4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 10)

4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 10)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een camerastatief die zichzelf waterpas kan zetten tot slimme fietsverlichting.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang volgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

1. Benro Theta - slim camerastatief

Voor wie is het? 

Voor de fotograaf die veel onderweg is

Wat is het?

Benro heeft de Theta gelanceerd op Kickstarter. Het compacte camerastatief biedt dezelfde stabiliteit als een standaard statief, maar komt met veel extra's om fotografen te helpen snel en probleemloos de perfecte foto te maken. Zo kan het statief dankzij een accu, een ingebouwde elektromotor en een gyroscoop zichzelf waterpas zetten.

De Theta kan ok via een app bediend worden via je smartphone. Via die app kan je ook de functie Live View gebruiken. Verder is er een wifi- en bluetoothverbinding waarmee je instellingen als iso-, diafragma- en sluitertijdwaarden kunt instellen.

  • Benro Theta: the Intelligent Modular Travel Tripod - Kickstarter - 323 euro incl. verzending verwacht in juni 2023

2. Litl Lochett - sterk magnetisch ophangsysteem

Voor wie is het? 

Voor wie dingen wil ophangen

Wat is het?

Lochett is een magnetisch ophangsysteem dat heel sterk maar ook praktisch is. Er is nu ook een Litl Lochett, en dat is een kleinere variant van de Lochett. De Lochett kan van alles tot 4 kilo aan en weegt maar 71 gram. De Litl Lochett kan producten van 2 kilo aan en weegt slechts 25 gram. Beide producten zijn in grootte verstelbaar

Waar kun je de Litl Lochett voor gebruiken? Om potten en pannen rond de keuken of barbecue op te hangen. Om kwasten en rollers aan te bevestigen. Om je sleutels, je waterfels, je rugzak of je telefoon aan te hangen. Ga zo maar door.

  • Litl Lochett - Kickstarter - 19,93 euro incl. verzending verwacht in augustus 2023
4 handige gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 10)

3. Lumos Firefly - slimme fietsverlichting

Voor wie is het? 

Voor wie 's avonds extra veilig de weg op wil

Wat is het?

Met de Lumos Firefly kun je je fietsrit upgraden met heuse richtingaanwijzers en remlichten. Wanneer de remlichten zijn geactiveerd, werken alle achterlichten synchroon met de remlichten, waardoor de waarschuwing voor andere weggebruikers nog duidelijker wordt.

Je kan de verlichting synchroniseren met andere Lumos-producten zoals een helm. De lampen lichten dan tegelijkertijd op. Fiets je in een groep? Dan worden alle lampen op de verschillende fietsen gesynchroniseerd. Daarnaast kun je de verlichting makkelijk op je fiets monteren.

  • 1x Lumos Firefly - Indigogo - 54 euro incl. verzending verwacht in juli 2023

4. Moonside Neon Crystal Cube - Slimme 3D-lamp

Voor wie is het? 

Voor wie zen wil worden van dynamische lichteffecten

Wat is het?

Met in totaal 172 individueel aan te sturen LED's aan zowel de voor- als de achterkant, licht de Neon Crystal Cube op om enkele van de mooiste gradiënten en patronen te creëren die je ooit hebt zien.

Dankzij het modulaire systeem kun je meerdere Neon Crystal Cubes op verschillende manieren samenvoegen, net alsof je een Tetris speelt. Je kunt de lampen ook aan een groep voegen in de Moonside-app om ze te laten synchroniseren met dezelfde dynamische lichteffecten. Je kan daarnaast kiezen uit verschillende frontjes voor de Cube, en zelfs tekst of foto er in laten graveren.

  • 2x  Moonside Neon Crystal Cube - Indigogo - 144 euro incl. verzending verwacht in april 2023

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk