4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 15)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 15)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een manier om van dierenharen af te komen tot flinterdunne VR-bril.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. EM3 Ether: een flinterdunne VR-bril

Voor wie is het? 

Voor mensen die comfortabel in een virtuele realiteit willen leven.

Wat is het?

Het is een extreem dunne virtual reality-bril die je kunt gebruiken om te gamen of films te kijken. Het apparaatje is met 65 gram heel licht en hij kan een 5K-resolutie weergeven op zijn Micro-OLED-scherm. Het coole is dat je hem gewoon in je Nintendo Switch of een ander apparaat kunt pluggen en je meteen op de bril kunt kijken naar de game die je speelt. Dat kan ook via cloudplatform Ether, dat al is voorgeïnstalleerd. Ben je er even klaar mee, dan vouw je hem op en steek je hem in je tas.

  • EM3 Ether - Kickstarter - 271 euro incl. verzending - verwacht in augustus 2023

2. Lodge Solar: een luidspreker op zonne-energie

Voor wie is het? 

Voor mensen die in de zomer graag buiten naar muziek luisteren.

Wat is het?

Spontaan naar het strand of het park, maar is je Bluetooth-speaker weer eens niet opgeladen? Met de Lodge Solar heb je dat probleem niet. Het is een luidspreker die geen draden of accu nodig heeft: hij heeft alleen de zon nodig om te werken. Zo heb je niet zomaar het probleem dat hij niet klaar is om te vertrekken. Door de knoppen op de bovenkant kun je de speaker makkelijk aanzetten of het liedje even pauzeren. Hij haalt zijn energie uit de zon, want het apparaat is voorzien van zonnepaneeltjes die alles uit de zon halen. Het voordeel is bovendien dat dit apparaat zelf een accu heeft die wordt opgeladen door de zon: dus als je buitenfeestje tot in de late uurtjes doorgaat, wanneer de zon zich allang niet meer laat zien, dan heb je nog 15 uur om door te gaan.

  • Lodge Solar - Indiegogo - 270 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023

3. Mex-bot: een educatie-robot

Voor wie is het? 

Voor mensen die hun kinderen op een speelse manier willen leren programmeren.

Wat is het?

Programmeren met het programmeerplatform Arduino is heel populair. Het is gebaseerd op java en C/C++ en is een van de bekendste open sourcemogelijkheden op het gebied van programmeer-educatie. Dat wordt allemaal nog wat leuker met de schattige robot Mex-bot, een robot van Mexicaanse komaf die is ontwikkeld door iemand die het zelf niet al te breed heeft. Je kunt de robots met elkaar laten ‘vechten’ en inzetten als een soort botsautootje, dat zelfs met een PlayStation-controller werkt.

  • Mex-bot - Kickstarter - 150 euro incl. verzending - verwacht in juli 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 15)

4. AbsFur: een huisdierhaar-verwijderaar

Voor wie is het? 

Voor iedereen die geen haar op zijn panty of overige kleren wil hebben van de huiskat of andere huisdieren om zo wat netter voor de dag te komen.

Wat is het?

Hij reinigt de lucht en hij helpt met het kapsel van je huisdieren. AbsFur is een apparaat dat zowel kan worden gebruikt om de lucht te filteren als om te drogen, inclusief infrarood voor een warm en aangenaam gevoel. Bij het kammen van je kat of hond vliegen de haren zo het apparaat in, weg uit je woning. Kortom, het is een fijn 3-in-1-maatje voor je huisdier en voor jouzelf. Iets minder haren overal, wat ook meteen een stuk frisser oogt.

  • AbsFur - Kickstarter - 271 euro incl. verzending - verwacht in juli 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 15)

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk