Chromecast Ultra officieel: nu ook streamen in 4K, vanaf 8 november in NL

Chromecast Ultra officieel: nu ook streamen in 4K, vanaf 8 november in NL

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Chromecast Ultra (4K)

De aankondiging van de nieuwe Chromecast die de toevoeging Ultra heeft gekregen is geen verrassing. Na twee succesvolle voorlopers werd het voor Google tijd om ook in de hogere kwaliteit streamen te stappen. Dat is dan ook direct de grootste verandering die de Chromecast Ultra met zich meebrengt. Er is ondersteuning toegevoegd voor het streamen in 4K, maar is ook 1,8x zo snel als de vorige versie.

Dit betekent dat er content weergegeven kan worden in een 4K-resolutie zodra er aan een aantal voorwaarden voldaan is. De voornaamste voorwaarde is natuurlijk een tv die hier ondersteuning voor heeft. Alhoewel we steeds meer UltraHD (oftewel 4K) tv's zien, is het nog geen algemeen goed.

Daarnaast is er - uiteraard - ook een 4K-stream nodig. Wil je bijvoorbeeld NPO Gemist streamen via 4K, dan kom je van een koude kermis thuis, dit wordt uitgezonden in een veel lagere kwaliteit. Er zijn wel een aantal Netflix-series en andere contentbronnen die 4K aanbieden.

Het design van de Chromecast Ultra is licht aangepast ten opzichte van zijn voorganger, de tweede generatie. Zo zien we dat het Chrome-logo verdwenen is aan de voorzijde van het apparaatje en vervangen is door de G van Google. Dit past in de strategie van de zoekgigant om het eigen merk steeds meer op de kaart te gaan zetten. We zullen in de toekomst steeds meer apparaten gaan zien die - net als de Chromecast Ultra - een duidelijkere connectie met Google hebben, ook aan de buitenkant.

De Chromecast ondersteunt deze keer ook een ethernet-aansluiting, die verwerkt is in de stroomadapter. Hierdoor kun je eenvoudig via de vaste verbinding streamen.

Beschikbaarheid

De Chromecast Ultra zal vanaf 8 november te koop zijn in Nederland en gaat € 79 euro kosten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk