Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Soort stofzuigassistent

Het beste uit China: review Xiaomi Roborock, nooit meer stofzuigen

· 06 december 2017

China is een ontzettend leuke markt, wat daar vandaag komt is van steeds betere kwaliteit. Wij hebben een robotstofzuiger mogen testen.

Xiaomi Roborock tweede generatie

Wij kennen Xiaomi allemaal van de smartphones en de smartbands, maar dit bedrijf doet zoveel meer.  Naast de elektrische step en de elektrische tandenborstel maakt het bedrijf ook een robotstofzuiger. Onze partner GearBest heeft ons zo een apparaat geleend om eens uit te proberen.

Roborock Xiaomi

Er is natuurlijk niks mis met stofzuigen met de standaard stofzuiger, maar wanneer je kinderen hebt of twee honden zoals ik dan ben je er best wel eens klaar mee. Want waar je in de ochtend een stofzuiger door het huis haalt vliegen de stofwolken als tumbleweed in de middag al weer door het huis. Met andere woorden een automatische stofzuiger is dan zeer welkom.

De Xiaomi Roborock wordt in een keurige doos geleverd. Het pakket bestaat uit een thuisstation waar de robot-stofzuiger aan oplaadt en natuurlijk de stofzuiger zelf. Deze is rond en vrij laag zodat hij onder bank en stoelen kan. Aan de bovenzijde zitter er drie knoppen, om hem aan/uit te zetten, pauzeren en om een stuk extra schoon te maken. Wanneer je twee keer op de pauzeknop drukt, gaat hij weer terug naar het thuisstation.

Roborock Xiaomi

Aan de onderzijde van het apparaat zitten borstels en de stofzuiger. Linksboven zie je een soort propeller die ook nog vuil naar binnen veegt, Het heeft wel wat weg van zo een veegwagen in de stad. Aan de onderzijde zie een stuk stof, dat is de dweil met daaraan vast een waterunit. 

Het apparaat beschikt over een accu van 5200 mAh waarmee hij in principe meer dan 2 uur zou kunnen werken. Maar dan woon je waarschijnlijk wel in Paleis Soestdijk, hij is in mijn nederige stulpje met 20 minuten klaar (woonkamer+ keuken+ hal).

Hij kan de weg vinden door de LDS (Laser Distance Sensor) die bovenop het apparaat zit. Deze scant 360 graden, 1800 keer per seconde de omgeving. De motor is best stil maar het zuigen niet maar dat lijkt me logisch... Het is nog steeds stiller dan mijn 'gewone' stofzuiger, je schikt alleen wel eens wanneer hij ergens overheen probeert de klimmen. Hij kan namelijk drempels tot 2 cm hoog over en doet ook dan ook erg fanatiek.

Roborock

De Xiaomi Roborock gaat handig om alle objecten heen

Het hoogpolige kleed in mijn kamer gaat hij ook zonder moeite over. Alleen de dikke mat bij de voordeur bleef hij steken en moest je hem even op weg helpen. Dan stopt de Roborock ook netjes, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij te heet wordt wanneer je er niet bent. Hij kan ook niet het trapgat invallen, de sensoren zien wanneer er een gat dieper dan 2 cm is waardoor hij stopt.

Mijn ervaringen

Ten eerste dit is mijn eerste robotstofzuiger dus ik kan het met niks vergelijken.  Het voordeel van een apparaat zoals dit is dat je hem elke dag even zijn werk kan laten doen. Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en wanneer hij klaar is gaat hij automatisch terug naar de lader. Zolang mij honden er geen ruzie mee maken gebeurd dat ook.

Xiaomi Roborock

Zoals ik hierboven schreef heeft de Xiaomi Roborock ook een unit aan de voorzijde zitten met een dweil. De unit kun je vullen met water en het is de bedoeling dat het waterreservoir de dweil vochtig houdt. Maar dat werkt bij alleen de eerste 10 minuten en dan dweilt hij niet meer goed. Kan zijn dat ik de dweil eerst in de wasmachine moet doen om hem beter vocht op te laten nemen.

Er is ook een applicatie en dat is de Mi Home. Een algemene app voor alle smartgerelateerde producten van Xiaomi. Hierin meld je de robotstofzuiger aan en dan kun je hem starten en stoppen, maar dat werkt niet goed, Hij vergeet hem steeds en ik moet hem steeds aanmelden en na drie keer ben je daar wel klaar mee ne gebruik je app niet meer. Ik ga ervan uit dat hier nog een update van komt.

Conclusie

Dit bevalt mij stukken beter dan zelf met zo een buis door de kamer rennen. De Xiaomi Roborock doet zijn werk goed en ik heb een schoon huis. Het lawaai valt mee en het apparaat ziet er goed uit waardoor het niet erg is dat hij op een prominente plaats staat. De dweil is een verbeterpunt en de app is helemaal een verbeterpunt. Maar over het algemeen is het een voldoende. 

> De Xiaomi Robocrock is te koop bij GearBest voor €476
> De eerste generatie robot stofzuiger van Xiaomi is ook nog te koop. Gebruik de kortingscode XMIVCHK voor een prijs van 238.08 euro

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (26)
Bezig met laden van reacties...