Met deze gadgets fiets je veilig naar school of naar het werk

Met deze gadgets fiets je veilig naar school of naar het werk

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Veilig fietsen

Waar slachtoffers onder de automobilisten elk jaar dalen blijven de slachtoffers onder de fietsers gelijk. Dit jaar stonden de fietsers voor het eerst bovenaan de lijst van dodelijke verkeersongevallen. Dit wordt vooral veroorzaakt door het snel toenemende aantal e-bikes, het rijden door rood en het voeren van geen of slechte verlichting. Het gebruik van de smartphone op de fiets is gevaarlijk en ook een grote irritatiefactor voor mede-weggebruikers. We hebben een aantal gadgets op een rij gezet die het fietsen veiliger en leuker kunnen maken.

Dit liep nog goed af

Geen smartphone op de fiets!

Onderzoek heeft uitgewezen dat 25% van de (snor)fietsers de smartphone gebruikt in het verkeer. Wanneer je op je scherm kijkt, heb je geen aandacht voor de weg en dat is gevaarlijk. De onderstaande gadgets zorgen ervoor dat het gevaar in ieder geval minder wordt.

Smartphonehouder-fiets

Deze smartphonehouder klemt je smartphone op je stuur zodat je beide handen vrij hebt om te sturen en je hem minder snel uit je handen laat vallen.

Smartphone houder fiets

>Universele fietshouder met stuurbevestiging € 13,99 Bol.com, Smartphonehoesjes.nl

> Verschillende modellen fietshouders vanaf € 4,50 bij GearBest

Hoofdtelefoons

Bellen op de fiets mag, maar het is gevaarlijk met een toestel in de hand. Gebruik daarvoor een Bluetooth headset, daarmee kun je natuurlijk ook muziek luisteren. Gebruik een in-ear want daarbij is de kans groter dat je het verkeer om je heen blijft horen!

Draadloos in-ear

>JBL Reflect Mini BT Zwart € 59,99 bij Coolblue en € 79,99 bij de MediaMarkt

Skull Candy Method Wireless

> Skull Candy Method Wireless € 49,99 bij Coolblue en MediaMarkt

> Verschillende in-ear headsets vanaf € 6,- bij GearBest

Fietsverlichting

Het is een inkoppertje maar wanneer je medeweggebruikers je kunnen zien is de kans kleiner dat ze je aanrijden. Goede verlichting op je fiets is dus een must.

Fietsverlichting

>Lezyne Femto Drive Pair Led Fietsverlichtingset € 24,95 bij Bol.com

AXA

> AXA-Fietsverlichting - Greenline 15 - USB LED € 21,99 bij Bol.com

> Verschillende fietsverlichting vanaf €2,50 bij GearBest

Bovenstaande links zijn affiliate-links. Wanneer er een product verkocht wordt via een van de bovenstaande links zal Androidworld daarvoor een commissie ontvangen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk