4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets; van een ontzettend handig schoonmaakdoekje voor je apparaten tot een slim nestkastje.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier leukste nieuwigheden.

1. MEBOGE - smartphonehouder voor je rugzak
Voor wie is het?

Voor iedereen die graag met zijn telefoon filmt tijdens een wandeling.

Wat is het?

Je hebt maar twee handen en voor sommige situaties kan dat best jammer zijn, zeker als je met je telefoon op pad gaat om bijvoorbeeld video's te maken. Meboge wil graag je extra hand zijn en hij houd je telefoon vast dankzij een rugzak.

Je kan zo filmen en wandelen tegelijk of naar een film of serie zien in de trein zonder je smartphone vast te houden. En fotografen die ook de opdracht hebben om videobeelden te maken kunnen dat doen terwijl ze foto's maken. Je kan de Meboge met een klipje vastmaken aan je rugzak en vervolgens kan hij je telefoon in elke gewenste positie vasthouden.

  •  MEBOGE - Kickstarter - 38,75 euro inc. verzending - verwacht in juni 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)
2. Nest Box Live - een slim nestkastje
Voor wie is het?

Voor iedereen met een tuin die houdt van gevleugelde vrienden.

Wat is het?

Veel mensen hangen nestkastjes in de tuin en dat is erg nobel. Het is alleen jammer dat je niet kan zien wat er achteraf in het kastje gebeurt. Met de Nest Box Live kan je binnen gluren en volg je live hoe kleine kuikens met hun snavel door het ei breken. Je kan naar hartenlust beelden maken en delen op sociale media, de volgens zullen het niet erg vinden.

De Nest Box Live bevat een Full HD-camera met kwalitatieve microfoons en elk nestkastje komt met verlichting. Beelden worden in de cloud opgeslagen zodat je ook bij andere gebruikers in de nestkastjes kan kijken. De benodigde stroom en internetverbinding komt via een meegeleverde Power over Ethernetkabel die tot 20 meter reikt. Je kan ook indien nodig een grotere kabel bestellen, tot 100 meter.

  •  Nest Box Live - Kickstarter - 287 euro inc. verzending - verwacht in januari 2023

3. Waterbear - handige schoonmaakgadget
Voor wie is het?

Voor iedereen die zijn cameralenzen en schermen makkelijker schoon wil houden

Wat is het?

Je smartphone neem je de hele dag met je mee. Zaken als stof, vegen op het scherm en ander vuil zijn dan haast onvermijdelijk en je neemt natuurlijk niet elke keer schoonmaakdoekjes mee. Waterbear is een piepklein doekje waarmee je met je vinger je telefoon kan schoonmaken en het handige is dat hij van een materiaal is gemaakt dat op elk oppervlak blijft plakken. Het materiaal lijkt wat op klittenband, maar het werkt dus op elk oppervlak.

Je kan hem dus aan de achterkant van je telefoon, laptop of camera bevestigen en je maakt hem los als je even wil schoonvegen. Op een bepaald moment kleeft de Waterbear niet meer en dan moet je hem even onder de kraan spoelen. Oh en de naam 'Waterbear' komt van het minuscule meercellige beerdiertje.

  •  Waterbear - IndieGoGo - 9 euro inc. verzending - verwacht in juli 2022

4. Coolper- koelt of verwarmt je drankjes
Voor wie is het?

Iedereen die een compacte oplossing wil om koffie warm te houden of drankjes te koelen

Wat is het?

Coolper is een ontzettend draagbare oplossing om altijd ofwel koude of warme dranken te hebben en niets daartussen. Coolper werkt met een efficiënt peltierelemement of een thermo-elektrisch element dat sneller kan koelen dan de meeste koelboxen. Water met een temperatuur van 25 graden is in 12 minuten koud en de temperatuur verschijnt ook telkens op het scherm. Daarnaast is een drankje van 25 graden warm in 5 minuten.

De Coolper wil graag een plaatsje krijgen in auto's en daarom heeft hij een systeem waarmee hij vast kan klemmen in de meeste bekerhouders. Je kan dat systeem ook verwijderen als je hem bijvoorbeeld op kantoor wil meenemen en dat plaats je op je bureau met een antislipsysteem. De Coolper komt met twee adapters: eentje met 12V voor in de auto en een andere waarmee je op het netstroom aansluit.

  •  Coolper- Kickstarter - 69,99 euro inc. verzending - verwacht in juni 2022
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 20)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk