4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 2)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 2)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een machine voor grote ronde ijsblokjes tot een handig draadloos toetsenbord met touchpad en een compacte maar krachtige gaminghandheld.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Iceegg - machine voor ronde ijsblokken

Voor wie is het?

Voor wie houdt van cocktails of andere koele drankjes

Wat is het?

Barista's weten het al langer: grote, ronde ijsblokken zijn veel beter geschikt om drankjes koel te houden dan de kleine vierkante blokjes die je vaak ziet. Dat komt omdat de grote ronde blokjes ze minder snel smelten, waardoor het drankje ook beter zijn smaak behoudt terwijl het langer koel blijft. Een start-up heeft nu naar eigen zeggen de eerste machine voor dit soort van ijsblokjes gemaakt.

De Iceegg kan tot 10 grote ronde ijsblokken bewaren en hij maakt twee nieuwe ijsblokken in 50 minuten tijd. Daarnaast is er een systeem ingebouwd dat bacteriën in de ijsblokken dood door UV-licht. Met zijn LED-indicator maakt hij duidelijk dat hij meer water in zijn reservoir nodig heeft om nieuwe ijsblokjes te maken.

  • Iceegg - Kickstarter - 369 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 2)

2. Flipstik - veelzijdig accessoire dat je telefoon vastkleeft

Voor wie is het?

Voor iedereen die een manier zoekt om zijn telefoon overal vast te kleven

Wat is het?

De Flipstik is een accessoire dat voor heel wat telefoongebruikers van pas kan komen. Je bevestigt hem op de achterkant of het hoesje en vervolgens kan je hem op nagenoeg op elk oppervlak laten kleven. Je kan je smartphone ook nog draaien. Dat is handig wanneer je jezelf wil filmen tijdens een video of wanneer je bijvoorbeeld naar een serie wil kijken tijdens een work-out.

Verder kan de Flipstik ook werken als een kickstand in horizontale of verticale positie, of een handvat voor je telefoon. In dat laatste geval werkt hij vergelijkbaar met een Popsocket. De Flipstik is compatibel met Android-telefoons en iPhones en hij komt in verschillende versies, die je kan ontdekken via onderstaande Kickstarter-link.

  • Flipstik- Kickstarter - 18 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023

3. SKFP Combo Keyboard - toetsenbord voor tablets met touchpad

Voor wie is het?

Voor iedereen die onderweg productiever wil werken op zijn apparaten

Wat is het?

Bluetooth-toetsenborden voor tablets zijn voor de meeste mensen niets nieuws, maar de SKFP Combo Keyboard komt met een aantal handige extra's. Het apparaat is als eerste universeel en je kunt het dus blijven gebruiken als je achteraf van tablet verandert.

Daarnaast heeft hij een uitklapbare touchpad zodat je je tablet, een pc of telefoon met de muis kan bedienen. De touchpad werkt daarnaast met allerhande gebaren voor onder andere multistasking en om in te zoomen. De knoppen van het toetsenbord zijn ook verlicht. De SKFP Combo Keyboard werkt met Android, iOS en Windows. Je kan tot drie apparaten tegelijk verbinden en dan vlot tussen deze apparaten wisselen.

  • SKFP Combo Keyboard - Kickstarter - 45 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023

4. GPD WIN 4 - kleine maar krachtige gaminghandheld

Voor wie is het?

Voor wie overal kwalitatieve games wil kunnen spelen

Wat is het?

Je mag de GPD WIN 4 niet beoordelen op zijn grootte. Onder deze kleine handheld schuilt namelijk een AMD Ryzen 6800U-processor, maar ook tot 32 GB RAM en een SSD van maximaal 2 TB. Dat is niet niets. Verder heeft de handheld wel een compact 6 inch scherm, maar hij is nog steeds uitgerust met twee joysticks, alle knoppen die je op een controller verwacht en zelfs een volwaardig toetsenbord.

De GPD WIN 4 draait op Windows 11 en hij is geschikt om de nieuwste pc-games te spelen. Als je even behoefte hebt aan een grote scherm, dan kan je hem via een usb-c-dock met een tv of monitor verbinden. GPD heeft ondertussen al meerdere gaminghandhelds via crowdfunding uitgebracht.

  • SKFP Combo Keyboard - IndieGoGo- 1058 euro incl. verzending - verwacht in maart 2023
4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 2)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk