4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 14)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 14)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We hebben vier coole gadgets voor je gevonden: van een heel ontspannende mat tot een doorzichtige speaker.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds een relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Focusound: een doorzichtige speaker

Voor wie is het? 

Voor mensen die houden van opvallende (audio)gadgets

Wat is het?

Het is een doorzichtige speaker die stereogeluid en ruimtelijke audio kan afspelen. Je kunt hem in plaats van doorzichtig gebruiken ook als een soort fotolijstje inzetten, maar doorzichtig is wel net even cooler. Het voordeel aan deze speaker is naast zijn bijzondere uiterlijk dat het geluid zo kan worden gestuurd dat jij het hoort, maar andere mensen niet, al is er ook 360 graden surround sound mogelijk.

  • Focusound - Kickstarter - 302 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 14)

2. Feel Good Mat: zachte mat om rustig te worden

Voor wie is het? 

Iemand die niet veel ontspantijd heeft en toch soms even wil relaxen

Wat is het?

Feel Good Mat is een soort heel zachte yogamat die is voorzien van vibrerende motortjes. Hiermee kan de mat je ultiem laten ontspannen. Even jezelf weer op de rit krijgen en je gedachten leeg maken tijdens een stressvolle dag. De combinatie met een app zorgt ervoor dat je geluidstherapie krijgt terwijl de vibraties van de mat hun werk doen. Het is een heel zachte mat die het zenuwstelsel weet te beïnvloeden om in de ruststaat te komen. Je brein krijgt door de vibraties die als aanrakingen voelen het sein dat alles oke is en je kunt ontspannen.

  • Feel Good Mat - Kickstarter - 274 euro incl. verzending - verwacht in augustus 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 14)

3. Move Plus - lasertherapie voor je gewrichten

Voor wie is het? 

Mensen die vaak last hebben van hun gewrichten en wel wat hulp kunnen gebruiken.

Wat is het?

We geven geen medisch advies en weten niet of deze uitvinding écht werkt, maar aan de andere kant hebben veel mensen er vertrouwen in: er werd al meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor Move Plus. Het is een apparaat dat je door middel van led, laser en infrarood van een soort therapie voorziet op je gewrichten. Het is een draagbaar apparaatje dat je bijvoorbeeld om je enkel bindt en niet alleen je gewrichten helpt, maar ook het herstel van kapotte bloedvaten kan bespoedigen.

  • Move Plus - Indiegogo - 366 euro incl. verzending - verwacht in juni 2023

4. Sleepmi Z3 - modern snurkapparaat voor een betere nachtrust

Voor wie is het? 

Voor mensen die last hebben van snurkende partners, of die zelf knorren in hun slaap.

Wat is het?

Sleepmi Z3 is een apparaat dat je kan helpen te stoppen met snurken. Het apparaat analyseert je ademhaling en corrigeert deze, zodat jouw slaap en die van je bedpartner. Het is heel vervelend wanneer iemand snurkt: het kan zelfs beschamend zijn, maar dit apparaatje helpt het te verminderen. In Sleepmi, dat je bevestigt onder je kin, zit AI die je snurken analyseert en probeert het tegen te gaan te pulseren om je keelspieren wat elastischer te maken. In de app kun je bovendien ook inzichten krijgen over je gesnurk.

  • Sleepmi Z3 - Indiegogo - 91 euro incl. verzending - verwacht in mei 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 14)

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk