4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 26)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 26)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slim apparaat als beheerder voor je gezondheid, tot een handige gadget voor bij videovergaderingen.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Longevica - digitale beheerder van je gezondheid
Voor wie is het?

Voor oudere mensen die een helpende hand kunnen gebruiken

Wat is het?

De Longevica is een apparaat dat oudere mensen helpt met het automatisch verdelen van hun medicatie, en dat werkt volgens een weekplanning. Als een oudere toch een dosis vergeet in te nemen krijgen de kinderen een update in de begeleidende app.

De Longevica helpt ook ouderen om gezondheidsoefeningen te doen die speciaal bedoeld zijn om vallen te vermijden. Het apparaat analyseert met zijn camera hoe de oefening wordt uitgevoerd en de kinderen worden op de hoogte gehouden. De Longevica werkt met een 10,1 LCD-touchscreen en het heeft een 13 MP frontcamera.

  • Longevica - Kickstarter - 190,59 euro inc. verzending - verwacht januari 2023

2. Sparkseeker - een sociaal netwerk anders bekeken
Voor wie is het?

Voor wie niet kan genieten van de huidige sociale media-apps

Wat is het?

Sociale media brengt mensen samen, maar de ontwikkelaars van Sparkseeker willen een einde maken aan enkele negatieve aspecten van de huidige sociale apps. Er wordt verwezen naar privacyproblemen, onveiligheid, verslaving en andere zaken. Een echte gadget is Sparkseeker niet, maar je kan er niet omheen dat er wel degelijk minder goede eigenschappen zijn aan onze huidige sociale media-apps.

Sparkseeker bevat geen advertenties en het beschermt de privacy van gebruikers doordat er geen trackers zijn op het platform. Het werkt zonder de mogelijkheid om anderen te volgen, berichten te liken of foto's te maken met schoonheidsfilters. Het platform focust op het uitwisselen van video's, omdat internettrollen zich volgens de ontwikkelaars te gemakkelijk verschuilen achter hun toetsenbord. Deze zomer moet de app als bètaversie beschikbaar zijn en de volledige lancering vindt plaats in de herfst van 2022.

  • Sparkseeker - IndieGoGo - 10 euro - verwacht augustus 2022

3. NITECORE EMR10 - Draagbare insectenafweerder
Voor wie is het?

Voor wie na een nacht wakker wordt vol rode bultjes op zijn lichaam

Wat is het?

De NITECORE EMR10 is een draagbare insectenafweerder die automatisch stoffen verspreidt die dodelijk zijn voor onder andere muggen en vliegen. Afhankelijk of je hem binnen of buiten gebruikt kiest hij de juiste dosis. Hij kan verder ook ultrasonisch geluid inzetten om insecten en ongedierte op afstand te houden.

Met zijn accu houdt hij het, afhankelijk van het gebruik, iets meer dan 15 uur vol. De NITECORE EMR10 kan met zijn ucb-c-poort ook dienen als een powerbanken en een gemiddelde Android-telefoon laadt hij anderhalve keer op. De behuizing is IPX5-waterbestendig en ze kan dus een regenbui aan.

  • NITECORE EMR10 - Kickstarter - 62,79 euro - verwacht augustus 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 26)
4. PauseMe - fysieke bediening van microfoon en webcam
Voor wie is het?

Voor wie vaak deelneemt aan videovergaderingen

Wat is het?

De PauseMe is een eenvoudig product waarmee je de microfoon en de webcam van je pc of laptop kan in- en uitschakelen. Het product bestaat uit een paar knoppen met de gekleurde LED's die de status van de camera of microfoon weergeeft. De PauseMe werkt met Windows, Linux en macOS en hij verbindt via bluetooth met je apparaten.

  • PauseMe - Kickstarter - 34,42 euro - verwacht december 2022

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk