4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 23)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 23)

Laura Jenny

door Laura Jenny

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een armband voor je oordopjes en een zonnepaneel voor je fiets..

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. LoopCharge - een armband om je oordopjes mee op te laden

Voor wie is het? 

Mensen die altijd hun oordopjes of case kwijt zijn.

Wat is het?

LoopCharge is een armband die een oplossing is voor mensen die regelmatig oordopjes verliezen (of de case waarin ze behoren op te laden). Het idee is dat het een vrij stijlvolle armband is die je draagt met je oordopjes erin, tenzij je je oordopjes draagt. Er zit zelfs een vingerafdrukscanner in om te zorgen dat een dief er niet met je oordopjes vandoor gaat: houd je vinger op de scanner wanneer je hem omdoet en de armband gaat vanzelf vaster om je pols zodat dieven hem niet zomaar kunnen losrukken.

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 23)

2. Solar Powered Bicycle Dashboard - een zonnepaneel voor je fiets

Voor wie is het? 

Mensen die veel fietsen en graag data verzamelen tijdens dat fietsen.

Wat is het?

Solar Power Bicycle Dashboard is een op zonne-energie werkende oplader voor je smartphone. Handig als je ergens heen wil navigeren, maar je batterij bijna leeg is. Je kunt de op zonne-energie aangedreven oplader gebruiken om je telefoon een kleine boost aan energie te geven om je zo veilig en wel naar huis te navigeren. Ook handig voor bijvoorbeeld kampeerders, die even geen stopcontact in de buurt hebben.

  • Solar Powered Bicycle Dashboard - Kickstarter - 93 euro excl. verzending - verwacht in maart 2024
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 23)

3. MOTHER-bracelet - een wearable die je nooit hoeft op te laden

Voor wie is het? 

Iedereen die het zat is om zijn wearables steeds af en weer om te doen voor het laden.

Wat is het?

MOTHER, het is een vrij intense naam, maar het idee is goed: wat als je je wearable nooit meer af hoefde te doen? Het is altijd vervelend om je gewone wearable af te moeten doen om op te laden. Enerzijds omdat je hem vergeet weer om te doen, anderzijds omdat je al die laaduren dus geen data over jezelf kunt vergaren. MOTHER hoeft niet te laden op de normale manier: het gebruikt de warmte van je huid en de stralen van de zon om op te laden. Nooit meer afdoen dus, die moeder.

  • MOTHER-bracelet - Indiegogo - 482 euro excl. verzending - verwacht in december 2023

4. Fogo AI Heater - een mini-verwarming die met je meedenkt 

Voor wie is het? 

Koukleumen.

Wat is het?

Nu moet je er waarschijnlijk even niet aan denken, maar als het straks weer winter wordt, dan is een heater toch wel heel lekker. Even dichterbij de verwarming zitten als het koud is en opwarmen: er zijn weinig dingen in het leven fijner dan dat. Deze elektrische verwarming heeft bovendien iets speciaals: kunstmatige intelligentie. En die is er om te leren hoe je jouw huis zo energie-efficiënt mogelijk kunt verwarmen.

  • Fogo AI heater - Indiegogo - 607 euro excl. verzending - verwacht in december 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 23)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Zit er iets voor je bij? Of heb je deze week een ander Kickstarter-project gebackt? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk