Naar content
Trending apps
  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

  • Facebook

Trending games
  • Dr. Mario World

  • Harry Potter: Wizards Unite

  • Breaking Bad: Criminal Elements

  • The Elder Scrolls: Blades

  • Ghostbusters World

Trending smartphones
  • Microsoft Surface Duo

  • OnePlus 7T Pro

  • Nokia 7.2

  • Xiaomi Mi 9T Pro

  • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S6

  • Samsung Galaxy Tab A 10.5

  • Samsung Galaxy Tab S4

  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

Paulo

Paulo

  • Lid sinds 05 juni 2010
  • Berichten 276
  • Reputatie 20
  • #1
  • 11 december 2011
  • 15:01

Door alle spontane resetproblemen twijfel ik of ik deze update ga doen. Ik heb namelijk mijn homescreen volledig met LauncherPro en nieuwe icoontjes etc gepersonaliseerd en vraag me af of ik alles via een backup (na een harde reset) weer terugkrijg.

Als ik via Kies een backup maak, daarna de update doe en misschien een harde reset daarna moet doen, krijg ik dan door het terugzetten van mijn backup mijn gepersonaliseerde homescreen weer terug?

Bewerkt (24 april 2013 13:51)
jwhoutepen

jwhoutepen

  • Lid sinds 18 juli 2011
  • Berichten 1561
  • Reputatie 50
  • #2
  • 11 december 2011
  • 15:03

Die had je kunnen noteren voordat je er een custom rom op gooide, maar dat maakt niet zo heel veel meer uit. Iedere willekeurige stock-rom (lees: officiële) rom is goed. Op Samsung I9100 Galaxy S II kun je deze downloaden. Wel eerst even account aanmaken.

Bewerkt (24 april 2013 13:51)
Peter-036

Peter-036

  • Lid sinds 12 november 2011
  • Berichten 2431
  • Reputatie 10
  • #3
  • 11 december 2011
  • 20:27

Paulo;247102
Als ik via Kies een backup maak, daarna de update doe en misschien een harde reset daarna moet doen, krijg ik dan door het terugzetten van mijn backup mijn gepersonaliseerde homescreen weer terug?

Kies backup neemt volgens mij alleen data op in de backup, geen apps en dergelijke, dus ik denk niet dat dat lukt.
Als je dat wil zul je moeten rooten, of op de moeilijke manier alles terugzetten.

Bewerkt (24 april 2013 13:51)

Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het paard niet dwingen te drinken……..

pd3ed

pd3ed

  • Lid sinds 12 april 2011
  • Berichten 162
  • Reputatie 0
  • #4
  • 11 december 2011
  • 20:35

3516
Ik was in de veronderstelling dat ik een officiele rom had :S

Bewerkt (24 april 2013 13:51)
Peter-036

Peter-036

  • Lid sinds 12 november 2011
  • Berichten 2431
  • Reputatie 10
  • #5
  • 11 december 2011
  • 20:45

pd3ed;247176
3516
Ik was in de veronderstelling dat ik een officiele rom had :S

Dat kan erin zitten dat je geroot bent/hebt, kies heeft kennelijk sowieso een hekel aan alles dat niet volkomen stock is.

Bewerkt (24 april 2013 13:51)

Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het paard niet dwingen te drinken……..

pd3ed

pd3ed

  • Lid sinds 12 april 2011
  • Berichten 162
  • Reputatie 0
  • #6
  • 12 december 2011
  • 10:07

Ik heb dit geprobeerd om hem weer “stock” te krijgen :

http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/18832-howto-officiele-gingerbread-samsung-update-buiten-kies-om-xwjvh.html

Na eindeloos proberen, loopt dit helaas niet door.
Het toestel startte niet meer op tot ik mijn huidige rom weer had terug gezet.

Ik lees trouwens wel veel verhalen dat mensen met deze update 2.3.6 problemen krijgen.
Het toestel reset spontaan een paar keer per dag bij een aantal mensen.
Dat zet wel wat vraagtekens bij mij neer of ik hier wel mee door moet gaan.. :S

Bewerkt (24 april 2013 13:51)
mic2005

mic2005

  • Lid sinds 12 december 2011
  • Berichten 16
  • Reputatie 0
  • #7
  • 12 december 2011
  • 11:42

Ik heb sinds gisteravond via Kies de 2.3.6 erop gezet. Dit ging overigens prima en hoefde geen backup terug te zetten na de update. Alles was nog aanwezig. Uiteraard wel een backup gemaakt van te voren ;-)
Maar wat mij opviel is dat de telefoon vanmorgen in de linkeronderhoek een tekst had staan ‘Veilige mode’. Mijn 1e home scherm was ook helemaal leeg. Ik had daar 2 widgets draaien:
-Fancy Widgets (4x2 scherm) v3.5.2 voor tijd en weer
-Simple Calender Widget v.2.0.2
Raar want de rest (scherm 2 en 3) was wel aanwezig.
Ik heb de widgets opnieuw geplaatst en merkte wel op dat alle instellingen van die widgets nog aanwezig waren. Dus het herstel viel mee. Ik weet niet waarom de telefoon in safemode is geboot. Even in de gaten houden.

Edit- Ik kom er nu ook net achter dat ik opnieuw moest aanmelden bij Twitter en de LinkedIn app
Je merkt het pas als je een code zet op je simkaart. Als hij een reboot geeft werkt je tel niet. Als er geen code op je sim zit dan merk je niet dat hij een keer gereboot is. Ik hoop dat hij stabiel blijft.
Ook net maar nieuwe Calender widget geinstalleerd (2.1beta2)

MiC

Bewerkt (24 april 2013 13:51)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren