Naar content
Trending apps
  • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

  • Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
  • Fortnite

  • Minecraft Earth

  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
  • OnePlus Nord N10 5G

  • OnePlus Nord N100

  • POCO X3

  • Google Pixel 5

  • Google Pixel 4a

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

lordfreak

lordfreak

  • Lid sinds 30 juli 2010
  • Berichten 261
  • Reputatie 0
  • #1
  • 10 november 2010
  • 15:19

Omdat een hoop mensen al op 2.1 Nordic zitten en straks misschien terug willen naar hun oorspronkelijke versie, hier een how-to. Ik kan niet garanderen dat hij werkt, maar tot nu toe lijkt hij te werken met de updates die uit zijn.

Ten eerste moet je telefoon geroot zijn. Ook moet je root explorer hebben geïnstalleerd.
We moeten een aantal codes wijzigen om weer terug te keren naar de originele status.
Om te weten welke code je nodig hebt moet je even je telefoon uitzetten ( ik weet het, het is moeilijk, maar je kan wel even zonder). Als je je batterij eruit haalt, zie je daaronder een sticker. Daar staat ook SI: xxxx-xxxx waarbij de x'jes dus een bepaalde code zijn.
Als de code 1232-4405 of 1232-4406 is, vul je straks deze code in: 1234-8547
Als de code 1232-4407 of 1232-4408 is, vul je straks deze code in: 1234-8550
Als de code 1232-4402 of 1232-4413 is, vul je straks deze code in: 1233-7031
Als de code 1233-7828 of 1233-7829 is, vul je straks deze code in: 1234-4593
Als de code 1232-4403 of 1232-4404 is, vul je straks deze code in: 1238-0870
Als de code 1232-4409 of 1232-4410 is, vul je straks deze code in: 1236-0132
Als de code 1233-8166 is, vul je straks deze code in: 1234-4591


Nu ga je met root explorer naar een aantal mappen.
Eerst ga je naar de map system. Zorg dat je system op r/w komt te staan door in root explorer bovenin op mount R/W te drukken. In de map system zit een bestandje genaamd buid.prop. Houdt dit bestand lang ingedrukt en ga dan helemaal naar onder naar open in text editor. dan pas je de nummers achter ro.product.name=X10i_yyyy-yyyy aan naar het nummer wat je net hebt opgeschreven.
dit doe je in hetzelfde bestandje bij ro.semc.version.cust=yyyy-yyyy.
druk dan op je menu-toets> save&exit.
In de map system ga je naar de map etc>customization>settings en daar staat cust.prop ook deze open je weer in de text editor en je past ro.semc.version.cust=yyyy-yyyy aan naar je nummer. En het bestand weer opslaan.

Even je telefoon uit en aan zetten en dan ben je daar klaar.

Op je pc moet je ook nog even iets doen. Houdt de windows toets ingedrukt en druk op r. Je komt dan in uitvoeren.
Kopieer daar het volgende: %programfiles%\Sony Ericsson\Update Service\db\
Als je 64-bit hebt, ga dan naar de volgende map: C:\Program Files (x86)\Sony Ericsson\Update Service\db

en druk op enter. Als hij dan een map vindt waaruit de naam alleen uit nummertjes bestaat. delete deze dan. Zo niet, geen zorgen.

Doe hetzelfde als hierboven maar nu met het volgende in uitvoeren:
%programdata%\Sony Ericsson\Update Engine\db\

en klaar. Als het goed is, als de update uit is, kan je via herstellen optie in SEUS/PC companion weer gewoon de update krijgen.

met dank aan de genieën van XDA

Bewerkt (10 november 2010 15:19)
Boljee

Boljee

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 33
  • Reputatie 0
  • #2
  • 11 november 2010
  • 14:51

Thnx alvast voor je how-to, ga het proberen zodra de NL-se update uit is.

Maar nu zit ik dus op Nordic. Als ik hem terug zet op NL, moet ik dan weer alles opnieuw instellen/installeren zoals ik 2 weken gelden heb gedaan? Als dit zo is, blijf ik lkkr op de Nordic zitten

Bewerkt (11 november 2010 14:51)
lordfreak

lordfreak

  • Lid sinds 30 juli 2010
  • Berichten 261
  • Reputatie 0
  • #3
  • 11 november 2010
  • 15:16

Ja, je zal inderdaad alles opnieuw moeten installeren.
Het is net zoals toen je gewoon de nordic update installeerde.

Bewerkt (11 november 2010 15:16)
remco.k

remco.k

  • Lid sinds 01 augustus 2010
  • Berichten 592
  • Reputatie 0
  • #4
  • 11 november 2010
  • 15:22

hey lord heb alles ingesteld zoals je zei hoop dat het werktverder is het heel duidelijk.

Vraagje als je de code`s ingesteld hebt en je hebt hem aangesloten maar er is nog geen update beschikbaar en je doet niets. Moet je dan de codes opnieuw invoeren of is het goed zo

Bewerkt (11 november 2010 15:22)
lordfreak

lordfreak

  • Lid sinds 30 juli 2010
  • Berichten 261
  • Reputatie 0
  • #5
  • 11 november 2010
  • 16:50

Bedoel je dat hij dan in pc companion zegt dat er nog geen software voor je telefoon beschikbaar is?
Daar ben ik inderdaad ook tegen aan gelopen.
Maar ik denk (en hoop) dat dit komt doordat hij je telefoon niet terug kan zetten naar 1.6
Dus als de update van 2.1 voor je telefoon uit is, dan zal hij het wel moeten doen.

Bewerkt (11 november 2010 16:50)
remco.k

remco.k

  • Lid sinds 01 augustus 2010
  • Berichten 592
  • Reputatie 0
  • #6
  • 11 november 2010
  • 16:54

Jah dat bedoelde ik en dat hoop ik dan ook

Bewerkt (11 november 2010 16:54)
remco.k

remco.k

  • Lid sinds 01 augustus 2010
  • Berichten 592
  • Reputatie 0
  • #7
  • 11 november 2010
  • 17:46

X10i CUST-NL GENERIC 1234-8547 1232-4405 Customized NL/Luster white, 1232-4406 Customized

X10i TMOB-NL GENERIC 1233-7031 1232-4402 T-Mobile NL/Sensuous black, 1232-4413 T-Mobile NL/Luster white

X10i VFE-NL VFE 1234-4593 1233-7828 Vodafone NL/Sensuous black, 1233-7829 Vodafone NL/Luster white

X10i KPNMOB-NL GENERIC 1234-8550 1232-4407 KPN Mobile NL/Luster white, 1232-4408 KPN Mobile NL/Sensuous black


NL/Sensuous black
is dit trouwens niet beter :d

Bewerkt (11 november 2010 17:46)
Chida

Chida

  • Lid sinds 30 oktober 2010
  • Berichten 614
  • Reputatie 0
  • #8
  • 11 november 2010
  • 18:10

Ik ga het zeker doen voor de garantie.

Bewerkt (11 november 2010 18:10)
lordfreak

lordfreak

  • Lid sinds 30 juli 2010
  • Berichten 261
  • Reputatie 0
  • #9
  • 11 november 2010
  • 18:47

@remco.k ja ik had de codes ook al zien staan.
Maar mensen die bijvoorbeeld via internet hebben gekocht weten niet precies wat hun code is misschien.
En zo weet je altijd zeker dat je de goede code hebt

Bewerkt (11 november 2010 18:47)
remco.k

remco.k

  • Lid sinds 01 augustus 2010
  • Berichten 592
  • Reputatie 0
  • #10
  • 11 november 2010
  • 19:47

Daar heb je gelijk ik vind het wel spannend of het werkt zou vet zijn.

Bewerkt (11 november 2010 19:47)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren