4 coolste gadgets: e-ink-tabletscherm, slimme fietslichten en dubbele monitors

4 coolste gadgets: e-ink-tabletscherm, slimme fietslichten en dubbele monitors

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen. We selecteren vier coole gadgets: van extra veilige fietslichten tot een handige dubbele monitor voor je pc en een tablet met een e-ink-kleurenscherm.

De vier coolste gadgets

Niet iedereen is al vertrouwd met het principe van crowdfunding, en dat is ook normaal. Het is nog steeds relatief nieuw concept, maar wel een dat creatieve mensen kan helpen om het verschil te maken. Je steunt namelijk eerst een leuk idee voor een product, en vervolgens kan jij de voortgang opvolgen tot het pakketje aan je deur komt. Dit zijn de vier coolste gadgets op crowdfundingwebsites.

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen najagen. Dankzij crowdfundingsites krijg jij als eerste de leukste nieuwe producten in handen.

1. Bigme- Android-tablet met e-ink-kleurenscherm
Voor wie is het?

Voor wie een Android-tablet wil die 20 uur gebruikt kan worden

Wat is het?

E-ink-schermen zijn de laatste jaren sterk verbeterd, en met de nieuwe technologie kunnen ze ook kleuren weergeven. De Bigme is een tablet met een e-ink-kleurenscherm. Hij werkt op Android 11 en door de extra zuinige schermtechnologie kan hij 20 uur aan één stuk worden gebruikt.

Toch heeft het 10,3 inch scherm nog steeds een hoge resolutie van 1872 x 1404 pixels. Onder de motorkap zit een 2,3 GHz octa-core-processor en de Bigme heeft 6GB RAM en 128 GB opslag. Verder werkt hij met een stylus en met zijn vier noise-cancelling-microfoons kan hij in meetings meeluisteren om alles wat wordt gezegd in tekst op te zetten. Dat werkt ook in het Nederlands.

  • Bigme - IndieGoGo - 652 euro inc. verzending - verwacht in november 2022

Introductievideo van de Bigme

2. Geminos X - dubbele monitor met usb-c-dock, webcam en speakers
Voor wie is het?

Voor wie zijn thuiskantoor wil verbeteren

Wat is het?

Als je thuis werkt dan kan je maar beter een degelijke monitor voorzien die je met je laptop of pc combineert. De Geminos X bestaat uit twee touchscreen-monitors met elk een grootte van 24 inch. Het zijn IPS-LCD-monitors met een 1440p-resolutie. De panelen zijn daarnaast verticaal opgesteld en ze komen met een voet waarmee je de schermen op een ergonomische hoogte plaatst.

Die voet werkt tegelijk als een dockingstation. Hij voegt 2 usb-a-poorten toe, 2x usb-c, ethernet, 2x HDMI, een 3,5 mm audiojack en een SD-slot. Je kan een van de usb-c poorten van de Germinos X gebruiken om een laptop op te laden met een vermogen van maximaal 100W. Ten slotte heeft de monitor nog een stel luidsprekers en een 1080p-webcam.

  • Germinos X- Kickstarter- 780,09 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022
De Germinos X wordt uitgeklapt

De Germinos X wordt uitgeklapt

3. Lumos Firefly - een fietslicht, maar dan veel beter
Voor wie is het?

Voor iedereen die vaak de fiets gebruikt

Wat is het?

De Lumos is de verbeterde versie van het gewone fietslicht. Hij werkt niet alleen aan de voor- en achterkant, maar hij kan ook knipperen als waarschuwing wanneer je met je fiets remt. Verder knippert hij ook in de juiste richting en met een oranje kleur als je een afslag neemt.

De bedoeling is dat je op je fiets meerdere Lumos-lichten tegelijk gebruikt, en die knipperen dan ook synchroon. Het instellen van de lichten doe je met de bijhorende app. Je kan de lichten magnetisch verwijderen van je fiets om ze bijvoorbeeld daarna op je rugzak te spelden voor je gaat wandelen. Opladen doe je met een meegeleverde draadloze oplader.

  • Lumos Firefly - Kickstarter - 38,03 euro inc. verzending - verwacht in februari 2023
De verschillende functies van de Lumos Firefly

De verschillende functies van de Lumos Firefly

4. Double-Hold - een handige houder voor je telefoon
Voor wie is het?

Voor wie een lichtere en betere manier zoekt om zijn telefoon, betaalpas en andere kaarten met zich mee te nemen

Wat is het?

Met de Double-Hold kan je je telefoon met een draagriem met je meenemen, of je kan hem ook rechtstreeks aan je broeksriem hangen. De houder is uit leer vervaardigd. Verder is er plaats voor je betaalpas, rijbewijs en identiteitskaart. Hij is zo ontworpen dat je je telefoon en kaarten makkelijk tevoorschijn haalt.

De Double-Hold dient ook al een houder waardoor je het scherm kan bekijken zonder je smartphone vast te houden. Als je aan een tafel of bureau zit kan je het accessoire gebruiken als een kickstand, en dat werkt in een horizontale of verticale positie. De Double-Hold wordt aangepast op basis van telefoonmodel dat je gebruikt.

  • Double-Hold - Kickstarter - 83,97 euro inc. verzending - verwacht in oktober 2022
De Double-Hold tijdens een wandeling

De Double-Hold tijdens een wandeling

Denk hier aan bij crowdfunding

Houd er rekening mee dat je met crowdfunding altijd in de eerste plaats een idee ondersteunt, zonder dat er een echte garantie is dat het daadwerkelijke product aan je verwachtingen zal voldoen. Kies dus de projecten en start-ups uit waar jij ook echt in gelooft en volg de regelmatige updates over de ontwikkeling en verzending die de start-ups communiceren. Projecten steunen via crowdfunding is dus niet hetzelfde als shoppen.

Wat vind jij van de bovenstaande producten? Heb jij al wel eens producten besteld via crowdfunding? Heeft dat tot positieve ervaringen geleid of waren er ook teleurstellingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste coole gadgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Gadgets

Dit vind je misschien ook leuk