4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 22)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 22)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slim voederhuisje voor vogels tot een privacyvriendelijke en minimalistische smartphone.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Bird Buddy - Slim voederhuisje voor vogels
Voor wie is het?

Voor iedereen die van vogels houdt en ze graag fotografeert

Wat is het?

Een echte gadget voor de vogelliefhebber, de Bird Buddy: is een voederhuisje dat met een 5 MP groothoekcamera en een microfoon is uitgerust. Telkens wanneer er een vogel in je achtertuin komt dineren, krijg je op je telefoon een melding. Je kan dan de livestream volgen en hem van dichtbij bekijken. Op die manier kan je ook foto's maken van je gevleugelde vriend.

De bijhorende app kan vogels identificeren op basis van de beelden die je hebt gemaakt en bij je profiel komt dan te staan welke vogelsoorten al bij jou zijn geweest. De cameramodule is afneembaar en je kan hem zo opladen via usb-c. Optioneel is er nog een zonnepaneel dat je met de Bird Buddy kan combineren. Het accessoire kost 49 euro en je legt het op het dakje van het voederhuisje, zodat de cameramodule automatisch kan opladen. Oh en vogelliefhebbers: kijk ook naar deze.

  • Bird Buddy - Kickstarter - 205 euro inc. verzending - verwacht zomer 2022

De Bird Buddy

2. Adriano - Gebruikt je oude smartphone als een smarthome-hub
Voor wie is het?

Voor wie thuis smarthome-apparaten heeft

Wat is het?

Smarthome-toestellen zijn pas echt slim als ze onderling met elkaar in verbinding staan. Dat is waar Adriano voor wil zorgen als het middelpunt van je slimme huis. Hij dient in feite als een houder voor je oude telefoon of tablet en bijhorende de app brengt al je slimme camera's, lampen en stekkers en andere apparaten samen.

Verder komt hij met een bewegingssensor en hij gebruikt de microfoon en camera van je telefoon zodat je vanop afstand kan livestreamen en met mensen gesprekken kan voeren. De Adriano luistert naar spraakopdrachten om je slimme apparaten te bedienen. Hij kan werken op batterij of netstroom en je kan de gadget in verschillende kleuren bestellen.

  • Adriano - IndieGoGo - 104 euro inc. verzending - verwacht juli 2022

De Adriano

3. Volla Phone 22 - privacyvriendelijke smartphone
Voor wie is het?

Voor wie houdt het van idee van een Android-telefoon zonder Google in combinatie met een minimalistische interface

Wat is het?

Alles wat je op het internet opzoekt en je locatie worden elke minuut door Google gevolgd. Op Android kan je het volgen van de locatie door Google eigenlijk alleen stoppen als je de werking van je telefoon beperkt. De Volla Phone 2 biedt een versie van Android die zonder de Play Store en Google-diensten komt en met alternatieven, ook wel bekend als AOSP.

De Volla Phone 22 heeft een eigen softwareschil die erg minimalistisch is en komt met een slimme zoekfunctie. Die spoort het internet af samen met de apps en bestanden op je smartphone. Opslag is op het toestel versleuteld en je kan ook optioneel de voorgeïnstalleerde VPN gebruiken. Anderzijds kan je ook vragen om de smartphone niet met Android, maar wel met Ubuntu Touch (Linux) te leveren.

De Volla Phone 2 werkt met een 6,3 inch Full HD LCD-paneel, een MediaTek Helio G85-chipset, 4 GB RAM en 128 GB opslag. De hoofdcamera heeft een 48 MP sensor en er is ook een 16 MP groothoekcamera. Ten slotte heeft de Volla Phone 22 een 4.500 mAh accu en er is een 3,5 mm audiojack. De Volla Phone 22 is de tweede telefoon die het merk uitbrengt.

  • Volla Phone 22 - IndieGoGo - 415 euro inc. verzending - verwacht juli 2022

De Volla Phone 22

4. Buddie - Tool om oortjes schoon te maken
Voor wie is het?

Voor iedereen. Ook jij maakt oorsmeer aan

Wat is het?

Buddie is een 5-in-1-tool waarmee je oortjes kan schoonmaken. Allereerst is er een metalen pinnetje om vuil uit diepe groeven te verwijderen. Daarnaast komt de Buddie met een harde borstel voor het grove vuil, een zachte borstel, een hervulbare schoonmaakgel en ten slotte een mirovezelborstel. Die laatste trekt vuil aan dankzij statische elektriciteit op de moeilijk bereikbare plaatsen.

En het handige is dat je het accessoire gewoon als sleutelhanger kan meenemen. Uiteraard kan het ook dienen om andere apparaten schoon te maken. Denk aan telefoons, gamecontrollers en je toetsenbord.

  • Buddie - IndieGoGo - 50 euro inc. verzending - nu beschikbaar

De Buddie

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk