4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 35)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 35)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een computermuis met touchscreen tot een handheld pc met toetsenbord en een draadloze oortjes met lage latency en een cyberpunkdesign.

4 coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. GPD WIN Max 2 - handheld gaming-pc met toetsenbord

Voor wie is het?

Voor wie een gameoplossing wil met een toetsenbord die toch mobieler is dan een laptop

Wat is het?

Handheld gaming-pc's zijn in opmars, en dat merk je aan apparaten zoals de Steam Deck, deze handheld van Logitech en de GPD XP Plus waar we eerder over schreven. De GPD Win Max 2 ziet eruit als een kleine Windows 11-laptop, maar hij is speciaal voor het spelen van games uitgerust. Hij komt met een D-pad, twee joysticks en een reeks knoppen, inclusief triggers.

Nog interessante punten: het verlicht toetsenbord, ondersteuning voor wifi 6, een trilmotor, een 10,1 inch scherm met een resolutie van 25600 x 1600 pixels, een 1 of 2 TB SSD, 16 of 32 GB RAM en vier luidsprekers. De GPD WIN Max 2 werkt met Windows 11 en volgens testen kan hij makkelijk de laatste games spelen. Het apparaat haalt bijvoorbeeld 60 tot 65 fps bij de veeleisende game Elden Ring als je medium-graphics toepast. Ten slotte is er een HDMI-poort, een usb-a- en twee usb-c-poorten voorzien.

  • GPD WIN Max 2- IndieGoGo - 1304 euro inc. verzending - verwacht in september 2022

De GPD WIN Max 2 in actie

2. Angry Miao CYBERBLADE - draadloze oortjes met lage latency en cyberpunk-design

Voor wie is het?

Voor als je wil leven in de VR-wereld van de film Ready Player One. Oh, en voor wie oortjes met lage latency wil

Wat is het?

De Angry Miao CYBERBLADE kan zowel met zijn naam als zijn uiterlijk zo gebruikt worden in een sci-fi-film. De CYBERBLADE hebben een opvallend driehoekig ontwerp en er is een gekleurde LED-strook die je gebruikt om zelfgekozen lichteffecten toe te passen. D oplaadcase heeft de vorm van een hockeypuck en je kan draaien om het volume van de oortjes aan te passen. Wie het transparante ontwerp van de Nothing Ear (1) al spannend vond, moet eens naar deze oortjes kijken.

Toch zit er wel iets meer achter dit product dan een opvallend uiterlijk en LED's. De oortjes zijn deels gericht op gamers met hun lage latency, of vertraging bij de verbinding. Daarnaast hebben ze een uitgebreide equalizerfunctie. Je kan bijvoorbeeld instellingen gebruiken die speciaal voor het bekijken van films of het spelen van games zijn gemaakt. De oortjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

  • Angry Miao CYBERBLADE - Kickstarter - 279,22 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

De drie verschillende kleuren van oortjes

3. DOCA - draadloze muis met touchscreen

Voor wie is het?

Voor wie productiever wil werken op de pc

Wat is het?

De DOCA is een draadloze computermuis met een touchscreen. De muis is onder andere gemaakt voor wie video's bewerkt of grafisch ontwerp doet, want voor de bekendste programma's bestaan snelkoppelingen die je met het scherm van de muis kan activeren. De linker- en rechtermuisknok zijn verder ook drukgevoelig, en dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld wil tekenen in Photoshop.

  • DOCA - Kickstarter - 81,02 euro inc. verzending - verwacht in december 2022

Introductiefilmpje van de DOCA-muis

4. Lawna - slimmere robotmaaier

Voor wie is het?

Voor wie het grasmaaien zonder zorgen wil overlaten aan een robot

Wat is het?

De Lawna is als de verbeterde versie van de huidige robotmaaiers. Hij kan zichzelf opladen wanneer hij met een lege accu komt te zitten, en hij gaat daarna verder waar hij is gebleven. Verder gaat hij georganiseerd te werk dankzij zijn camera en AI-algoritmes.

Schoppen de vervelende kinderen van de buren een voetbal naar de maaier, dan kan hij die detecteren en proberen te ontwijken. De Lawna is waterbestendig, maar wanneer hij regen detecteert stopt hij met maaien. In de app kan je verder de hoogte van de messen instellen en je kan ook je tuin in zones indelen, zodat je hem precies op de plaats laat maaien waar jij het wil. Steelt iemand de Lawna, dan verklikt hij zijn gps-locatie in de app. Tijdens het maaien kan hij ook zelf een oogje in het zeil houden en videobeelden opslaan.

  • Lawna- Kickstarter - 698,30 euro euro inc. verzending - verwacht in januari 2023
Lawna gaat achteruit voor de voetbal van het vervelende kind

Lawna gaat achteruit voor de voetbal van het vervelende kind

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk