4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 11)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 11)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een ingenieus skateboard tot een multifunctioneel nachtlampje.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. JCR Board - ingenieus skateboard

Voor wie is het? 

Voor de (beginnende) skateboarder die angst heeft om eraf te vallen

Wat is het?

Het JCR Board is een skateboard die wordt bestuurd door je gewicht zodat je je handen vrij hebt. Geen afstandsbediening dus! Door naar voren te leunen, gaat het skateboard ding sneller, tot 24 km/u. Door naar achteren te leunen wordt de snelheid verminderd totdat het stilstaat. Dit is volgens de makers niet alleen veiliger en gemakkelijker dan de meeste op afstand bestuurbare elektrische skateboards, het geeft je ook datzelfde gevoel van vrijheid op de weg.

Met een volle accu kun je minimaal 15 km rijden. Ideaal voor woon-werkverkeer en de stadsreiziger. Aan de onderzijde zitten twee leds voor verlichting bij schemer.

  • JCR Board - Indiegogo - 469 euro incl. verzending verwacht in april 2023

2. Nano Electric Kitchen Composter - compacte organische composteerder

Voor wie is het? 

Voor degene die voedselverspilling makkelijk en snel wil aanpakken

Wat is het?

De Nagualep Nano Electric Kitchen Composter verandert voedselafval in kunstmest in 30 minuten. Volgens de makers kun je met de Nano je afvalvoetafdruk met 90% verminderen. Je hoeft geen kunstmeststoffen meer te kopen, omdat Nano van je groente-, fruit- en tuinafval biologische compost maakt. Je bespaart tijd, geld en de planeet.

Tijd is kostbaar en met Nano hoef je dus niet lang te wachten. In slechts 30 minuten wordt je gft omgezet in voedingsrijke meststof voor je planten. De Nano schakelt automatisch uit wanneer de compost klaar is. Het apparaat detecteert ook automatisch of items te groot of moeilijk te composteren zijn en het kan zichzelf reinigen. Je hoeft alleen een beetje water toe te voegen.

  • Nagualep Nano Electric Kitchen Composter - Indiegogo - 375 euro incl. verzending verwacht in mei 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 11)

3. HexaCharge - tegelijk verbinden met Android Auto en mobiel opladen

Voor wie is het? 

Voor de autobestuurder die niet van kabels houdt

Wat is het?

HexaCharge is een telefoonhouder voor in de auto. De houder maakt het mogelijk om draadloos met Android Auto of Apple Carplay te verbinden zonder dat de accu van je telefoon wordt leeggetrokken.

Hexacharge is namelijk gemaakt om de twee belangrijkste kabelfuncties te vervangen die je normaliter gebruikt om te verbinden met Apple CarPlay of Android Auto: opladen en aansluiten. Deze houder zorgt ervoor dat de oplaadpoort van je smartphone volledig vrij is. Je kan dus draadloos verbinden met het autsysteem van Google of Apple en je telefoon draadloos opladen.

  • HexaCharge - Kickstarter - 149 euro incl. verzending verwacht in mei 2023

4. aniLight 2 - multifunctioneel nachtlampje met bewegingssensor

Voor wie is het? 

Voor de slaapwandelaars

Wat is het?

De aniLight 2 is een oplaadbaar nachtlampje met Bluetooth. Het lampje wordt geactiveerd door beweging in het donker, ideaal voor nachtelijke badkamertrips. Het nachtlampje wordt opgeladen via usb c en je kan hem via de usb-poort bovenop met andere apparaten koppelen. Het duurt ongeveer 2,5 uur tot de accu helemaal vol is en dan kan je er 3 tot 6 maanden mee voort, afhankelijk van hoe vaak het licht is ingeschakeld en hoe helder het is ingesteld.

Met de Always-on-modus kan aniLight 2 worden gebruikt als zaklamp, tafelkaars, kampeerlamp, waarschuwingslamp, enzovoorts. En dankzij de RGB LEDs kun je je elke kleur kiezen die je maar wilt. In de app vind je nog meer lichtmodi. Software-updates komen via over-the-air-updates naar het nachtlampje.

  • aniLight 2 - Kickstarter - 38 euro incl. verzending verwacht in juni 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 11)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk