4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 24)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 24)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een modulaire gameconsole met Android tot een handige brooddoos die kan koelen of verwarmen.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. SunnySide - brooddoos verwarmt en koelt op zonnenergie
Voor wie is het?

Voor wie regelmatig eten naar zijn werk meeneemt dat gekoeld of verwarmd moet worden

Wat is het?

Met de SunnySide kan je een lekkere soep met je meenemen die je opwarmt voor je ze gaat eten. Dat verwarmen kan in enkele minuten tijd en de SunnySide bereikt een temperatuur tot 75 graden. De gewenste temperatuur stel je in met de bijhorende app. Je kan zeven keer gerichten opwarmen met deze brooddoos en nadien moet hij aan de usb-c-oplader. Al beschikt hij ook over zonnepanelen waarmee hij zelf kan opladen.

De SunnySide kan ook bijvoorbeeld een salade koel houden en dat voor maximaal 20 uur. En als je telefoon een lege batterij heeft, dan kan hij je ook uit de nood helpen als powerbank. Het apparaat heeft een 10.000 mAh accu.

  • SunnySide- Kickstarter - 73 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

Introductievideo van de SunnySide

2. GPD XP Plus - modulaire gameconsole met Android
Voor wie is het?

Voor wie gamen op zijn telefoon naar het volgende niveau wil brengen

Wat is het?

Er komen steeds meer kwalitatieve mobiele games uit en we zien ook meer bekende gameseries in de Play Store opduiken. De GPD XP Plus is een gaming-handheld die op Android 11 werkt. Hij is sterk gefocust op mobiele games, maar hij kan ook dienen als een emulator voor onder andere PlayStation 2-, Wii- en arcadespellen. Hij komt dan ook met drie verschillende controllermodules die je magnetisch op de behuizing kan bevestigen.

De GPD XP Plus heeft een 6,81 inch Full HD LCD-paneel en hij werkt met een krachtige 3,0 GHz MediaTek Dimensity 1200-chipset. Dat is de chipset die we kennen van de uitstekende OnePlus Nord 2. Er is ook 6 GB RAM en 128 GB opslag voorzien en je kan de opslag uitbreiden via microSD. De makers hebben de handheld verder met een ventilator voorzien en hij kan 12 uur verder op één acculading met zijn enorme 7.000 mAh accu.

  • GPD XP Plus - IndieGoGo - 599 euro inc. verzending - verwacht in augustus 2022

De GDP XP Plus getest in een review

3. Philips Screeneo U4 - projector op heel korte afstand
Voor wie is het?

Voor wie eender waar wil projecteren op een makkelijke manier

Wat is het?

Philips brengt met de Screeneo U4 een handige projector uit. Dit apparaat hoeft maar 30,5 centimeter van de muur te staan om te kunnen werken en toch kan hij een groot beeld tot 80 inch projecteren. De Screeneo U4 projecteert in Full HD en ondersteunt ook HDR10-content van streamingdiensten. Hij optimaliseert automatisch het beeld aan de omgeving en verder is hij heel compact en werkt hij plug & play.

  • Philips Screeneo U4 - IndieGoGo - 402 euro inc. verzending - verwacht in augustus 2022

Introductievideo van de Philips Screeneo U4

4. Smart C - draagbare trackball-muis
Voor wie is het?

Voor wie geregeld presentaties geeft

Wat is het?

Een draadloze muis die werkt met pc, Android en iOS. Je kan met de trackball de cursor bewegen en hij heeft een linker- en rechtermuisknop. Verder is er nog een apart scrollwiel voorzien. Het apparaat verbindt via bluetooth met je apparaten en hij moet erg handig zijn tijdens prestaties. Daarnaast kan je je tablet, telefoon of slimme televisie vanop afstand bedienen.

  • Smart C - Kickstarter - 49 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

Introductievideo van de Smart C

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk