Dit is Loomo, een Segway-robot met Android

Dit is Loomo, een Segway-robot met Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Loomo

Loomo is een soort van persoonlijke R2D2 die je tevens van A naar B vervoert. Het is dan ook een Segway, een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel, die voorzien is van een robotmodule.

Deze robot is voorzien van een Intel RealSense ZR300-camera met kunstmatige intelligentie. De robot kan je volgen via de diverse infrarood- ultrasonische sensoren maar ook 1080p-video opnemen en bestuurd worden met je stem of met gebaren. Er zijn 5 microfoons voor het oppikken van de spraakcommando's maar je kan hiervoor ook de bijbehorende app en de sensoren op het apparaat gebruiken.

Loomo kan ongeveer 35 kilometer reizen op een acculading en door de 11 inch-banden zou offroad-terrein geen probleem moeten zijn. Besturen doe je door voorover en naar achteren te leunen en door je linker- of rechterknie tegen het midden van het apparaat te drukken. Het 4,3 inch-scherm toont je leuke uitdrukkingen als je even in een rotbui bent.

Al dit moois is voorzien van 64GB intern geheugen en gebaseerd op Android. Dat betekent dat Loomo OTA-updates met nieuwe mogelijkheden krijgt en dat je zelf leuke toepassingen kunt programmeren. Loomo's SDK vind je op deze site.

Loomo kopen

Loomo kan een leuke aanvulling voor je zijn om bijvoorbeeld jde boodschappen te dragen of om je als vlogger 24/7 te volgen. Dat kost dan wel wat. Loomo is via IndieGogo voor de vroege vogels aan te schaffen voor 1299 dollar (ongeveer 1164 euro). De adviesprijs zal op 1800 dollar komen te staan en dat is zo'n 1600 euro. Loomo wordt in mei verscheept naar de gelukkige eigenaren.

Via: Loomo

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk