minuten tijd 18 graden zijn. Het product bestaat uit een kubus dat voor de koeling zorgt in combinatie met een soort van thermosfles waarmee je de wijn, het biertje of de frisdrank uitschenkt. Op die thermosfles zie je telkens de huidige temperatuur. De ICEFOX moet op netstroom zijn aangesloten om te koelen, maar het apparaat is wel makkelijk mee te nemen. Het basisstation weegt 800 gram.

  • SleepHoHo- Kickstarter - 198,23 euro inc. verzending - verwacht augustus 2022
Bovenop de dop van het flesje kan je de temperatuur aflezen

Bovenop de dop van het flesje kan je de temperatuur aflezen

4. LeMat Magnetic Fixer - muismat op steroïden
Voor wie is het?

Voor wie een handige en nette bureau wil

Wat is het?

De LeMat Magnetic Fixer is een multifunctionele muismat. Hij laat je muis werken, maar bevat binnenin ook een magnetische stof. Daarmee kan je magnetische apparaten op zijn plaats houden, maar daarnaast bevat de muismat ook magnetische accessoires zoals een draadloze oplader en een papierhouder. Er is verder ook een plaats om je balpennen neer te leggen en de muismat geeft je drie extra usb-c aansluitingen.

Anderzijds is er nog een NFC-tag ingebouwd die je kan instellen om snel acties op je telefoon uit te voeren. Dat kan zijn om een app te openen, maar ook om bijvoorbeeld Niet storen te activeren met een tik op je muismat.

  • LeMat Manetic Fixer - IndieGoGo - 94 euro inc. verzending - verwacht september 2022

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk