Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6178
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #1
  • 13 augustus 2012
  • 09:33

Voor degene die op zijn toestel ook de on-screen softkeys wil hebben, dat kan.



Het toestel moet dan wel geroot zijn.
Ga met een File Explorer, bijv ES File Explorer, naar \system en open build.prop.
Voeg aan het einde van de tekst in build.prop het volgende toe: qemu.hw.mainkeys=0
Bewaar de aangepaste build.prop en doe een herstart. Je zult dan zien dat de softkeys op het scherm staan (en ook werken).

Bewerkt (24 april 2013 15:24)
MrGlenneke

MrGlenneke

  • Lid sinds 28 april 2012
  • Berichten 233
  • Reputatie 0
  • #2
  • 13 augustus 2012
  • 13:26

Leuke tip! Alleen spijtig dat je dan wel wat van je scherm kwijt bent. Zeker als je al een klein scherm hebt is het niet zo handig.

Bewerkt (24 april 2013 15:24)
Mrjraider

Mrjraider

  • Lid sinds 23 april 2012
  • Berichten 1329
  • Reputatie 10
  • #3
  • 14 augustus 2012
  • 12:17

Hoe bewerk je die binnen android, ik heb em wel gekopieerd naar me pcke en kan deze met notepad++ bewerken. Moet ik dan die lijn toevoegen en dan build.prop weer terug zetten?

Edit: werkt niet, met ES krijg ik dat ik build.prop niet kan opslaan. Ook kopieren van de aangepaste versie lukt niet

Bewerkt (24 april 2013 15:24)
redbulletnl

redbulletnl

  • Lid sinds 02 september 2011
  • Berichten 2991
  • Reputatie 60
  • #4
  • 14 augustus 2012
  • 12:30

verrekt! het werkt ook nogook in landscape

Bewerkt (24 april 2013 15:24)
MrGlenneke

MrGlenneke

  • Lid sinds 28 april 2012
  • Berichten 233
  • Reputatie 0
  • #5
  • 14 augustus 2012
  • 12:51

@Mrjraider: Misschien moet je de ‘Properties’ aanpassen, zodat je het bestand kan wijzigen. Het staat standaard op alleen lezen.

Bewerkt (24 april 2013 15:24)
Mrjraider

Mrjraider

  • Lid sinds 23 april 2012
  • Berichten 1329
  • Reputatie 10
  • #6
  • 14 augustus 2012
  • 15:53

Echt een hel dit werken met ES explorer, Root toegang is gegeven ook via SU nu kan ie geen rechten wijzigen, ik kan alleen lezen. Laat maar zitten ik ga niet te veel moeite doen voor dit.

———- Update van bericht ———-

Het zelfde eens gedaan met een andere Rootbrowser en nu werkt het wel. Het ziet er wel grappig uit, alleen een beetje zinloos op een S plus aangezien die al een menu knop en returnknop heeft,,,..

Bewerkt (24 april 2013 15:25)
Patrick

Patrick

  • Lid sinds 14 januari 2009
  • Berichten 6178
  • Reputatie 180
  • AdminAdmin
  • #7
  • 14 augustus 2012
  • 15:56

Waarom bewerk je de build.prop niet met ES terwijl hij nog op de telefoon staat?
ES heeft een ingebouwde teksteditor, dus bestand opzoeken - openen met de ES teksteditor - tekst toevoegen en bewaren.

Bewerkt (24 april 2013 15:25)
redbulletnl

redbulletnl

  • Lid sinds 02 september 2011
  • Berichten 2991
  • Reputatie 60
  • #8
  • 14 augustus 2012
  • 16:05

bij mij deed es het niethad maar root explorer gebruikt

Bewerkt (24 april 2013 15:25)
Mrjraider

Mrjraider

  • Lid sinds 23 april 2012
  • Berichten 1329
  • Reputatie 10
  • #9
  • 14 augustus 2012
  • 16:25

pklijzing;331431
Waarom bewerk je de build.prop niet met ES terwijl hij nog op de telefoon staat?
ES heeft een ingebouwde teksteditor, dus bestand opzoeken - openen met de ES teksteditor - tekst toevoegen en bewaren.

Dat gebeurde dus niet, maar ik heb voor de grap eens een ander geprobeerd. Root Brower lite. En die werkte wel:


Voila, is wel een leuk effect. Alleen nog een manier vinden om de lichten uit te zetten van de return en menu knop mijn s plus

Bewerkt (24 april 2013 15:25)
MrGlenneke

MrGlenneke

  • Lid sinds 28 april 2012
  • Berichten 233
  • Reputatie 0
  • #10
  • 14 augustus 2012
  • 19:50

Ik heb het ook eens gedaan, het is wel leuk. Maar ik zie duidelijk dat mijn Samsung Galaxy Gio niet gemaakt is om zo'n toetsen op het scherm te hebben. Het overlapt heel soms enkele dingen.
Maar toch een leuke ontdekking!

Bewerkt (24 april 2013 15:25)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren