Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

  • OnePlus Nord

  • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

michiel

michiel

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #1
  • 11 februari 2009
  • 19:24

Wellicht een tip die gewoon in het boekje staat, maar ik heb een dev g1, dus zonder boekje. Via de mini-usb de g1 gekoppeld aan mijn pc en op de g1 via Menu naar Notifications en dan kiezen voor USB Connected- select to copy files to/from your computer

Bewerkt (11 februari 2009 19:24)
Ruud

Ruud

  • Lid sinds 10 december 2008
  • Berichten 1641
  • Reputatie 50
  • #2
  • 11 februari 2009
  • 20:08

Of via de ‘notification bar’ kiezen voor mount…

Bewerkt (11 februari 2009 20:08)

Uhmmmm…. Android?

michiel

michiel

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #3
  • 12 februari 2009
  • 19:41

is inderdaad een heel stuk sneller !

Bewerkt (12 februari 2009 19:41)
marjoleinhjw

marjoleinhjw

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 10
  • Reputatie 0
  • #4
  • 14 februari 2009
  • 22:52

:mrgreen: ik moest ook even zoeken…. maar dit gaat goed!

Bewerkt (14 februari 2009 22:52)
Vincent

Vincent

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 49
  • Reputatie 0
  • #5
  • 17 februari 2009
  • 15:48

Heb nog steeds problemen en het lukt me maar niet om ze op te lossen.

Op mijn laptop:
- ik sluit mijn G1 aan met een usb-kabel en krijg 2 biepjes te horen (laag/hoog). Dat is normaal.
- Mijn G1 geeft een notificatie en ik mount de G1.
- Laptop zegt: Nieuw Hardware gevonden. Het stuurprogramma voor uw Android Phone moet worden geinstalleerd.
- Dit negeer ik altijd, want bijna direct krijg ik de window “Automatisch afspelen” en blijkt dat ik van en naar de SD-card van mijn G1 kan lezen en schrijven.
- Apparaatbeheer geeft aan bij schrijfstations dat een HTC Android Phone USB Device is aangesloten en goed werkt. Bij Overige Apparaten geeft het Android Phone aan die niet juist is geconfigureerd.

Dit is allemaal een introductie tot het volgende:

Mijn PC!

- ik sluit via een usb-kabel mijn G1 aan mijn PC.
- ik hoor 3 snel op elkaar volgende lage biepjes (niet goed, apparaat niet herkend)
- Ik krijg geen notificatie van mijn G1. (Een minuut geleden deed hij dit nog wel toen ik hem aansloot op mijn laptop)
- Apparaatbeheer geeft alleen een niet goed geconfigureerde Android Phone aan. Nergens staat de HTC Android Phone USB Device.

- Mijn computer heeft normaal geen problemen met USB-Devices. Diverse USB-sticks, card reader, printer, of muis geven geen problemen als ik deze via de USB aansluit. Niet helemaal waar. Mijn HP printer gaf in het begin een probleem omdat de kabel te lang was en ik de usb poort aan de achterzijde van mijn PC moest gebruiken. Minder weerstand, meer stroom en mijn printer werd nu wel herkend. (Hebben meer HP Printers last van).

Als ik mijn PC herstart met de G1 nog aangesloten, dan geeft de G1 op het moment dat de PC weer opstart, een notificatie of ik de SD-card wil mounten. Ik zeg mount! Als Vista gestart is dan wordt de Sd-card van mijn G1 nog steeds niet herkend/weergegeven.

Everest Ulitmate Edition:
- geeft aan dat op ‘Port 1’ van de USB 2.0 Root Hub een HTC Android Phone is aangesloten.

Apparaateigenschappen
Apparaatbeschrijving HTC Android Phone
Apparaat ID 0BB4-0C02
Apparaatklasse 08 / 06 (Mass Storage)
Apparaatprotocol 50
Fabrikant HTC
Product Android Phone
Serienummer HT91AKV00960
Ondersteunde USB versie 1.02
Huidige snelheid High (USB 2.0)
Mijn Laptop geeft:
Soort Driver HTC Android Phone USB Device
Datum Driver 21-6-2006
Driver versie 6.0.6001.18000
Leverancier Driver Microsoft
INF-Bestand disk.inf
Hardware Identificatie USBSTOR\DiskHTC___Android_Phone__0100
- geeft geen Android Phone aan bij Windows Opslagmedia

Weet iemand raad?
Nieuwe USB Drivers installeren? (Hoe deinstalleer ik de oude en installeer ik de nieuwe?)
Krijgen mijn USB's te weinig stroom?
Of heb ik iets simpels over het hoofd gezien?

Bewerkt (17 februari 2009 15:48)
Vincent

Vincent

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 49
  • Reputatie 0
  • #6
  • 18 februari 2009
  • 17:51

Hmmm… schijnt een fout te zijn die vaker voorkomt.
De enige 100% methode die ik vond was Vista opnieuw installeren.

Het schijnt ergens fout gegaan te zijn. Ik heb voor de gein mijn muis van mijn laptop aan mijn PC aangesloten en…

Niets! Fout tijdens installeren drivers: toegang geweigerd.

Ik ben bang dat ik een weekend lang bezig zal zijn om mijn compu opnieuw te installeren….. :cry:

Bewerkt (18 februari 2009 17:51)
Ceased2be

Ceased2be

  • Lid sinds 02 februari 2009
  • Berichten 124
  • Reputatie 0
  • #7
  • 18 februari 2009
  • 18:04

Aangezien hij wel herkend wordt door je pc zou je eens kunnen proberen om (als je G1 aangekoppeld zit) deze te deinstalleren vanuit apparaatbeheer (configuriatescherm -> systeem -> hardware -> apparaatbeheer -> rechtermuisknop op de G1 dan de optie 'deinstalleren/verwijderen/Uninstall (heb een engelse versie dus weet niet precies hoe het in het nederlands zit).
Dan je pc afsluiten, G1 loskoppelen, PC opstarten en dan de G1 aansluiten en kijken of het dan wel lukt. Wil nog wel eens werken bij USB apparaten.

Bewerkt (18 februari 2009 18:04)
Vincent

Vincent

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 49
  • Reputatie 0
  • #8
  • 18 februari 2009
  • 18:59

Heb ik al een paar keer geprobeerd. Alleen heb ik nooit tussendoor opnieuw opgestart.

Zal het eens proberen!

*Edit*
Nee, dat hielp ook niet.
Het is nu 2:30 en ik heb Vista opnieuw geïnstalleerd.
Nu doet hij het wel!

Bewerkt (18 februari 2009 18:59)
michiel

michiel

  • Lid sinds 10 februari 2009
  • Berichten 79
  • Reputatie 0
  • #9
  • 19 februari 2009
  • 10:32

Vincent
Nee, dat hielp ook niet.
Het is nu 2:30 en ik heb Vista opnieuw geïnstalleerd.
Nu doet hij het wel!

Hmmm als je nu een Linux telefoon gebruikt, waarom dan niet ook kiezen voor Linux op de desktop :mrgreen:

Bewerkt (19 februari 2009 10:32)
Tom

Tom

  • Lid sinds 18 februari 2009
  • Berichten 52
  • Reputatie 0
  • #10
  • 19 februari 2009
  • 12:48

michiel
Vincent
Nee, dat hielp ook niet.
Het is nu 2:30 en ik heb Vista opnieuw geïnstalleerd.
Nu doet hij het wel!

Hmmm als je nu een Linux telefoon gebruikt, waarom dan niet ook kiezen voor Linux op de desktop :mrgreen:
Juist! :mrgreen:

Bewerkt (19 februari 2009 12:48)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren