Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

belle8

belle8

  • Lid sinds 21 november 2012
  • Berichten 35
  • Reputatie 0
  • #1
  • 9 maart 2013
  • 13:41

Ik heb gisteren avond op mijn galaxy S2 de nieuwe update gedownload. via de wifi,
en ik merk vandaag dat mijn internet 3G (dus NIET via de wifi) het niet meer doet.
ik heb het al een paar keer opnieuw aan gezet en mijn mobiel opnieuw opgestart
maar hij doet het echt niet..
Kan iemand mij helpen?!?!

want ik wil heel graag gewoon weer internet op mijn mobiel ook als ik niet thuis ben.

dit komt hierdoor:

Forum | Samsung Galaxy S2 Blog
7176

weet iemand wat je eraan kan doen?
want ik kan nu helemaal niks met mijn telefoon niet bellen, smsen en ook niet internetten. o_O

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)
Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2157
  • Reputatie 250
  • #2
  • 9 maart 2013
  • 13:46

belle8;388708
Ik heb gisteren avond op mijn galaxy S2 de nieuwe update gedownload. via de wifi,
en ik merk vandaag dat mijn internet 3G (dus NIET via de wifi) het niet meer doet.
ik heb het al een paar keer opnieuw aan gezet en mijn mobiel opnieuw opgestart
maar hij doet het echt niet..
Kan iemand mij helpen?!?!

want ik wil heel graag gewoon weer internet op mijn mobiel ook als ik niet thuis ben.

Even een factory reset uitvoeren en het zou weer goed moeten zijn.

Makker

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

belle8

belle8

  • Lid sinds 21 november 2012
  • Berichten 35
  • Reputatie 0
  • #3
  • 9 maart 2013
  • 13:52

hoe doe je dat ook alweer?

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)
Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2157
  • Reputatie 250
  • #4
  • 9 maart 2013
  • 14:26

belle8;388714
hoe doe je dat ook alweer?

Even in recovery mode de telefoon opstarten en dan de ‘restjes’ van oude bestanden verwijderen. Je moet daarna nog wel je eigen gegevens weer invullen. Net zoals je hem nieuw kocht, dus SIM-code, taal, account, wifi + code, enzovoorts.


recovery mode

* Zet hiervoor je toestel helemaal uit, haal eventueel de batterij er even uit.
* druk de toetsen volume up + home + power in.
* Zodra je beeld krijgt, laat je alle knoppen los
* In de lijst, die je nu ziet, kun je met de volume knop naar boven of onderen scrollen en met de menuknop kun je je keuze bevestigen

Verstandig is om nu in recovery mode een kleine schoonmaak uit te voeren.
Ga in recovery mode en doe eerst ‘wipe data/factory reset’ -> yes, en daarna hetzelfde met ‘wipe cache partition’ -> Yes. Je toestel wordt nu geacht schoon van ‘oude’ bestanden te zijn. “Reboot system”.

Succes,

Makker

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

belle8

belle8

  • Lid sinds 21 november 2012
  • Berichten 35
  • Reputatie 0
  • #5
  • 9 maart 2013
  • 15:06

dat heb ik allemaal gedaan maar hij doet het nog steeds niet..

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)
Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2157
  • Reputatie 250
  • #6
  • 9 maart 2013
  • 15:27

belle8;388730
dat heb ik allemaal gedaan maar hij doet het nog steeds niet..
Ok belle8, dan beginnen we weer overnieuw, maar nu zonder wifi te gebruiken. Heb je al eens met Odin bestanden op je tel gezet?
Een goede beschrijving vind je hier Flashen met Odin Deze beschrijving is weliswaar voor de Galaxy S en het gaat om de methode die bij stap 4 staat. Bij de Galaxy S2 is die hetzelfde, alleen hoef je nu maar één bestand bij PDA in Odin te zetten.
Om je Galaxy S2 opnieuw te voorzien van de 4.1.2 firmware kun je deze HowTo gebruiken.
Als je de officiële firmware wilt gebruiken, dan heb je alleen A nodig. Heb je vragen, stel ze gerust.

Makker

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

belle8

belle8

  • Lid sinds 21 november 2012
  • Berichten 35
  • Reputatie 0
  • #7
  • 9 maart 2013
  • 15:36

ja daar heb ik een tijd terug mijn telefoon meer unroot en dat ging niet zo heel soepel,
toen heb jij ook geholpen en toen is het uiteindelijk wel weer goed gekomen.
maar dan ga ik dat vanavond even proberen.

———- Update van bericht ———-

ik zie nu dat ik ook niet kan bellen en smsen er staat dan niet aangemeld bij netwerk.
dus eigenlijk werkt er niks van mijn simkaart?

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)
Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2157
  • Reputatie 250
  • #8
  • 9 maart 2013
  • 15:44

belle8;388736
ja daar heb ik een tijd terug mijn telefoon meer unroot en dat ging niet zo heel soepel,
toen heb jij ook geholpen en toen is het uiteindelijk wel weer goed gekomen.
maar dan ga ik dat vanavond even proberen.

———- Update van bericht ———-

ik zie nu dat ik ook niet kan bellen en smsen er staat dan niet aangemeld bij netwerk.
dus eigenlijk werkt er niks van mijn simkaart?
Even voor de goede orde; staan je instellingen wel goed?
Ga naar ‘settings/instellingen
Open ’draadloos en netwerken'
Maak ‘mobiele netwerken’ open
Klik ‘Mobiele gegevens’ aan
Zet "Netwerkmodus op ‘GSM/WCSMA (auto-stand)
Klik op ’Netwerkoperators'
En bij de vondst van jouw provider klik op ‘automatisch selecteren’

Zet je telefoon uit en start opnieuw op
Kijk of alles nu wel werkt.

Makker

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

belle8

belle8

  • Lid sinds 21 november 2012
  • Berichten 35
  • Reputatie 0
  • #9
  • 9 maart 2013
  • 15:54

hij vind alleen kpn, vodafone en T mobile.
maar geen telfort wat ik dus heb.

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)
Makker

Makker

  • Lid sinds 12 oktober 2010
  • Berichten 2157
  • Reputatie 250
  • #10
  • 9 maart 2013
  • 15:59

belle8;388745
hij vind alleen kpn, vodafone en T mobile.
maar geen telfort wat ik dus heb.
Dat is vreemd. Heb je nog een andere SIM kaart (of even van iemand anders) om te checken of die wel werkt.

Of het helpt, weet in niet, maar je zou de contacten van de SIM kaart en van je toestel even voorzichtig kunnen schoonmaken (wattestaafje?). Ik ben bang dat het niets doet, maar toch, je weet nooit.

Makker

Edit: Telfort is KPN !!!

Bewerkt (21 mei 2013 13:56)

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 ->5.0.1 (lollipop)
Galaxy S8 -> 9 (Pie)

Tab 2 10.1 -> 6.0.1(lollipop)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren