4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 33)

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 33)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van een slim speeltje voor je huisdier tot een extreem compacte projector en een kampeertafel op zonne-energie

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. MOFT - laptopstandaard met grafeenkoeling
Voor wie is het?

Als je laptop zoveel kabaal maakt dat je bang bent dat hij gaat opstijgen

Wat is het?

Laptops komen soms met indrukwekkende prestaties, maar het is vaak een uitdaging om ze ook koel te houden. Heel wat modellen slagen er niet in en dan kan deze MOFT-laptopstandaard een uitweg bieden. Hij werkt zonder ventilator, maar hij gebruikt in de plaats grafeentechnologie. Geen enkel ander metaal kan zo snel warmte doen afnemen. Het leidt de warmte naar een flinterdunne laag die de warmte verder vermindert. Gemiddeld koelt de temperatuur van een laptop met 5°C. Daarnaast bestaat de MOFT ook uit een aantrekkelijke standaard die je laptop rechtop zet in een hoek naar keuze.

  • MOFT - IndieGoGo - 39 euro inc. verzending - verwacht in september 2022
De MOFT-laptopstandaard

De MOFT-laptopstandaard

2. CarrGenie - draadloze Android Auto-module laat je auto werken als een tablet
Voor wie is het?

Voor wie meer wil doen met Android Auto

Wat is het?

De CarrGenie belooft je Android Auto-ervaring te verbeteren. Het apparaat is aangesloten op de usb-poort van je auto en het staat draadloos met je telefoon in verbinding. Het interessante is dat de CarrGenie je infotainmentsysteem omtovert tot een Android 11-systeem. Je kan dus elke Android-app op je infotainmentsysteem afspelen, inclusief Netflix en YouTube. Daarnaast werkt ook je Waze- of Google Maps-navigatie en het apparaat komt ook met een ingebouwde gps-antenne.

  • CarrGenie Kickstarter - 68,60 euro inc. verzending - verwacht in december 2022
De interface van CarrGenie

De interface van CarrGenie

3. Wicked Egg - speelgoed dat je huisdier automatisch vermaakt
Voor wie is het?

Voor als je je huisdier wat extra wil stimuleren wanneer je van huis bent

Wat is het?

Als je overdag gaat werken dan kan je hond of kat zich vervelen tot je weer thuis komt. De Wicked Egg moet voor wat extra prikkels zorgen tijdens een werkdag. Het ziet er als een ei dat uit zichzelf rolt, licht geeft en geluid maakt. Maar bovenal: hij laat soms snoepjes vallen.

Na minuten spelen gaat de Wicked Egg automatisch in een slaapmodus van 30 minuten, En als je viervoeter het ei daarna weer aanraakt, schiet het de Wicked Egg weer in actie. Het apparaat heeft verschillende modi waarop het op andere manieren kan werken. Het speeltje is ook duurzaam en je kan het achteraf vullen met meer snoepjes. Je zou namelijk niet willen dat je ei zo na vergeet om hem weer te vullen met lekkers

  • Wicked Egg - Kickstarter - 51,73 euro inc. verzending - verwacht in november 2022
De Wicked Egg in actie

De Wicked Egg in actie

4. ECOeshiner - kampeertafel op zonne-energie
Voor wie is het?

Voor wie zijn apparaten wil opladen met de kracht van de zon

Wat is het?

De ECOeshiner is een tafel die je als een rugzak kan vervoeren en kan uitklappen om ze te gebruiken. Vervolgens kan je je telefoon en andere apparaten opladen met een vermogen van 24W. Het geheel weegt slechts 1,8 kilogram. Daarnaast meet de tafel 550 x 450 x 650 mm wanneer hij is uitgeklapt. Het geheel is gericht op kampeerders, en het is daarom ook logisch dat de ECOeshiner bestand is tegen stof en regenval. Hij heeft een IP65-certificering.

  • EXOeshiner - Kickstarter - 144,21 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022

Video waarin de ECOeshiner wordt getest

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk