4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 21)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 21)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een Popsocket met Google Assistent tot een slimme autospiegel met dashcam.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. TalkSocket - Popsocket met Google Assistent
Voor wie is het?

Iedereen die zijn Alexa- of Assistent-spraakassistent overal met zich mee wil nemen

Wat is het?

Systemen zoals de Google Assistent en Alexa worden steeds handiger. Heel wat gebruikers roepen meermaals per dag de hulp in van hun spraakassistent om simpelweg de lampen in huis te bedienen of een timer te starten. Spraakassistenten zitten natuurlijk ook in je telefoon gebouwd, alleen moet je telkens je telefoon ontgrendelen om ze goed te kunnen gebruiken.

De TalkSocket is in feite een Popsocket, maar met Assistent- en Alexa-ondersteuning. Je kleeft het accessoire aan de achterzijde van je telefoon en vervolgens gebruik je het om je telefoon stevig vast te nemen. Anderzijds zeg je gewoon "Hey Google" en je kan dan meteen met de Assistent praten. De TalkSocket heeft ingebouwde microfoons, maar hij antwoordt via de speakers van je telefoon. Dat komt dankzij een bluetooth-verbinding. De accu gaat tot vijf dagen mee en het accessoire ondersteunt draadloos opladen. Het is ontwikkeld samen met hoesjesmaker Otterbox en Popsocket.

  •  TalkSocket - IndieGoGo - 79 euro inc. verzending - verwacht in juli 2022

Een promovideo van de TalkSocket

2. AKEEYO 720° Dash Camera - Dashcamera en autospiegel in één
Voor wie is het?

Voor wie parkeerassistentie wil in de auto, een dashcam en een achterspiegel met een ruimer zicht

Wat is het?

De AKEEYO 720° Dash Camera bestaat eigenlijk uit drie producten in één. Allereerst werkt hij als een slimme autospiegel die bestaat uit een 11 inch touchscreen dat beelden kan weergeven van drie camera's. Net onder de spiegel zit een camera die naar de voorruit is gericht en een tweede die naar de achterbank kijkt. Beide camera's maken panoramische beelden in een hoek van 360 graden. Een tweede cameramodule plaats je aan de achterzijde en die bevat één groothoekcamera. Vervolgens kan je zelf op het 11 inch scherm de camerafeeds weergeven in split-screen, helemaal zoals jij dat wil.

Verder kan de achterste camera je helpen met het parkeren en op het scherm zie je met indicators hoe ver je van een paaltje of andere auto bent verwijderd. Het product werkt zonder internetverbinding en je verbindt het met één enkele kabel met de 12V stekker. De AKEEYO 720° Dash Camera kan ten slotte werken als dashcamera en hij slaat alle beelden op via microSD.

  • AKEEYO 720° Dash Camera - Kickstarter - 246 euro inc. verzending - verwacht in juli 2022

Video met alle functies van de AKEEYO 720° Dash Camera

3. ZeroMouse - De kleinste draadloze muis
Voor wie is het?

Als je een compacte muis overal wil meenemen. Werkt op Android, Windows en macOS

Wat is het?

De ZeroMouse is een kleine computermuis die via bluetooth werkt op Android, Windows en macOS. Je bedient ze met één vinger en ze komt met twee knoppen: een aan de voor- en achterzijde voor de linker en rechter muisknop. Scrollen kan door te vegen over de ZeroMouse. Volgens de makers maakt de bediening met één vinger het apparaat ergonomischer dan de meeste computermuizen. Het accessoire kan je opladen via usb-c en het werkt ook als laser voor bij presentaties.

  • ZeroMouse - IndieGoGo - 45 euro inc.- beschikbaarheid onbekend

De werking van de ZeroMouse

4. Mokibo Folio - toetsenbord en touchpad in één
Voor wie is het?

Voor wie zijn tablet of pc sneller wil bedienen

Wat is het?

De Mokibo Folio is een toetsenbordaccessoire voor tablets dat ook meteen werkt als een touchpad. Zo kan je in feite sneller door de interface navigeren zonder het scherm telkens aan te raken. Om dat te verwezenlijken heeft destart-up heeft het grootste deel van het toetsenbord aanraakgevoelig gemaakt. Mokibo Folio is gemaakt voor verschillende iPad-formaten, maar er is ook een universeel exemplaar. Het accessoire werkt voor iOS, Android macOS en Windows.

  • Mokibo Folio - IndieGoGo - 93 euro inc. verzending - beschikbaarheid nog onbekend
De Mokibo Folio in actie

De Mokibo Folio in actie

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk